Şimdi Ara

Cift lnb sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski bir televizyon ve next ye-2000 cis plus 13 yıllık bir uyduya sahibim. Salonda da digiturk uydu alıcılı lcd bi televizyon var. Digiturk lcd ye gömülü. Simdi ben bayağı bir aradan sonra tatillerde odamda mac falan izler, radyo eksen dinlerim diye odamdaki uyduyu harekete geçirmek icin cift lnb aldim. Iste yeni kablo falan her şeyi guzelce yaptim. Kaliteli kablo aldim hatta. Lnb i canaga monte ettim. Sonra yönünü vs ayarlardim salondaki televizyon bütün kanalları çekerken benim odamdaki sadece bir kac kanal cekiyor. Arada bütün kanallar geliyor sonra hepsi birden gidiyor cekmemeye basliyor. Su an mesela ntv spor ülke tv gibi bi kac kanal cekiyor ve bu kanallarin kalite barı %95lerde. Ama bu kanallar da ara ara gidiyor tekrar geliyor.

    E dedim benim lnb girişleri olmasin kablolari ve giriş yerlerini değiştirdim. Sonuc degismedi. Mesela su an ntv sporu %99 kalitede izliyorum ama 5 dk sonra %0 oluyor tekrar geliyor sorun ne olabilir? Kabloyu yeni aldim. Yesil kablo metresini 1 liraya aldim onda sorun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Diger televizyon cekerken benimkinin gidip gelmesine bazi kanallari cekmesine anlam.veremedim. çünkü bazen de diger kanallar cekiyor ntvspor cekmiyor. Anlamadim ben bu işi.


    Not: uzun oldu bayağı ama yardımcı olursaniz sevinirim. Deliricem.

    Lnb mi sorunlu acaba diger taraf çekerken cekmiyor mu? O zaman giris yerlerini degistirdigim zaman neden yine diğeri cekiyor da bu cekmiyor anlamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • cift lnbden çıkışlarını bağımısz olarak receiverlara gidiyorsa sorun olmaması lazım.

    diğer alıcıyı kapatıp kendi odandan izlediğinde de yine sinyal gidiyor mu?

    kablolarda sorun olabilir, lnb çanak ayarı iy olmamış olabilir.
    ve alıcında sorun olabilir.

    aklıma geldi de telsiz telefonlar etki edebiliyor
  • rom11 kullanıcısına yanıt
    Diger uyduyu kapattigimda odamdaki uydu herhangi bir sinyal almiyor. Hem kalite hem seviye barı 0 ı gösteriyor. Benim uydu lnbden herhangi bir yanit almiyor. Ayni kablo kopmus gibi yani. Ama diger odadaki uyduyu takinca lnb sinyal almaya başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu çözdüm. Babam lnbye baglanan kablonun telini ucunu kısa bırakmış o yüzden diğer uydunun verdiği sinyal ile benim odamdaki uydu görüntü vermeye çalışıyormuş. Sorunun nedeni buymuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.