Şimdi Ara

Cihazda yazan imei ile kendi imeisi tuyuyor ancak kolnlu listesinde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 ay önce gitti gidiyordan N72 aldım 2. el. Yaklaşık 15 gün önce "YASAL UYARI" diye bir mesaj geldi "..........." imei nolu cihaz clonlu listesinde olduğu için 25/09/2008 tarihinde kullanım dışı bırakılacaktır. yazıyordu. Cihazın arkasında yazan imei ile telefonun imei"si tutuyor ama böyle bir mesaj aldım. sebebi ne olabilir ve ne yapmam lazım? 2 gün
    sonra telefonum kapanmış mı olacak? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Cihazın arkasında yazan imei ile telefonun kendi imei"sinin tutuyor olması IMEI klonlamaya engel değil! ben burada IMEI numaramı versem birisi klonlar ve bana da aynı uyarıdan gelebilir. Yapılan iş sizin orijinal IMEI'yi başka cihaza klonlamak. 25.09.2008'de telefonunuz görüşmeye kapatılacaktır. Bu kesin. Yapılacak tek şey var. GG'den 2.el aldığınızda umarım faturasını da almışsınızdır. Eğer ki fatura yoksa vay halinize! Fatura varsa faturayla beraber Telekomünikasyon kurumuna ya da kurumun işlerini gören bayilere (artık tam ben de bilmiyorum) belki de karakollara veya valiliklere başvurup derdinizi anlatmanız ve yardım almanız lazım. Bu işi 25'inden önce halletseniz bile evrak işleri uzayabilir ve telefon görüşmeye kapatılıp sonradan yeniden açılabilir. Bazen evrak kayboluyor uğraş dur. Şimdiden kolay gelsin. 2. el telefon alırken mutlaka fatura ve satanın kimlik bilgilerini de isteyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 23 Eylül 2008; 18:10:05 >
  • Malesef fatura almadım, yani yapabileceğim hiçbir şey yok mu? Yani telefon bağıra bağıra gidiyor mu? :)
  • valla orijinal IMEI'nin sizin cihaza ait olduğunu kanıtlamanız lazım. Bana getirip gösterseniz cihazın arkasında yazan etikete (bandrol gibidir söküp takılamaz parçalanır) bakarım size hak veririm. Ama resmi daireler illa da fatura isteyebilir. Yine de valiliklerdeki ya da yakındaki tüketici masalarına gidip derdinizi anlatmaya çalışın. yardımcı olacaklardır. Arkadaki etiketi gösterin. İnsafa gelirler inşallah.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.