Şimdi Ara

Çizim için laptop önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Arkadaşlar bayan kullanıcı için çizim laptopu gerekiyor. Çizim konularında pek bilgili olmadığım için sizlerden yardım istiyorum. Limit 2000TL kadar ama 2000e kadar çıkmak istenmiyor. Çizim için ekran kartımı yoksa işlemcimi daha önemli bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.



  • çizim derken cad veya 3d modelleme mi yoksa photoshop, illustrator gibi programlar mı kullanılacak? eğer cad/3d modelleme için bilgisayar alacaksanız ekran kartı nvidia quadro fx veya ati firegl olan bilgisayarları tercih etmeniz gerekiyor; ancak belirttiğiniz fiyat aralığında bu bilgisayarları bulmak mümkün değil. çok yüksek performansa ihtiyacınız var ise bu fiyat aralığında belirttiğim chipsetli ekran kartlarına sahip masaüstü bilgisayar edinmenizi veya performanstan taviz vermenizi tavsiye ederim.

    ihtiyacınız olan bilgisayarlar bunlar:
    hp elitebook 8530w
    hp elitebook 8540w

    ancak fiyatlar şaka gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bencizdim -- 2 Eylül 2010; 14:30:29 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bencizdim

    çizim derken cad veya 3d modelleme mi yoksa photoshop, illustrator gibi programlar mı kullanılacak? eğer cad/3d modelleme için bilgisayar alacaksanız ekran kartı nvidia quadro fx veya ati firegl olan bilgisayarları tercih etmeniz gerekiyor; ancak belirttiğiniz fiyat aralığında bu bilgisayarları bulmak mümkün değil. çok yüksek performansa ihtiyacınız var ise bu fiyat aralığında belirttiğim chipsetli ekran kartlarına sahip masaüstü bilgisayar edinmenizi veya performanstan taviz vermenizi tavsiye ederim.

    ihtiyacınız olan bilgisayarlar bunlar:
    hp elitebook 8530w
    hp elitebook 8540w

    ancak fiyatlar şaka gibi..


    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Söylediginiz terimler bana çok uzak o yüzden pek birşey anlıyamadım Kullanacak kişi daha yeni başlıyor, sanırım çok iyi sistemlere gerek duymayacaktır. Daha düşük fiyatlı önerileriniz var mı?




  • kullanacağınız program bilgisayar seçiminizde önem taşıyor, en azından şöyle sorayım: mühendislik mi mimarlık alanında mı kullanılacak?

    eğer bilgisayar destekli mühendislik çizimi yapılacaksa ekran kartı seçimi önem taşıyor.

    eğer sanatsal alanda kullanılacaksa 17" ekranlı bu bilgisayar;
    toshiba l670

    veya 15,6" ekranlı bu bilgisayar yeterli olacaktır:
    hp dv6




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.