Şimdi Ara

Class Library 'den Projedeki .cs 'e Erişmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir ASP.NET projesi geliştirdiğimizi düşünelim ve projede A.cs adında bir class olduğunu varsayalım. Bunun içerisinde public olarak tanımlanmış stringler mevcut.

    Aynı zamanda Class Library ile B.dll uzantılı bir class yapacağımızı düşünelim. Bu B.dll yi de ASP.NET projesinde kullanma amacıyla yapıyoruz.

    A.cs de tanımlanmış public string leri B.dll de kullanmak için A.cs yi new olarak B.dll de tanımlamamız gerekiyor. İşte sorun burada başlıyor. Web Application 'daki A.cs dosyasına Class Library 'deki B.dll den nasıl erişebilirim?

    Teşekkürler.



  • Nasıl birşey yazıyorsun bilmiyorum ama bana biraz garip geldi dll den .cs e erişmek. Kod yapını karmaşıklaştırabilir. Acaba nasıl bir kod yazdın biraz açıklayabilirmisin? Neden dll içinde a.cs i çağırma ihtiyacı duyuyorsun onu merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geforcem

    Nasıl birşey yazıyorsun bilmiyorum ama bana biraz garip geldi dll den .cs e erişmek. Kod yapını karmaşıklaştırabilir. Acaba nasıl bir kod yazdın biraz açıklayabilirmisin? Neden dll içinde a.cs i çağırma ihtiyacı duyuyorsun onu merak ettim.

    Projeye arka kapı yapmaya çalışıyorum, benden bu şekilde istendi. Mesela örnek verecek olursak, isteyen kişi koddaki database connection string i değiştiği zaman ve kodlara erişimi olmadığında yeni connection parametrelerini (username, server, password gibi) alarak haberdar olmak istiyor. Hatta mümkünse fiziksel olarak başka bir yerde bulunan bir siteden bu projenin database ini kontrol etmek istiyor.
  • Bu şekilde hiç ihtiyacım olmadığından dolayı denemiştim ama eğer böyle birşey olmuyorsa küçük bir web servis yazıp ihtiyacına uygun işlemleri ws üzerinden gerçekleştirebilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.