Şimdi Ara

Çin ABD’yi Provokasyonla Suçluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin ABD’yi Provokasyonla Suçluyor



    Çin, Güney Çin Denizi’ndeki Yapay adalardan Olan Spratly üstünde ABD’nin uzun menzilli bombardıman uçağı uçurmasını provokasyon olarak değerlendirdi.

    Çin güvenlik personellerini 10 Aralıkta yaşanan olayların ardından Yüksek alarm seviyesine çıkardı ve bölgeden ayrılmaları konusunda uyarıda bulundu. ABD savunma bakanlığı Çin’in bu şikâyetini değerlendirip soruşturacaklarını söyledi. Çin hükümeti Güney Çin Denizi’nin büyük bir kısmının kendi himayesinde olduğunu dile getiriyor.

    Askeri Provokasyon Yaratıyor

    Çin savunma bakanlığı yaptığı açıklamada ABD hükümetine ait bombardıman uçaklarını yapay takım adalarından olan Spratly adaları üzerinde uçurmasını ‘’Ciddi askeri Provokasyon yarattığını’’ söyledi.

    Amerikan Wall Street Journal gazetesi, B-52 bombardıman uçaklarının görevde olduğunu belirtirken muhtemelen kötü hava şartlarından dolayı kazara bölge ihlali yaptığını dile getirdi.

    ABD tartışmalı Gün Çin Denizi’nde herhangi bir tarafta yana olmazken ordusu için bölgede Navigasyon Özgürlüğü Politikası İzledi. Pentagon Sözcüsü Bill Urban, B52 bombardıman uçaklarının bu politikanın bir parçası olduğunu dile getirirken Uçuşun bir navigasyon hatasından dolayı olabileceğini ifade ediyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.