Şimdi Ara

ÇİFT KANAL BELLEK PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün itibariyle Gigabyte GA-P35-S3G bir anakart ile Kingston HyperX 1*2 1066 Mhz Dual Channel Ram almıs bulunuyorum. Anakartım 1066 Mhz ramleri destekliyor ve cift kanal teknolojisine sahip. Fakat ramlerimin 1066 mhz'de calıstıgından süpheliyim zira anakartımın sitesinden bellek destek listesine baktıgımda bendeki belleklerin kod numarasını bulamadım (bendekilerin kod numarası tam olarak KHX8500D2K2/2GN'dir). Bu konuda beni aydınlatabilecek biri varsa lütfen bu yana gelsin. Selametle..



  • Bilgisayar açılırken pos ekranında yazar dual çalışıp çalışmadığını ve kaç mhz de çalıştığını. Orda yazanlar örtüşüyor ise sorun yok demektir.
  • Hoca post ekranında ramle alakalı olarak tek yazan sey "Memory runs at Dual Channel Interleave" ibaresi. Ramleri suan 1066 mhz'de calıstırabiliyorum fakat o da anca biostan islemcinin ic hızını 266 mhz'e cıkararak mümkün olabiliyor. Benim süphelendigim tek bir sey var. Anakartımın bellek destek listesinde ilginc bir sekilde ramlerimin kodunu göremedim..
  • Evet fikri olan yok mu degerli DH azaları?
  • Sorun yok.Tüm üretilen ram markaları olmaya bilir ikiside 1066 yı destekliyorsa sorun yoktur.Yanlız bazı anakartlar biosdan senin yaptıgı gibi hızaşırtma ile destek verir.
  • Zaten ben de alıstım artık problem olarak görmüyorum.Ama anakartım hız asırtmaya izin vermeseydi ramlere yazık olacaktı. Direkten dönmüs gibiyim galiba..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BugenhageN -- 12 Ekim 2008; 14:45:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BugenhageN

    Zaten ben de alıstım artık problem olarak görmüyorum.Ama anakartım hız asırtmaya izin vermeseydi ramlere yazık olacaktı. Direkten dönmüs gibiyim galiba..


    Yüksek hızlı belleklerin ana üretim - tüketim sebeplerinden biri de, işlemci hız aşırtımında veriyolu hızı arttırırken Intal yongalı anakart gibi durumlarda kısıtlama yaratmamalarını sağlamak zaten (nForce'de bu kısıtlama yok. 375 MHz veriyolu seçip, belleği 200[x2] MHz'de çalıştırabilirsiniz örneğin).

    Bir şeyden döndüğünüz yok. Bellek hızı pek önemli bir şey değil, çoğu uygulamada (ciddi darboğaza yol açacağı hızlara anakart izin vermiyor zaten, Intel için konuşursak. Veriyolu hızına bağlı olarak ayarlanabiliyor, veriyolu hızının altına inemiyor[975 yongaseti hariç]). 1066 yerine 800'de kullansanız, bir şey hissetmeyecektiniz. Zaten zamanlamalar da yükseliyor pek çok bellekte, 800'den 1066'ya geçince. Etkiyi iyice azaltıyor, bu durum.

    Hız aşırtmada 800 MHz, onu bırakın 667 MHz belleğin kısıtlama yaratması gibi bir durum yaşamadığınıza göre, 1066 seçmeniz pek de gerekli olmamış aslında (bellek gücünün öne çıkabildiği uygulamalarla işiniz yoksa). Yine de, gelecekte düşük çarpanlı bir işlemciye geçerseniz, anlamı olabilir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 12 Ekim 2008; 15:06:03 >




  • Valla ram kanallarının dualliginden midir ramlerin 667den 1066ya terfiinden midir yoksa her ikisinin etkisi midir bilmiyorum ama makinemde ciddi bir performans artısı olduunu net bir sekilde görebiliyorum. Ama hızasırtmanın da etkisi büyük olsa gerek. Gerci su donanımla alakalı olarak kafamın dooru dürüst basmadıgı tek konu hızasırtma -o yüzden oc yaparken kendimi pcden zerre anlamayan son kullanıcı gibi hissediyorum- ama yine de yaptım ve ii de olmus. Suan PCI-ex slot dahil hersey hızasırtmalı ve hangisinin etkisi daha büyük kestiremiyorum ama bellek hızı benim icin cpu kadar olmasa da önemli bir mevzudur. Zaten donanım yüksetlmesini sırf bellekler icin yaptım. İyi de yaptıım kanısındayım. Tavsiye ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BugenhageN -- 13 Ekim 2008; 2:05:02 >




  • Sizin için neden önemli mevzu, bellek hızı? Yani, mevcut Core 2 sisteminde bellek hızına önem verebilen hangi yazılımlarla uğraşıyorsunuz?
  • Özellikle ram performansı isteyen program kullandıgım pek yok benim derdim sistemin genel performansını yükseltmek ve gelecege dönük yatırım yapmak. Amacım sadece buydu ve amacıma da ulastım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BugenhageN

    Dün itibariyle Gigabyte GA-P35-S3G bir anakart ile Kingston HyperX 1*2 1066 Mhz Dual Channel Ram almıs bulunuyorum. Anakartım 1066 Mhz ramleri destekliyor ve cift kanal teknolojisine sahip. Fakat ramlerimin 1066 mhz'de calıstıgından süpheliyim zira anakartımın sitesinden bellek destek listesine baktıgımda bendeki belleklerin kod numarasını bulamadım (bendekilerin kod numarası tam olarak KHX8500D2K2/2GN'dir). Bu konuda beni aydınlatabilecek biri varsa lütfen bu yana gelsin. Selametle..


    Ramlerin dual çalışıp-çalışmadığını öğrenmek için

    CPU-Z proramını indirip çalıştırın.Memory kısmında resimde işaretli olan Channels bölümünde yazar.

    CPU-Z 1.46'yı indirmek için;
    http://www.cpuid.com/download/cpuz_147.zip

     ÇİFT KANAL BELLEK PROBLEMİ




  • Eyvallah hoca saolasın da windows icin yazılmıs bir program BIOS'tan daha dogru bilgi gösterebilir mi? Ya da BIOS yanlıs bilgi verebilir mi? Mesela ramlerin dual calısması icin uygun konfigürasyonda (aynı renk slotlara takmak vs) gerekir onda hemfikirizdir. Lakin ben o konfigürasyonu bozdugumda dahi post ekranında ramlerin yine dual calıstıgı görünüyordu. Benim bildiim BIOS yalan söylemez ama süphe de etmiyorum diil valla..
  • dostum oram den almayı düşünüyorum ancak aslen 800mhz olduğunu ve manuel olarak 1066 mhz ye cıkarılması gerektiği söylenio yazıdan anladığım hic ram oc yapmamışsın direk 1066 mhz olmuş doğrumudur
  • Valla komple yanlıstır desem yeridir.. :) Söyle ki, ramlerin aslı 1066 mhz'dir -ki yanlıs hatırlamıyorsam hyperx'lerin 800lükleri de mevcuttur- fakat benim anakartım o kiti desteklemedigi icin bende standart olarak 800 mhz'de calısır. Fakat ben cpu ic saat hızını 200den 266ya yükseltmek suretiyle ramlerimi esas hızı olan 1066da calıstırmaktayım. Olay bundan ibarettir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.