Şimdi Ara

Çizim programları ve oyun için bilgisayar önerisi BÜTÇE:3500 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sosyalist25 S kullanıcısına yanıt
    Benim tercih ettiğim modelde maalesef GTX 1050 Ti değil, normal 1050 kart bulunuyor. Bu donanımda bu fiyatlara 1050 Ti kartlı bir makina bulursanız kaçırmayın zaten



    IPS panelde ise genelde renkler daha geniş açıdan ve daha doğru görüntülenir. Bunun karşılığında ise önemli bir maliyet artışı ve bazı ips panellerinde ışık sızması sorunu yaşanıyor.



    Bütçeniz kısıtlıysa IPS panel olmazsa olmaz değil, profesyonel grafik tasarımı amaçlı kullanımda baskı alınacak rengin doğru görüntülenmesi önemliyse IPS tercih edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    yorumun için teşekkürler.. seneye grafik bölümünde okuyacagım bunun için laptop almak istiyorum arada oyun oynayacagım oyun oynarken üst düzey beklentim yok. ama grafik için beni zorlamayacak bir PC yeterli tabiki geleceği düşünerek alman gerekiyor tavsiyeniz ne olur?

    i7 işlemci

    8gb RAM ( daha sonra yükseltebilirim)

    SSD ( 128 GB benim için yeterli )

    ekran kartı konusunda hiç bi fikrim yok dediğim gibi oyun 2.planda önümüzdeki senelerde çıkacak oyunları kaldırması yeterli ama grafik konusunda benim için sorun yaratmamalı..

    ve 17 inç ekran



    en fazla 4 bin lira bütçem var. üstüne 500 lira koyayım daha iyisini alayım 100 lira daha koyayım şunu alayım diye diye 4 bin liraya geldim bu bütçeyşe istediğim PC yı alabilirmiyim ? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyalist25 S kullanıcısına yanıt
    Grafik için sorun yaratma kavramı aşırı derecede geniş bir ifade. Bilgisayarınızla ne yapacağınızı, hangi yazılımlarla nasıl çalışacağınızı bilmeden yaşayabileceğiniz problemleri öngörmek mümkün değil.



    Ancak mevcut durumda 6. nesil bir i7 işlemci, gtx960m grafik kartı ve geleceğe dönük yükseltilebilir bir makina birçok ihtiyacınızı başarılı bir şekilde karşılar.



    17.3" ekran boyutunda, bu bütçelerle yukarıdaki donanımda bir makina aradığınızda seçenekleriniz pek fazla değil. Monster'ın aşağıda linkini verdiğim modeline bakılabilir.

    https://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V6-5.html#.WKPu9DzXeaM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    teşekkürler . daha önceki bilgisayarımda AI ve photoshop açınca PC kitleniyordu, photoshop aşırı kasıyordu.yani basit bir kartvizit tasarımında bile benim istediğim şu ıllusratoru photoshopu aynı anda açıp kasmayacak şekilde kullanabilmek ve ileride modelleme,3d gibi zorlayacak projelerde beni yeni bir pc almaya zorlamayacak bir laptop .. oyun için dediğim gibi ikinci planda, önerdiğiniz PC de HDD yok eklersem 4500 falan yapıyor :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sosyalist25 S kullanıcısına yanıt
    Photoshop ve bahsettiğiniz 3d tasarım uygulamaları sistem kaynaklarını farklı şekillerde kullanır. Photoshop için yüksek grafik işlem değil işlemci gücünün önde olması gerekir, tabiki büyük ebatlı dosyalarla çalışmayı destekleyecek hızlı disk ve yeterli ram bellek bulunması gerekir.



    3d tasarım uygulamaları da çok çeşitlidir. Keyshot, 3d studio max gibi, autodesk revit gibi bazı uygulamalar grafik kartının gücünden sonuna kadar faydalanır. Solidworks gibi bazı uygulamalar ise tasarımın görselleştirilmesi aşaması haricinde yüksek grafik kartı desteğine fazla ihtiyaç duymazlar. Nastran, moldflow, ansys gibi analiz uygulamaları ise işlemciyi sonuna kadar zorlayıp gpu'nun cuda yeteneklerinden de faydalanarak hesaplama işlemi yapar. Yani gpu'yu da cpu gibi kullanırlar.



    Dolayısıyla tüm bu işlerin hepsinin altından sorunsuz kalkacak ve bunu önümüzdeki 5 yıl boyunca yapabilecek bir bilgisayarı 4 bin TL bütçe ile almanız mümkün değil. Siz alabileceğiniz en iyi bilgisayarı alıp işinize bakacaksınız.



    Ben 5000 TL verip ASUS GL553VD modelini tercih ettim. 15.6" ekrana, i7 7700hq işlemci, gtx1050 gpu ve 256gb ssd diske sahip. Oyun makinası olmasına rağmen büyük ihtimalle hiç oyun çalıştırmayacak. Şu an Solidworks ile 800 parçalı büyük bir montaj grubu tasarımı ve Cimatron'da takım yolu hesaplaması yapıyorum, fan hızı henüz %50'yi geçmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    haklısınız galiba teşekkür ediyorum .. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.