Şimdi Ara

citroen sizce nasil araba? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
302
Cevap
2
Favori
164.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sn. borrelia 5,

    Sevgili umbek444 arkadaşımız görmedi ya da uzun zamandır forumda olmadığından cevap veremedi. Öncelikle bende bir C5 kullanıcısıyım. Citroen gerçek anlamda bir tutkudur ve gerek teknoloji ve gerekse tasarımlarıyla diğer araçlardar ayrılır. Umbek444.ün Xantia, XM ya da CX ararsınız demesinden kastınız zannetmiyorum ki C5.te farkedeceğiniz bir eksiklikten kaynaklansın ve hatta C5 daha yeni olması sebebiyle daha teknolojik ve konforlu bir araç ama C5.te atalarının izlerini taşıyor ve araştırmaya başladığınızda sizde bir heyecan yaratabilir.

    Ben C5.in yerine hiçbir araç koyamam ama C1, C2, C3 ve C4 için malesef aynı şeyleri söyleyemem. Açıkça söyleyeyim C4 yerine Focus.u, C3 yerine Punto.yu tercih ederim ama kesinlikle C5.in yerine aynı sınıfta bir başka araç koyamam. Bende umbek444 gibi hidraktif süspansiyon sistemine sahip Citroenleri diğerlerinden kesin bir çizgiyle ayıran taraftanım.

    Yeni kasasına gelince. Araştırdığım kadarıyla yeni C5.te abartı bir teknoloji var. Umarım bu kadar fazla elektronik kullanıcılarının başını ağırtmaz.




  • Eğer gerçekten bişey öğrenmek istiyorsan o kafandaki sabit fikri diretmeden dinleyeceksen neden olduğunu anlatırım ama kafandaki sabit fikri diretmekten başka yaptığın bişey yok. Eğer gerçekten öğrenmek istiyorum amacım iddalaşmak değil bilgi paylaşımı dersen çokda iyi açıklayabilirim. Ama karşımdaki insanın yeni bilgiye açık olması gerekir.
  • Sağolun Yavuz bey cebınız için. Sizin görüşleriniz de gerçekten çok değerli benim için. C5'in yerine başka araç koymayacağınıza göre ben bu mesajı tavsiye ediyorsunuz diye algılıyorum. teşekkürler...
  • Ben bu aracı 15 aydır kullanıyorum. 25.000 YTL daha pahalı Passat Confortline.a bindiğimde keşke Passat alsaydım demedim. Varsın motoru daha güçlü olsun. Ben C5.i sürdüğümde daha fazla keyif alıyorum üstelik her C5.e bindiğimde bu keyfi alıyorum.

    15 ay boyunca garantiden değişen üç parça mevcut.

    Birincisi çok fazla parke yoldan gidip gelmek zorunda olduğum için fren kaliperi pimi boşluk yaptı ve değişti. İkincisi LCD ekranda ölü pixeller mevcut olduğundan LCD ekran değişti.
    Üçüncüsü belli serideki (2007 ve sonrasında bu durum söz konusu değil) C5.lerdeki krank devir algılayıcı soket ve kablosunun değişimi.

    İlk ikisi kronik problemler değil ancak üçüncüsü yolda bırakabilir. Bir şekilde bir C5.te bu arıza birinin başına geldiğinden olsa gerek tüm C5.lerde değişime gidildi.

    Şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Her aracın kronik problemleri olabilir. Yukarıda saydıklarım sizin başınıza gelebilir de gelmeyebilirde tamamen tevafuk. Şunu unutmayın C5 kolay kırılacak, dökülecek bir araç değildir.




  • evet yavuz baba sonuna kadar sana katılıyorum insanlar bir markanın bir modelinde bir kac tanesinde heleki aynı problemleri gorunce hemen bunlarda hata var alınmaz diye yaygara yapıyorlar halbuki alakası bile yok
  • Hız aşıgı arkadaşlarıma not. Her şehirde mezarlıklarda hız aşıgı genç bedenler yatıyor...Hızlı yaşa genç öl......Cesedin yakışıklı olsun...... Diyenler yanlış demişller.....ALÇAKLARDA OTUR, GÖZET KENDİNİ......SAKIN YÜKSEKLERDEN UÇUCU OLMA......Saygılarımla.... Bu satırları yazan adam kamyona kafa attı...Sag bilegi kırık yaşıyor....Nasıl sag kaldıgına kimseler inanamadı....Allahım korudu......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 13 Eylül 2007; 20:54:55 >




  • ben c3 kullanıcısıyım. hemde benzinli. yakıtı çok az yakıyo. çok memnunum.almak isteyenlere tavsiye ederim pişman olmazlar
  • k
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ygz26_C4

    2 yıldır C4 kullanan biri olarak diyebilirim ki Fransız arabalarının içerisinde en iyisi Citroen. Arabadan beklentiler çok önemli. Ona göre değerlendirme yapılmalı. Tipi şöyle falan filan demek boşa oluyor. Daha önce vites, koltuk, cam dan oluşan şeye araba derken C4 önüme bambaşka bir pencere açtı. Bir milad oldu. Aynı segment teki rakipleri para peşinde koşarlarken (Golf, Focus, Astra..neredeyse boş araçlara faiş fiyatlar isterkene ) C4 Bir çok yenilikle tanıştırdı.
    Araçta elbetteki eksiklikler var. Ses problemi (Fren sesi aşırı) , Servis te hiç yardımcı olmazlar, (hep yetersizdir) , bol benzin tüketir. (depoyu bile fullemesi 60lt. * 3.000= ufff) Kemikli vites geçişi vs. gider. Ama yoldan geçerken insanların bakışları, sürüş zevki ve konforu, teknolojik yenilikleri (saymakla bitmez) Güvenlik , En önemlisi Uygun bakım maliyeti bence en önemli artıları. Ve bunları yaşayan eksilerini devede kulak olarak nitelendirir.
    Fiyat/ Performans olarak çok üst seviyede olduğunu söyleyebilirim. BMW,Mercedes ve Audi yi bir tarafa koyarsam orta segmentte citröen yenilikleriyle liderdir. Ha ben bu araçtan sonra citroen alırmıyım, almam. Audi A3 alacam (Otomatik+Sunroof+Sert Süspansiyon için.) ama Rakiplerinden her zaman 2 kat üstün olduğundan citroen le yollarımız ilerde mutlaka kesişecek... Saygılar.


    Hocam sizin C4 otomatikmi aceba?otomatikse biraz bilgi verebilirmisiniz?




  • Merhaba,

    Sevgili arkadaşlar, Bx lerden hemen hemen hiç söz edilmemiş. Sadece bir iki yerde geçmiş. Biliyormusunz ki bugün ki C5 in dedesidir. Ve bahsedilen tüm üstün özelliklere sahiptir. Sanayilerde, arabayla ilgili bir gram bile kimse kötü birşey söylememekle birlikte çok çok az olmasından dolayı parça sıkıntısı yaşanması fiyatlarını çürük serçe fiyatına indirmiştir. Buna rağmen yine de serçe ile rekabet edememektedir yurdum insanı nazarında. Bir dizel XM hayali ile yatıp kalkmaktayım. Yaşım 41.
    Kırmızı uçan halımı satmaktan bugün vazgeçtim. Ve yılbaşından sonra detaylı bakım için ustaama teslim edeceğim.
    Saygılar
  • Youtube da güzel videolar var.. c6 ile bmw5 in sarsıntı testi :

    http://www.youtube.com/watch?v=EAMnDF3ismQ

  • Bu aralar Auto show dergisinin 2. el piyasasına yönelik bir dergisi çıktı, 6 ytl. Lütfen alıp bir okuyun hangi en çok sorunlu araçlar hangi markada. Ben bir yorum yapmıyorum kullanıcı şikayetlerine göre değerlendirilmiş. En iyi araba en az sorun çıkarandır!
  • almanyada yolarda kalan arabalarin cogunun bmw oldunu biliyormuydunuz


    fransada ise yollarda kalan encok arabada renault lar



    turkiyede ise yollarda en cok kalan arabalar ise fiat lar


    psa dan sasmayalim biz en iyisi


    peugeot citroen ayni araclardir

    citroeni peugeot satin alarak psa altina almistir


    yakinda tek bir markada birlesecek ler
  • quote:

    yakinda tek bir markada birlesecek ler


    Boyle birşey olacagını zannetmiyorum. Çünkü tasarım anlayışı ikisininde apayrı. Her iki markanın hitap ettiği kesim farklı. örneğin altyapı itibari ile 307 ile c4 aynı arac olmasına ragmen 307 den hiç hoşlanmıyorum ama c4 bana gore çok güzel. tam zıttını soyleyen insanlarda gordum. PSA nın 2015 yılına kadar planları var en azında 2015 e kadar boyle bir birleşme soz konusu olmaz. eger boyle bişey düşünselerdi 74 yılında citroeni aldıklarında yaparlardı.
  • yerli malı kartaldan sonra 90 model bir citroen ax aldım, ekonominin sorunsuz araç kullanmanın keyfine vardım yaşım 52, 19 yaşımdan beri ehliyetli araç kullanıyorum 10 yıl uzun yol şoförlüğü yaptım, yani işin içinde olduğumu anlamışsınızdır, aracın hangi ülkeye ait olduğunu düşünerek yorum yaparsanız yanılırsınız, onu bir makine olarak düşünün öyle karar verin, mesela renault 12 ekol olmuş bir araç modelidir yıllarca memleketimizde kullanılmıştır
  • merhaba arkadaşlar bilirimki her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. sizinde arabadan bekledikleriniz farklı farklıdır ben yaklaşık 10 senedir araba kullanan 22 yaşında birisiyim 12 yaşıma daha tam basmamışken 1999 model passat 1.8 turbo da araba kullanmayı öğrendim özellikle 4x4 ler ilgi alanımdır çünkü savuran araba sevmem bu yüzden 106 206 207 gibi arabaları o yüzden sevmedim her ne kadar herkesin fikri kendineyse de pejo yu bana savurmayan araba diye yutturana fena gülerim. ford ayrı özellikle focus mondeo iyi arabalar. neyse geleyim c3 e şuan kullandıım araba 1.4 tdi 2008 model arabanın şeklindenmi nedir sarsma yok yol tutuş şahane çok zorlarsanız şehir içi 200 km/h geçer ama 190 la dahi gir viraja banamısın demez (yapmadığım hiç bir şeyi iddaa etmem) benzini kokluyor iç rahatlık üst seviye deil reno kıvamında hızlanması çok iyi 100km/h bir kaç saniyede rahat bulursunuz. rölantisi iyi deviri yüksek. diyeceğim o ki eğer istanbul trafiği ile uğraşıyorsanız eğer küçük, rahat hızlanabilen az benzin yakan cebinizi ferahlatan bir araba arıyorsanız park sorunundan bıktıysanız ve gençseniz ve a3 e de paranız yetmiyosa c3 sizin için ideal. ama diyosanızki çok param var o zaman a3 lede uğraşmayın kullandığım için sölüyorum a5 gibisi yok :)




  • çok güzel bir araba ben çok beğeniyorum bu son çıkanları tabi
  • psa grubu özel servis arkadaşımın citroenlerine bindim(xsara,xantia,xm,c3) emin olun 80 model xm hepsinden daha konforlu.yol tutuşu çok iyi.
    c3 alacak arkadaşlarada tavsiyem 92 hp'lik c3lerden uzak dursunlar çünkü onlarda kronik enjeksiyon problemi çok oluyormuş.garanti kapsamında da değilmiş ve maliyeti enjeksiyon başına 1500tl yi buluyormuş.
    not:bende c2 arıyorum.varsa bildiğiniz temiz bir c2 mesaj atarsanız sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Giannizzero

    Yol tutuşu,sıradışı tasarımları,ralli başarısı,imza attığı pek çok ilk ile efsane olmuş markalardandır.Marka çokdur ama efsane olabilmek her markaya nasip olmaz.Kısaca böyle bir arabadır.En iyi Fransızdır.Herkesin bi anlayışı vardır ben Alman arabalarını sevmem başkası İtalyanı sevmez başkası japonu.İnsanların otomobilden beklentisi neyse zevki de ona göredir.Boşu boşuna bilmeden görmeden denemeden ona buna b*k atmayalım.
    Citroen Peugeot'un yansanayisi miymiş? ozaman Ferrari ve Alfa rOmeo Fiat'ın,Mercedes Chrysler'in,Opel GM'nin yansanayisi .Arkadaşım bildiğin başka fıkra varsa onları da anlat da şenlenelim biraz

    bir yeni berlingo ile peugeot tepee arasındaki farkı bul sana 500 tl vericem aynası hariç




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kupavale

    ben c3 kullanıcısıyım. hemde benzinli. yakıtı çok az yakıyo. çok memnunum.almak isteyenlere tavsiye ederim pişman olmazlar

    kardeşim allah aşkına yapma alıcaktım bindim altımdaki asfaltı resmen hissettim sanki acık bir bilyeli arabalar vardı cocukken bindiğim aynı ya hiç bir farkı yok sadece herşey yakıt değilki konforda on planda bir polo cok sorunlu olduğunu duydum ama ona rağmen kircımızın 98 polosu, 2004 c3 den konforlu aracımda caddy tasarım 2004 den beri nekadar göz aşınalığıda olsa kimse beğenmemezlik yapmadı birde alman araçlarını kötülemeyin uzun vadede cok dayanıklı araçlar.mesela arkadaşım reno meganı var 80binde tuvden geçemedi diskler ve balatalar değişti amortisör değişti,bende 200binde caddy var daha herşeyi cok az aşınmış ,blata baskı kronik ola bilir ama bendeki 2004 alman daha hiç sorun cıkarmadı ,ama cirröenlar genel manada yenileri c4-5 ler iyi araçlar ama ben arkasını arabların beğenmiyorum siz beğenmediğiniz hatunu nasıl eş almıyorsanız aynısı,beğeni ayrı bişey fakat konfor ayrı bişi yakıt ayrı bişi,hepsi bir arada diyorsanız bence almanlar bu işi kıvırıyor ama şimdiki yıllara kadar bundan sonra cin arabaları bile cok güzel olabiliyorlar,arkadaşım herkese her araç iyidir ben belki o gün eğer sağlığımda bir ayarsızlık yokdu ise c3 konfor olarak ve iç malzeme olarak cok kötü tipi fena değil yakıtı azmış oloabilir,genel manada konfor yoksa huzurda yok slm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enx -- 1 Haziran 2009; 2:27:01 >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.