Şimdi Ara

Çift ISS aboneliği mi, VPN mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz garip mi bilmiyorum :D Durumu özetleyeyim:


    Evimde 100/8 Mbps bir Millenicom aboneliği zaten vardı.

    Bugün itibariye 500/20 Mbps Türk Telekom aboneliğim de başladı (20 up diyor ama 50 falan alıyorum xd). Şu an evde iki farklı sağlayıcıdan internet var.


    Şimdi asıl mevzu şu: Bu sülalesine 150 milyonluk zincirleme küfür tamlamasında bulunmak istediğimin Türk Telekomu her türlü DNS kullanımını engellemiş. Yok işte DPI (Deep Packet Inspection) falan kullanıyorlarmış, bazı VPN hizmetleri de TT'de çalışmıyormuş engellemişler falan filan... Bunların hepsini bugün (maalesef ki geç kalarak) araştırarak öğrendim.


    Millenicom'da ise sorunsuz bir şekilde DNS kullanılıyor.


    Şimdi ben hem TT'nin sunduğu yüksek hızı (özellikle upload), hem de DNS, VPN vs. sorunsuz kullanabilmek istiyorum (Hem ayranım dökülmesin...) Çift ISS aboneliği mi, VPN mi? 


    Asıl mevzu şurada kopuyor: Çift ISS aboneliği mi, VPN mi? 

    Çift abonelik olduğu için modem arayüzünde int. kullanıcı adı şifresini değiştirerek iki internet hizmetine de bağlanıp kullanabiliyorum. Ancak şu an Millenicom'a geçtim mesela, ve hala 500/50 TT'nin hızlarını alıyorum??? Ayrıca DNS vs. de sorunsuz çalışıyor. Yani şu an hiçbir şeyi ellemeyip böyle devam etsem istediğimi elde ettim aslında (Nasıl mümkün olduğunu anlamadığım şekilde XD) Ancak aylık ücret biraz tuzlu olacak, malum 2 internet...

    Çift ISS aboneliği mi, VPN mi?



    Veya bunun yerine, Millenicom aboneliğini iptal ederek TT üzerinden ücretli bir VPN servisi kullanmak mı daha mantıklı olur? Daha önce ücretli VPN kullanmadım, alacağım hızlar ne seviyelerde olur, TT ile sorunsuz kullanabilir miyim (internette bazılarının engelli olduğu falan yazıyordu) hiçbir fikrim yok. Veya bir VPS kiralayarak kendi VPN'imi yapsam, fiyat olarak da daha uyguna gelmez mi ve de daha mantıklı olmaz mı? Bunun TT'nin (küfür kelimesi) kısıtlamalarına takılma ihtimali var mıdır? Yoksa hiç VPN işine girişmeden çift ISS mi devam etmek daha mantıklı? Hatta Millenicom'daki paketimi daha da düşürüp 16 Mbps lik paketi alırım daha ucuza gelir, eğer hala 500 hız alabileceksem :D Yani şu an 100 lük paket var ama TT nin hızı olan 500 alıyorum, belki onda da çalışır :D


    Böyle bir durumda ne önerirsiniz? Hangisi daha mantıklı? Çift ISS mi, yoksa hazır veya kendi VPS'im ile VPN mi?








  • hiz porta tanimlaniyor onun icin istediginiz kullanici adi sifre ile giris yapip kullanabilirsiniz tabi iss bunu fark ederse sizin icin sikinti olabilir kontrol ediyorlar mi onu bilmiyorum

  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    Yani şimdi TT'yi iptal edersem, Millenicom'daki hızım da geri düşer herhalde değil mi? Keşke öyle olmasa da iptal etsem, hem Millenicom hem hayvan gibi hız müthiş olurdu.

    Bir de bu port mevzusunu tam anlamadım, her internet aboneliği bi port gerektirmiyor mu? Örneğin şu anda herhangi bir ISS'in sayfasından adresimi kontrol edince boş port yok uyarısı alıyorum, iki abonelik olduğundan beridir. İkisi ayrı ayrı portlarsa nasıl birinin hızı diğerini de değiştiriyor falan, çok anlamadığım şeyler ama :D

  • Her servis sağlayıcının upload hızlarını yükseltmesi ve kablonetin ısrarla 4 de sabit bırakması ile kablonet VDSL aboneliğim de uzun süre türknet pppoe id pw kullandım. Aşırı şekilde upload - download yapmıyorsanız sorun olacağını düşünmüyorum.


    Nasıl kullanabiliyorum derseniz, türknet, millenicom, netspeed gibi, türk telekom alt yapısı ile internet veren servis sağlayıcıların verdiği pppoe şifreleri abonelik aktif olduğu sürece internet sinyali alabildiğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Türk telekom şifresini ise sadece size tahsis edilen modem de ve adreste kullanabilirsiniz.


    Kısaca tt aboneliği kapatırsanız port boşa çıkacak ve siz yüksek hız alamayacaksınız.

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, bu durumda Millenicom aboneliğimdeki hızın pek bir önemi olmuyor o zaman diye anladım. Öyleyse Millenicom'dan 16 Mbps lik pakete geçeyim daha da ucuza gelir, TT'yi de devam ettiririm, hem 500 Mbps kullanırım hem de TT'nin sövülesi kısıtlamalarına katlanmak zorunda kalmam.


    Aşırı download upload yaparsam ne olabilir ki acaba? Hani biraz yapacağım yani aslında, zaten o yüzden TT'ye katlanıp yüksek hızlı internet aldım. Başıma bir iş gelme olasılığı var mıdır, yoksa en kötü Millenicom'daki hızımı falan mı bi şekilde düşürürler vs.?

  • K3llyll K kullanıcısına yanıt

    Millenicom da kullandığınız abonelik fiber mi dsl mi?


    Trafik kullanımı, paket hızınıza kıyasla fazla ise millenicom hayırdır kardeşim napıyorsun diyebilir.

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    Fiber, 100 Mbps'lik paket. Ama işte çalışırsa ve sorun çıkarmazlarsa 16 Mbps'lik pakete geçip denemek istiyorum, o da fiber.

    Peki Millenicom'a kendim sormam yok mu durumu? :D Daha mı kötü olur direk uyandırmış mı olurum xd Yani müşteri hizmetlerine şey desem, bu şekilde sorunsuz kullanmaya devam edebilmem mümkünse aboneliğimi devam ettireceğim, yoksa iptal ettireceğim desem. Dün mesela bi iptal ettirmeyi düşündüğümü söylediğimde gitmeyeyim diye baya bi uğraştılar hatta indirim de yaptılar, ben de neyse şimdilik dursun birkaç gün içinde duruma göre karar veririm dedim.

  • K3llyll K kullanıcısına yanıt

    Açık açık söylemek yerine, ne kadar trafiğe kadar izin verdiklerini sorabilirsiniz. Açık açık sorarsanız tek taraflı fesih etmek için bahaneleri olur.

  • K3llyll K kullanıcısına yanıt
    Size gelen 2 kablo farklı TT iptal ederseniz port iptal olana kadar Millenicom ile kullanabilirsiniz ama portu iptal ederler yani porta internet(elektrik sinyal vs.) vermezler yada gelip fiziksel olarak kabloyu keserler

    Her kabloya tanımlı hız var siz Millenicom kablosu ile gelen internete turktelekom kullanıcı adı şifresini girseniz internetiniz hizlanmaz ikisi bağımsızdır
  • Evden çalışma vb. bir şey varsa yedek, kesintisiz hizmet için çift internet kullanımı mantıklı fakat bunun dışında port, sansür engelleme için çift internet kullanımı verimsiz.


    Hızınız yüksek geleneksel vpn protokolü 500 mbps download'a yetersiz gelecektir. Bu yüzden Wireguard protokolü ile çalışan, engellenmemiş bir servis - hizmet işinizi görecektir. Bir diğer önemli nokta, Türk Telekom ile adresinize en yakın konumda Avrupa, Orta Doğu ülkelerinde gelişmiş bir yerde sunucusunu barındıran firmadan Wireguard ile emin olun ülkemizdeki ping ortalamalarının üzerine çokta çıkmadan kullanım sağlayabilmenize vesile olabilir.


    Basit port engellemeleri, dpi için masaüstünde veya router'da bunu aşan çözümler, yazılımlarda kullanmayı deneyebilirsiniz. Masaüstünde Goodbyedpi adlı yazılım Turkcell'in katı DPI'nda oldukça başarılı ve verimli. Tabi benzer muadil çözümleri OpenWrt router üzerinde çalıştıramadım ama Wireguard protoküllü Vpn'i OpenWrt router üzerinde kullanırken oldukçaı hariç memnun kalmıştım. Tabi yerel sitelerin sen gurbetçi misin, gelme bizim siteye, sizi şöyle yönlendirelim minvalinde ufak tefek sorunları hariçÇift ISS aboneliği mi, VPN mi? 





  • Openwrt destekleyen router alıp içine zapret kur tüm engelleri aşarsın. Zapret yani goodbyedpi yani dpi devre dışı bırakıyor. Herhangi bir vpn falan değil bu. Yani hızda yavaşlama ve ping yukselmesi gibi durumlar olmaz. Aynı internet ama engel yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.