Şimdi Ara

Clio 2 Rölanti Problemi Ve Gaz Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, aracı alalı yaklaşık 3 ay falan oluyor belki hatırlarsınız. Benden önceki sahibi rölanti sensörü arızalı demişti. İlk götürdüğüm usta bir iki ayar yapmıştı. Araç çünkü sabit bir rölantide kalmıyordu hırrrhırrrhırrrhırrr diye sürekli motor ötüyordu. Onu düzelttik dediler. Devir saati gazdayken 10da değil yarımda kalmaya başladı.

    Sonrasında gaza çok yüklendiğimde motordan ses gelmeye başladı. Gaz ayarından dediler. Arkadaşın tanıdık gazcıya gittik. Çok şükür ses düzeldi 2 hafta sıfır sıkıntıyla kullandım aracı. Fakat 2 hafta sonra araç sabah ilk çalıştığında aşağı yukarı 30 kere stop etmeye başladı. Isınmasını bekliyorum aracın üstelik fakat devir sürekli düştüğü için sürekli gaza yüklenmem gerekiyor sabit dururken. Yolda giderken de dönüşlerde ayağımı gazdan çektiğim an stop ediyor. Araç tam ısınınca stop etme kesiyor. Benzinde yapıyor mu bir bak dediler. Sonraki günlerde Benzinde denedim ilk başta yapmadı. Fakat geçen Yalovaya uzun yola çıkayım derken benzinde de az da olsa 2 - 3 kez stop etti.

    Ustalara güvenemiyorum. Bosch servisi rölanti motoru arızalı ayar mayar yapıyorlar parça değişmeden çözülmez o iş diyor. Kelebek temizlenecek rölanti motoru değişecek 350 + kdv fiyat çekti.

    Yetkili servis, fabrika dışı lpg li araca servis hizmeti sunmuyoruz dedi. (saçmalık)

    Sanayideki ustalar problemin gaz ayarından ona baktır diyorlar gaz ayarı yapanlar da benzinde az da olsa stop ediyorsa sorun ateşlemededir bizden kaynaklı değil diyorlar.

    Sizce ne yapmalıyım?

    (Clio 2 ana başlığa da yazdım oradaki mesajımı silebilirsiniz.)







  • hocam benim araçta da vardı aynı sıkıntı. (sabahları ayağımı gazdan çekersem debriyaja bastığımda ışıklarda durduğumda stop ederdi. ısındıktan sonra sorun kalmıyordu). hatta yakıt falan çok yüksekti.şehiriçi 40-45 kuruş falandı yani :)
    bujiler, bujilere giden kablolar, ateşleme bobin sistemi, gaz kelebeği temizliği, gaz ayarı, lpg filtre değişimi ve hız sensoru(hız ibresi kafasına göre hareket ediyoru) değitirdim.
    hepsi 320 tuttu.

    problem ortadan kalktı çok şükür. 2001 clio 1,4 lpg li araç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.