Şimdi Ara

CITROEN'İN DİZELİ KAÇ KM DAYANIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
65.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Citroen'in dizeli ? Hangi dizeli? Citroen'in araçlarında kullanılmış bir sürü dizel motor var. Motorların farklı nesilleri var. Sorunuz eksik bence.

    139 ve 163 bg'lik 2.0 hdi motor için konuşursak, normal bakım ile hiç sıkıntısız 250.000 km'yi rahat buluyor. Daha sonra duruma göre ufak tefek masraf açmaya başlar. ama motor ömrü oldukça yüksektir. Çok dayanıklı ve sağlam bir motor.

  • krhmt K kullanıcısına yanıt
    Merhaba 20 bin tl ye mal oldu daha ruhsata işlettirmedim 15 bin motor 5 bin de usta aldı sıfır motora bile bi sürü şey yazmış eline düştünmü kurtaramıyorsun. Takılan ford motor bizim araçların motoruyla aynıymış. Sizede geçmiş olsun
  • bugün gördüğüm bir araç üzerine konuyu hortlatayım.


    C4 SX PK 2007 model 61 ** 785 araç tam tamına 613bin km de HDI motor. Turbo hariç hiç arıza vermemiş. Araç sahibi pinpiriklinin teki memur araç normalde 15bin de bakıma girerken ağamız her 10 binde yağ değişimi yaptırmış. Yakıtı Po'dan alıyor.


    Benim şu şekilde haberim oldu tanıdığım usta bu araca bakıyordu yine bakıma geldi taş gibi motor maşallah felan dedim usta hayırdır sen kolayına bu araçları övmezsin bunun üzerine mevzuyu anlattı hayret ettim. 700 binde dacia görmüştüm motoru hiç işlem görmemiş ama ilk defa citroen gördüm.

  • 5,000 km'de bi yağ değiştirip düşük devirde kullan 1.000.000 km yapar


    asla hararet yapma


    yokuşta zorlama

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fdd24

    quote:

    Orjinalden alıntı: mgulenc

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
    BU BÖLÜMDE CITROEN DİZEL HDI MOTORLARIN ÖMÜRLERİ İLE İLGİLİ BİRBİRİMİZE DENEYİMLERİMİZİ AKTARALIM. MOTOR ARIZASI YAŞAMIŞ ARKADAŞLAR SEBEPLERİ İLE BİRLİKTE YAŞADIKLARINI ANLATIRLARSA BİZLERE DENEYİM OLACAKTIR. CITROEN DİZEL MOTORLAR SORUNSUZ OLARAK KAÇ KİLOMETRE KULLANILABİLİR. NELER YAPILMALIDIR. GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUZ. KAZASIZ SÜRÜŞLER DİLEKLERİMİZLE.



    arkadaşım dedin aracın motoru taşş çatLasın 200.000 görür daha da iLeri gitmez ama bu dedim rakama uLaşmaya bilir biLe...

    Hayır servis rutini hariç 500.000km+ gider.

    Ailemde tecrübe ettik muhasebe mecburiyetleri olmasaydı + sınıda tecrübe edecektik





  • Kapımda 9 senedir kullandığım citroen c-elysee var. Yani 1.6 hdi manuel vitesli bir araç... Almanya, fransa, hollanda gibi daha sayamadığım ülkelere gittim geldim. Şehir içinde de devamlı kullanıyorum. Şu an 371.000 km'de ve hiç motor yemedi. Maşallahı var. Ben aracımın her 8.000 km'de bir yağını filtrelerini değiştiriyorum. Dizele çamur atanların eline verir benim araç.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.