Şimdi Ara

Çin'de Okuyorum [OKUL BAŞLADI İLK VİDEOLAR] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
6
Favori
3.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mr. Khan kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar Hong kong'dan gitmemin 2 sebebi var 1. sebebi cok yakın arkadaşımın shenzhen'de yaşıyor olması 2.sebeb ise başta shenzhen üniversitesine baş vurmak isteyip yurtda yer bulamadığım için wuhan'ı tercih etmem malum shenzhende yurtlar dışında kalmak imkansız (2.5-3000) yuan 2 kişi ortak girilirse odalar + elektriği suyu alıyo başını gidiyo anlayacağın :/
    her üniversitenin değişiklik gösteriyor yurtları büyük coğunlugu okul başladıktan sonra başlar yazın biter ama bazı üniversiteler günlük veya aylık ücret alıyor bu durumlarda ödediğin kadar kalıyorsun
    wuhan universitesinde günlük 20-70 yuan arası değişiyor fiyatlar 2x2 şeklinde daireler 20 yuan
    tek kişilik stüdyo daireler ise 70 rmb geceliği yani 7200 den başlıyor fiyatlar wuhanda herşey dahil
  • zaten belirttim çevrenizde iş adamları varsa diye yani büyük firmalar bu işi özel firmalara bırakıyorlar ve şoyle bişey var shenzhen sehrinde 100 civarında türkiyeden insan var ama fuar döneminde 1000lerce kişi geliyor shenzhen ve guangzhou tarafına ve bu 100 kişiden 70-80i öğrenci ayrıca çin'e gidip cevirmen olmak anlamsız 3-5 kuruş kazanarak hayatını sürdürmek zor özellikle metropol şehirlerde (beijing , shenzhen,guangzhou ve shanghai) ama cinden türkiyeye gelirseniz öğretmen olsanız bile 2500-3000 den aşağı vermiyor okullar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamanoras

    zaten belirttim çevrenizde iş adamları varsa diye yani büyük firmalar bu işi özel firmalara bırakıyorlar ve şoyle bişey var shenzhen sehrinde 100 civarında türkiyeden insan var ama fuar döneminde 1000lerce kişi geliyor shenzhen ve guangzhou tarafına ve bu 100 kişiden 70-80i öğrenci ayrıca çin'e gidip cevirmen olmak anlamsız 3-5 kuruş kazanarak hayatını sürdürmek zor özellikle metropol şehirlerde (beijing , shenzhen,guangzhou ve shanghai) ama cinden türkiyeye gelirseniz öğretmen olsanız bile 2500-3000 den aşağı vermiyor okullar


    Bilgiler için teşekkürler hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedemek :)
    daha gitmedik gidelim yardımım dokunur elbet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamanoras

    Hocam merhabalar Hong kong'dan gitmemin 2 sebebi var 1. sebebi cok yakın arkadaşımın shenzhen'de yaşıyor olması 2.sebeb ise başta shenzhen üniversitesine baş vurmak isteyip yurtda yer bulamadığım için wuhan'ı tercih etmem malum shenzhende yurtlar dışında kalmak imkansız (2.5-3000) yuan 2 kişi ortak girilirse odalar + elektriği suyu alıyo başını gidiyo anlayacağın :/
    her üniversitenin değişiklik gösteriyor yurtları büyük coğunlugu okul başladıktan sonra başlar yazın biter ama bazı üniversiteler günlük veya aylık ücret alıyor bu durumlarda ödediğin kadar kalıyorsun
    wuhan universitesinde günlük 20-70 yuan arası değişiyor fiyatlar 2x2 şeklinde daireler 20 yuan
    tek kişilik stüdyo daireler ise 70 rmb geceliği yani 7200 den başlıyor fiyatlar wuhanda herşey dahil



    Hocam Wuhan dan başka önerebileceğiniz üniversite var mı? Aslında ben Bohai Üniversitesi ve Hangzhou Normal Üniversitesi arasında kalmıştım. Ona göre belki Wuhan da alternatif olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • telefon numaranı pm olarak atarsan görüşelim
  • Arkadaşlar Kabul edildim Üniversite'ye artık resmen Wuhan universitesi öğrencisiyim


     Çin'de Okuyorum [OKUL BAŞLADI İLK VİDEOLAR]




    Paketler yola cıktığında ve geldiğinde konuyu güncelleyeceğim ve ayrıcahttp://cindeokuyorum.com/ baya gelişti takipte kalın :) takip eden herkeze teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamanoras -- 9 Haziran 2015; 5:37:14 >




  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenKimimSizce -- 16 Haziran 2015; 8:02:28 >
  • Bende 1 yılı tamamladım.Jinzhou/Liaoning'de bu üniversiteye okumak istiyen varsa gelmesin.Guangzhou'ya geçiş yapıcam şimdi.Bu arada dostum Wuhan 4-5 değil sanırım ilk 10da bile değildir Çin'de ama sadece bilinen bir üniversite.Kayıt olmak istiyen arkadaşlar dil istiyorsanız her zaman kayıt olabilirsiniz acentalara vs inanmayın.Zaten Çinli değilseniz LAOWAİ sınız Çin'de olan arkadaşlar anlar her şey mümkün sadece paranız olsun.Wuhan giden arkadaşa da şimdiden hayırlı olsun.Umarım daha çok kardeşimiz abimiz Çin'e gelir biraz çoğalırız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedative -- 15 Haziran 2015; 16:19:07 >
  • sedative S kullanıcısına yanıt
    inş abi bu arada internette bolca kaynak var sıralamalarla ilgili bende onların yalancısıyım

     Çin'de Okuyorum [OKUL BAŞLADI İLK VİDEOLAR]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedative

    Bende 1 yılı tamamladım.Jinzhou/Liaoning'de bu üniversiteye okumak istiyen varsa gelmesin.Guangzhou'ya geçiş yapıcam şimdi.Bu arada dostum Wuhan 4-5 değil sanırım ilk 10da bile değildir Çin'de ama sadece bilinen bir üniversite.Kayıt olmak istiyen arkadaşlar dil istiyorsanız her zaman kayıt olabilirsiniz acentalara vs inanmayın.Zaten Çinli değilseniz LAOWAİ sınız Çin'de olan arkadaşlar anlar her şey mümkün sadece paranız olsun.Wuhan giden arkadaşa da şimdiden hayırlı olsun.Umarım daha çok kardeşimiz abimiz Çin'e gelir biraz çoğalırız.

    LAOWAİ ne demek hocam merak ettim nette tam bulamadım
  • Seni gitmeden bazı konularda bilgilendireyim, sana mutlaka faydası olacaktır. Sorun varsa sorabilirsin.

    Bende diğer mesajda dediğim gibi ilk senin gibi Shanghai'a geldim 3 ay okudum sonra iş bulup okulu bıraktım fakat ben bilgisayar mezunu olarak geldim. Şuan Shanghai'dayım eylüle kadar fakat sonra şirket Dalian'a gönderecek orada yaşayacağım.

    -Wuhan küçük bir şehirdir. Yabancı fazla yoktur, yabancılarada sadece üniversitede okuyan öğrencilerden oluşur onun haricinde orada çalışan yabancı yoktur. İngilizce bilen kişi sayısı azdır çünkü Shanghai'da bile çok az, çünkü Çinlilere göre İngilizce zor geliyor ve öğrenmiyorlar. Yaşantını bilmiyorum ama şöyle diyeyim ben Shanghai'da 1 ayda sadece yeme-içme, gezme 3.000 RMB harcıyorum sanırım Wuhan'da 2.000 RMB yeter(tabii kişiden kişiye değişir kendi hayatımdan örnek verdim.) Sanırım soğuk bir şehir olması lazım ve kışlarlı karlıdır. Çin'in kışı gerçekten çok sert ve soğuktur, sıkı giyinmelisin.

    -Şuanki aklım olsa başka şehiri seçerdim. Çünkü burada yabancı çok fazla ve pahalı. Çince pratik yapma şansın yok büyük şehirlere gitme diyenler olacaktır, hiç öyle değil kimseyi dinleme çünkü her şey sende bitiyor. Yani gidince arkadaş çevreni Çinlilerden oluştur ki ben öyle yaptım şuan burada ki arkadaşlarımın %90'ı Çinli ve en önemlisi Çinli bir kız arkadaş yap onu kullan sadece Çince konuş. Çinlileri kullan ki sana iş ortamı yaratsınlar ve Çinceni geliştir. Unutma yabancı bir ülkeye gittiğinde yerel halk ile muhattap olmalısın. Shanghai artıları fırsatlar şehiri ha bana ne artısı oldu okuldan 3 ay sonra iş buldum şuan çalışma vizemi çıkardım.

    -Gelmeden önce mutlaka WeChat ve QQ indir. Çünkü buranın Facebook'u vb. WeChat'dir. İstersen beni ekle WeChat: Can4400

    -Gelirken bolca kıyafet getir. Çünkü burada kıyafet Türkiye'den 2 kat daha pahalı. Şöyle diyeyim; Adidas SuperStar ayakkabı ben Türkiye'den gelemeden önce aldım orijinal 150 TL idi burada TL olarak yaklaşık 500 TL. T-shirt almak istersen 150-200 RMB, TL çevirsin. Yani umarım anlamışsındır demek istediğimi kıyafet burada gerçekten pahalı. Ha sen Wuhan gideceksin orada Shanghai'a göre daha ucuzdur mutlaka fakat gene Türkiye'ye göre pahalı olacaktır.

    -İlaç getir gelirken. Misal; hasta oldun hastaneye gittiğinde sana ilaç nadiren yazılarlar burada tedavi sana serum bağlıyorlar 1-2 saat o seruma bağlı kalıyorsun yatırıyorlar. Eğer ilaç getireceksen bence bolsa soğuk algınlığı için getir.

    -Yurtta kalacaksın sanırım en doğrusu. Çünkü Çin'de ev fiyatları fahiş pahalıdır. Ben Çinli kız arkadaşım ile yaşıyorum tek banyo&tuvaletli, tek odalı, tek salonlu eve 3,500 RMB veriyoruz, TL çevirsin. En boktan ev 1.000 RMB'den aşağı bulamazsın ve oda da tek odalı olur tuvalat&banyo ortak olur ve en az 3-4 odalı ev arkadaşların olur.

    -Wuhan University hakkında kim dedi 4-5. üniversite ama ilk 20'ye belki girer. Sen ilk önce dil okuyacaksın onun için önemli değil sıralaması çünkü Çin'in her yerinde aynı kitap&aynı konular sadece olay sende bitiyor. Fakat bölüme geçtikden sonra o zaman adam akıllı sana ileride artısı olacak ve sana bu bölümü en iyi şekilde öğretecek okulu seçmelisin.

    -Çin'de okurken çalışma izni yoktur. Eğer çalışırken seni yakalarlarsa ilk önce işten çıkardırlar sonra okul ve hükümet sana uyarı verir. 2 defa uyarı alırsın ama 3. defa yakalanırsan vizeni iptal ederler ve vize iptalinde 6 ay Çin'e giriş yapamıyorsun ve sonraki girişinde sana sorun çıkarıyorlar veya okula başvuracaksan sadece paraya bakan okullar seni kabul edebiliyor. Çünkü Çin şuan dünyaya reklamını yaptı para umurunda değil kimsenin burada. Bunlar hep çevremde olan şeyler. Bu dediklerim seni korkutmasın çünkü hiç bir polis denetim falan yapmıyor ha istisna oldu da yaptırlar sana denk geldi olayı olur olursa. Çincen olmadan da iş bulabilirsin part-time Çin'de senin yabancı yüzüne çok değer verirler.


    @ALPOTEK
    Hocam müdendislik olarak ne düşünüyorsunuz? Çin' gelirseniz ve Çince okursanız mühendisliği size çok büyük artısı olur. Çünkü mühendisliğin yanında size +bir dil ve bu dil Çince olacak. İş bulma konusunda sıkıntı yaşamazsınız size bunu garanti veriyorum. Çünkü bende bilgisayar mühendisi Anadolu Üniversitesi çıkışlıyım burada mezun olup geldim 3 ay dil gördüm şuan Çin'in bir yazılım firmasında çalışıyorum 10 aydır ve Çincem iyi değil şirkette İngilizce konuşuluyor ha Çincem olsaydı bana ne artısı olacaktı daha iyi bir iş daha iyi bir maaş.




  • BenKimimSizce kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ediyorum !
    hamanoras nickim eklersiniz wechatten!
    kıyafet getirmeyecektim iyi oldu söylemeniz cantama alacağım kıyafet.
    valla hocam heryerde söyleniyor wuhan en iyilerden birisi diye aşağı yukarı oynar 4-5 sıra ama dünya sıralamsındaki en iyi üniversitelerin arasında 7 üniversite var çinden bunlardan biriside Wuhan Daxue.

    QQ hesabımı unuttum ama wechatten yazışırız hocam sağolasın tekrardan.
  • Takipteyim yurt disi maceranda ve geri kalan hayatinda basarilar kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler kardeşim :)
    darısı başına :)
  • Kabul mektubu :)

     Çin'de Okuyorum [OKUL BAŞLADI İLK VİDEOLAR]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamanoras -- 17 Haziran 2015; 23:43:40 >
  • hamanoras kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun bol bol foto bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) atacağım bol bol fotoğraf 27 ağustosta gidiyorum muhtemelen 30undan sonra gelmeye başlar fotolar
  • https://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/wuhan-university?ranking-dataset=1083


    çinde ilk 10a giremez ama en azından kalbur üstü bir üniversiteye benziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yazin hongkonga gidiyorum tek gidecegim heyecan var😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.