Şimdi Ara

Çin'in deneysel uyduları Ay'ın uzak yüzünü görüntüledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin'in deneysel uyduları Ay'ın uzak yüzünü görüntüledi
    Çin küçük deneysel uyduları Tiandu-1 ve Tiandu-2'yi test etmeye başladı. Bu uydular kısa bir süre önce Dünya ile Ay yüzeyi arasında son derece güvenilir veri iletimi ve yönlendirme testlerini başarıyla tamamladılar.



    Ayrıca Bkz.Boeing uçan taksiler için tarih verdi



    Ay'ın keşfi için ilk adımlardan biri



    Deney sırasında uydular, Ay'ın ağır kraterli arka yüzünü gösteren bir kızılötesi görüntü iletti. Gezegenimiz de arka planda görülebiliyor. 19 Mart'ta Ay'a fırlatılan uydular 3 Nisan'da Ay yörüngesine girdiler ve şu anda birbirlerinden yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta uçuyorlar. Her ikisi de çeşitli iletişim ve navigasyon cihazlarıyla donatılmış.



    Çin'in deneysel uyduları Ay'ın uzak yüzünü görüntüledi
    Tiandu-1 ve Tiandu-2 uyduları, Çin'in Ay'ı keşfetme yolundaki ilk adımlardan biri. Bu uyduların elde ettiği veriler, 2031-2035 yılları arasında inşa edilmesi planlanan Çin-Rus ortak projesi Uluslararası Ay Araştırma İstasyonu'nun (ILRS) tasarımı ve inşası için temel oluşturacaktır.




    Kaynak:https://www.space.com/china-experimental-moon-satellites-tiandu-imagery







  • Hep merak ederdim, çok iyi
  • Onca kraterin her biri bir meteor demek.

    Günde yaklaşık 100 adet pinpon topu büyüklüğünde meteroit düşüyormuş. Bunlar 3,2kg lik dinamit patlamasına eşdeğer. Yılda yaklaşık 36.000 adet yapar.

    4 yılda bir ortalama, 2,5 metrelik düşüyormuş. Bu da 1000 ton tnt patlamasına eşit.

    İspanya 10 sene önce 400kg luk meteor düşüşünü raporladı. Yaklaşık 40 metrelik krater açtı.

    Yani bizdeki gibi atmosfer olmadığı için, hiç küçültücü, yavaşlatıcı, inceltici bir koruma olmadan lakır lukur düşüyorlar. Normalde o küçükler dünyaya da hemen hemen aynı oranda düşermiş ama atmosfer sayesinde küçüklerin hemen hemen hepsi atmosferde yok olurmuş.

    E orada kurulalım falan deniyorda, atmosfer oluşturulamaz ise, daha rahat astronot giysileri dahi yapılsa, öyle dışarıda rahat rahat gezinip tozunamaz. Daha çok bina içlerinde kalmak gerekir. Onda bile binaların üst kısımları en azından 3kg lik dinamit patlamasına eş değer düşenlere dayanacak yapıda olmalı.

    Ya da israilin demir kubbesi gibi sistemlerin yerleşim etraflarına kurulması olabilir. Tabi bunun için o sistemlerin ucuzlaması, belki lazer versiyonlarının da daha küçük ve az enerji ile kullanılabilir hale gelmesi ve orada oluşturulması gerekir. Günde 100 adet, hadi yerleşim bölgesine de 3-5 adet olsun. İnsanlar keklik gibi piyango bekleyeceğine, geleni indirir. Hem oradaki cihazların korunması için de önemli. Oradaki her bir cihaz, taşıma maliyetinden dolayı buranın 100 katı değerli olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 21 Nisan 2024; 17:33:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.