Şimdi Ara

Cinsiyet Belirleme İşlemleriyle İlgili Bilmeniz Gereken Önemli Bir Detay!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cinsiyet Belirleme İşlemleriyle İlgili Bilmeniz Gereken Önemli Bir Detay!


    Cinsiyet belirleme işleminin ne olduğunu bilen ancak nasıl yapıldığına dair bir fikri olmayanlar yahut daha detaylı bilgi elde etmek isteyenler! Yumurtanın döllenmesinin ardından söz konusu olan embriyolardan PGT yani birtakım hücreler alınmakta ve bu hücreler üzerinde birtakım incelemelere yer verilmektedir. Ardından da sonuca göre embriyo kız mıymış yoksa erkek miymiş belirlenmektedir. Cinsiyet belirleme işleminin nasıl yapıldığına dair artık bir fikriniz varsa bu konudaki önemli detayı da sizlerle paylaşalım ne dersiniz? Cinsiyet belirleme için önemli ve gerekli bir detay vardır ki o da bu işlemler için tüp bebek ölçütünün esas olmasıdır. Yani normal hamileliklerle cinsiyet belirleme işlemleri söz konusu olmayacaktır. Çünkü ancak tüp bebek yolu ile kalınan hamileliklerde gerekli işlemlerin uygulanmasından bahsedilebilmektedir. O halde cinsiyet belirlemeleri için adım atmak isteyenlerden biri de sizseniz tüp bebeğin şart olduğunu bilmeniz gerekecek.

    Cinsiyet Belirleme İçin Tedavinin İşlem Süreçleri!

    Cinsiyet belirleme işlemlerinin süreçlerinden ilki yumurtaları çoğaltma adımıdır. Bu adım sonrasında hafif düzeyde yapılan anesteziyle birlikte olgunlaştığı görülen yumurtaların toplanması adımına geçilmektedir. Eşin spermi ile elde edilecek embriyolar 3 günü bulan süre ile laboratuarda geliştirilmektedir. Peki, ya sonra? Geliştiği görülen embriyolardan üç günün ardından 1 ila 2 tane hücre çıkarılıp PGT işleminin gerçekleştirilme sürecine girilir. Ardından 5.günde istenen cinsiyetin embriyoları anne adaylarının rahimlerine yerleştirilecektir. Bu süreçte 12.güne gelindiğinde ise kandaki gebelik testine bakılacaktır. Böylece de tedavi işlemlerimiz son bulacaktır.

    Cinsiyet Belirleme Üzerinde Etkisi Görülecek Olan Faktörler!

    Cinsiyet belirleme işlemlerinde ne tür faktörlerin boy gösterdiği hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler! Hasta yaşının bu doğrultuda boy gösterdiğini söylemek mümkündür. Öyle ki hasta yaşının 35 altı olduğu durumlarda cinsiyet doğruluğunun başarısı da yüzde 99,9 gibi yüksek bir oranda söz konusu olacaktır. Hasta yaşının yanı sıra kişi doğurganlığı da bu ölçüde boy gösterecek olan faktörler arasında yer almaktadır. Son olarak da gelişen embriyolara bakıldığında kaçı istenilen cinsiyeti gösteriyor ve kaçı yüksek kaliteyi barındırıyor faktörleri de cinsiyet belirlemede boy gösterenler arasındadır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.