Şimdi Ara

Çinli firma tam grafik çekirdeği çalışmalarına başladığını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli firma tam grafik çekirdeği çalışmalarına başladığını duyurdu



    Ağır ABD ambargolarına rağmen Çin’in yonga tasarımı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Xindong Fenghua firmasından sonra Moore Threads firması da tam grafik çekirdeği çalışmalarına başladığını duyurdu. 



    Moore Threads geliyor



    Moore Threads aslında ilginç bir firma. Ekim 2020 yılında kurulan firma Nvidia’dan pek çok önemli mühendisi transfer etmiş. Microsoft, Intel, ARM gibi firmalardan da kadrosunu tamamlamış. Sadece 1 yılda yerli kaynaklarla grafik teknolojileri üretecek seviyeye gelmiş. Son yatırım turunda 313 milyon dolarlık fon toplamış. Firmanın amacı her iki yılda bir devam eden izlek birimlerini ikiye katlamak. 



    Ayrıca Bkz.Çin’den ekran kartı hamlesi



    Moore Threads tarafından geliştirilen grafik teknolojileri 3D grafik hızlandırma, yapay zekâ işlemleri, yüksek performanslı paralel işlem ve üst seviye video kodekleri için hızlandırma gibi önemli iş yüklerinde kullanılacak. Firma grafik birimi üretiminin her aşaması hakkında en iyi tecrübeye sahip olduklarını belirtiyor. 



    Moore Threads ve diğer Çinli girişimler grafik teknolojileri konusunda ne kadar başarılı olacak şimdilik bilemiyoruz. Daha çok kurumlara yönelik ve Çin sınırları içerisinde kalacağı için gerçek anlamda bir karşılaştırma yapmak da mümkün olmayabilir. 




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/chinese-company-moore-threads-announces-full-gpu-development-capabilities







  • Ekran kartı da üretin, işlemci de üretin

    Nvdia vs her sene uçuk kaçık net karlar açıklıyor ama doymuyorlar her sene fiyatları Everest'in tepesi gibi oturam desen de oturulmuyor.

    Fiyatları ucuzlatsanız bile alırım her sene sizden katkı için

  • Bunlar yakın zamanda gelirse gpu pazarı nefes alır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 100-200 dolar arasında güncel oyunları 1080p ultra ayarlarda oynatabilecek gpu lar üretin. Oyuncular bunu bekliyor...

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Orası öyle ama bu firmaların umurunda değil ki oyuncular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık Çin' liler çip boyutuna getirdiyse işi vay anam vay....

  • Nvidia'nın AMD'nin mimarilerini kopyalayın hatta birebir aynısını yapın elinizde hangi döküm tesisi varsa onla üretin gerekirse 25nm dev gibi bir çekirdekte deli gibi elektrik tüketsin lisans anlaşmalarını da sallayın her zaman yaptığınız gibi, kendi pazarınız,rusya,ortadoğu,balkanlar,güney afrikaya el atından satsanız ihya olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 1 Aralık 2021; 11:23:46 >
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    Ne yaptın hocam, kolay bir şeymiş gibi söylüyorsun. Bunla 150 dolara gtx 1060 ayarında bir şey üretse büyük başarıdır, ama yapsalar bile Nvidia hemen tutuşup f/p alternatifler ortaya koyar bunları piyasadan siler. Bunlar silinince geri fiyatlar artar.


    Bir de iş çirkinleşirse ABD microsoft gibi şirketlere ve unreal engine gibi oyun motoru yapımcıları ve oyun geliştirilerine birkaç numara yaptırarak bu ekran kartlarının düzgün çalışmamasını sağlattırabilir. Çinlilerin kendi yazılımlarını yapması gerekiyor çok geçmeden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.