Şimdi Ara

Citycoco mu 50cc motor mu tavsiye lütfen ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, evimden işime, işimden evime 5kmlik düz yol kullanımı için family V2 düşünüyorum, daha önce motor tecrübem olmadığı için 50lik motora pek sıcak bakmıyorum. Ancak fiyatlar ciddi rakamlara gelmiş 36bin₺ diyorlar yani sırf bu sebeple motor mu alsam diye düşünmüyor değilim ? Velhasıl bu citycoco tecrübesi olan varsa uzun vadede sorun çıkaracak bir cihaz mı ? Yağmurlu havada kullanıma uygun mu ? Batarya ömrü yaklaşık olarak nedir ? Gibi bilgilere ihtiyacım var.

    Şimdiden yanıtlayanlara çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • scooterlar genel olarak yağışlı havalara müsait cihazlar değiller. tabi aldığın modele lastik çapları değişiyor elbette ama +30k vermeyi planlamıyorsan yağışlı havada scooter ile gitmeye çalışacağına (mi pro 2 ile 1.5 senede 2800km yol giden birisi olarak söylüyorum) kendini peşin peşin camdan aşağı atabilirsin daha az uğraştırır.


    işin diğer bir kısmı da gideceğin yol, yolun durumu, yokuş ve hangi yollardan gideceğin (daha doğrusu gideceğin yolun trafiğinin durumu)


    güzergahın kaç km? yol bozuk mu / ne kadar bozuk? ne mesafede ne kadarlık bir yokuşun var? (istanbul örneğin) e5 gibi bir anayol mu kullanacaksın? güzergahında e5e inmen gereken yerlerde kaldırımlar ne kadar müsait?


    bu sorulara bakınca ne motora ne scooter'a yönlendirmiyor gibi görünüyor olabilirim çünkü ikisininde kendine has avantajları ve dezavantajları var.

  • 50 cc motosiklet;


    -Trafikte güvenli şekilde hareket edebileceğiniz manevra ve çekiş gücünden yoksundur.

    -Gitsin diye gazı çevirirsiniz, ses artar ama gitmez, yakıtı emer

    -plakası olan sözde motorlu araçtır ancak zorunlu trafik sigortası yaptıramazsınız, bir araca çarparsanız doğacak masrafın tamamı cepten gider, can yakar

    -Karayollarında seyir halinde olan sicile tescilli motorlu taşıtlardan daha fazla sınırlamaya tabi olursunuz, ama motorlu aracın hiç bir ayrıcalığını yaşayamazsınız.

    -Koruyucu ekipman ve kask muhakkak olmalı, trafik içerisinde olacağınızdan muhakkak güvenli sürüş eğitimi almanız gereklidir.



    Elektrikli bisiklet - scooter


    -Elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter ı araçların giremeyeceği dar alanlarda, bisiklet yollarında , bisiklet yolu olmayan yerlerde ise kaldırımlarda, (yürüme hızında, kesinlikle insanları rahatsız etmemek şartı ile ) kullanabilirsiniz.

    -Elektrikli araçlarda da koruyucu ekipman (özellikle kask) kullanmalısınız ancak motosikletteki gibi şovalye modunda olmayacaksınız.

    - Benzin harcamazsınız, servis işletme maliyetleri düşüktür. 50 cc motosiklet ile alamayacağınız performansı bunda da alamayacağınızdan bir fark olmayacak en azından kafanız şişmeyecek.

    -Türkiye trafiğinde iyi kötü kullanmayı kavradığınız otomobil ile trafiğe dalabilirsiniz. Ancak motosiklet kullanacaksanız gerçekten profesyonel olmalısınız. Büyükşehir trafiğinde kısa bir dönem motosiklet kullanmış bir insanın, uzun yıllar otomobil kullanan insanlardan çok daha rafine ve güzel araç kullanması bundandır. Trafiğe kapalı bisiklet yolları, otomobillerin giremeyeceği dar yollar, parklar, kısmen kaldırımlar trafikte olmaktan çok daha güvenlidir.


    Toparlamak gerekirse ;Şahsi düşüncem bir yöne, +/- 10 km ye kadar ulaşım ihtiyaçları için bireysel elektrikli araçların avantajlı olduğu yönündedir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.