Şimdi Ara

Cihazınız güncel sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • M5 cihazım var da, servisten swap cihaz verdiler sıfır. Güncelleme yapılmıyor. Nasıl çözeceğiz arkadaşlar sürüm 5.0 da?



  • M5 için son yazılım 30.2.A.1.21 gözüküyor. Eğer sizde güncelleme gözükmüyorsa xperiafirm üzerinden indirip flashtool ile yükleyebilirsiniz.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    hocam yıllarca samsung kullandım. Odin ile resmi rom yüklemek gibi mi? Garantiden çıkarır mı?
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    Çıkarmaz hocam. Hatta odinden daha iyidir. Ama programın nasıl kullanıldığını öğrenmelisin . Forumda konuları olacaktı.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    gerçekten inanılır gibi değil. 4 ay önce gönderdiğim telefon 5.1 idi. Belki de 6.0 dı bilmiyorum. Garantiden swap cihaz geliyor ve 5.0 . Diyorlarki imei numarasına göre güncelleme gelir ne kadar bekliceğimin cevabı belirsiz? Dedim yıl 2017 oldu yuh. Kabul edilmez bir tutum. Yazılım onarımı yapıyorum bişey değişmez ama bakalım.
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    Hocam telefon ne zaman ithal edildi ise ona göre geliyor. Buna yapacak birşey yok . Sizinki swap cihaz büyük ihtimal son parti cihazlardan ilerleyen günlerde gelirdi zaten ama gelmez ise flashtool ile indirme hariç 5 dk da yükleyebilirsiniz.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    benim sorunum beklemek değil de, 5.1 e bile yükseltmemesi. Müşteri hizmetlerindeki elemanların cahil olması. Ne kadar bekleyeceğimin belirsiz olması. Deselerki 3 ay sonra gelcek, beklenir ama belki de hiç gelmicek gibi ucu açık hissediyor insan. Forumdaki M5 konusuna yazdım cevap yok, facebooktaki gruba yazdım cevap yok, bilen yok geçmişte benzer şey yazan yok. Bu da flashtoola falan itiyor ister istemez. Garantiden çıkmaz orjinal rom yüklenmiş olursa eyvallah yaparım.
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    Hocam sen xperiafirm ile Türkiye romu indir yükle. Ne zaman yükleneceğini maalesef bilemezler çünkü burdan yönetilen birşey değil. Direk sony Serverların dan geliyor. Burdaki müşteri hizmetleri sadece ithal ediyor. Başka hiçbir şey bilmiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    xperiaturkiye.com sitesinden flashtool yükledim ancak rehber kısmındaki anlatılanlarda cihaz adını seçmem gerekiyormuş. M serisi ya da M5 göremedim? hadi hocam bana bi yardım et yapalım.
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    REhber kısmını anlamadım siz flashtool u kurun kurduğunuz da driver klasörü olacak onun içinde ki driver dosyasını çalıştırıp flashmode fastboot driverlarını seçip yükleyin yeter.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
     Cihazınız güncel sorunu

    işte burası flashdrivers ı kurarken
    a-)Flashmode drivers
    b-)Fastboot drivers
    c-)(Cihazımızın ismi) device drivers seçilecek demiş alperen hoca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rogersin -- 16 Aralık 2016; 23:57:22 >
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    M5 özel olarak driver nedense çıkarılmamış aynı şey C serisi içinde geçerli siz 1 ve 2 . adımı deneyin.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    hocam bu iş beni aşıyor biraz. Odin gibi değil. flashtoolun kendi sitesinde son sürümün altında şu not var:
    "C4 and C5 users please do not flash using Flashtool. It will brick the device. M5 users please do use FSC when flashing or it will brick your device."
    FSC dediği script dosyası nasıl oluşturacağına dair olan kısmında bir rus videosu koymuş 10 dk anlatıyor. Kesinlikle karışık ve brick riskinden bahsetmiş üstteki kısımda.
    Ben ne kadar beklerim bilmiyorum ama bu haliyle 5.0 da kullanacağım yapcak bişey yok. Bu 3.cihaz. İlk ikisinde kapanma sorunu vardı. 3. cihazı garantiye gönderdikten 4 ay sonra verdiler o da bu şekilde. İnşallah bunda kapanma sorunu olmaz. Tüketici hakem heyetine vermiştim, beni haklı bulmuş ücret iadesi demiş ama ben 3.cihazı aldıktan sonra bu karar elime ulaşıyor. Sinir bozucu.
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman bulaşma. 4 Ay neden beklediniz ki 20 iş gününü geçince ben mahkeme yolunu alıyorum .Cihazı almadan kararı bekleseydiniz keşke . Mecbur bekleyeceksiniz.
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    Şöyle oldu kaç sefer telle görüştüm mail attım. Hiç yanaşmadılar ücret iadesine. Tüketici hakem heyetine gittim, bu arada s7 edge imi aldım. Tüketici hakem heyeti uzun sürebilir 1-1,5 yıl diye düşündüm. Geçenlerde alıyım teli bari babam kullanır onun hantal s3 ünü satarız dedim. Tekrar aradım ücret iade edemeyiz dediler iyi dedim telefonu gönderin. Swap değişim cihazı gönderdiler. Cihazı aldıktan 2 gün sonra tüketici hakem heyeti kararı kapımdaydı, ücretin iadesi bilmem ne. Şaka gibi ve can sıkıcı. Belki de hala bu hakkım var onu da bilemiyorum.
    Yordum sizi de çok teşekkürler, sadece bu forumda değil dünyada M5 çok bilinmeyen bir cihaz sanki hiçbişey bulamıyorum flashtool m5 diye yazınca.
  • rogersin R kullanıcısına yanıt
    Cihaz mtk işlemci olunca kimse yanaşmıyor. Siz yinede tüketici heyetine gidin eğer imkanınız varsa iade alın . 2.el temiz bir z5 compact alıp babanıza hediye edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouzqan

    Cihaz mtk işlemci olunca kimse yanaşmıyor. Siz yinede tüketici heyetine gidin eğer imkanınız varsa iade alın . 2.el temiz bir z5 compact alıp babanıza hediye edin.

    hocam 5.0 da kalması moralimi bozuyor. Sizin bilginize güveniyorum, ufak bir araştırma yapıp bana yardımcı olur musunuz? Şu cihaza marshmallow yükleyelim ya.
  • cihazımı bu sabah flashtool ile 6.0 a güncelledim. Birkac denemeden ve yabancı sitelerden araştırıp bilgileri birleştirerek yapabildim. M5 için boyle bir sorunu olan varsa özelden ulaşsın yardımcı olurum. iyi yıllar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.