Şimdi Ara

Chip Tuning Hakkında Herşey (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
33
Favori
108.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ChipTuning Uzmanı kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,



    Aracım 2013 model pug 208 1.4 hdi 90 binde

    Güç konusunda konuda yazdıklarınızı okudum bu motor için. Güncel fiyatınız nedir acaba chip tuning için? Bir de egr iptali vs chip tuningle beraber mi yapılıyor?

    Son olarak hdi motorlar chip tuninge dayanıklı mıdır, arıza çıkarma riski var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 98 model megane scenic f3r 796 motor.
    2.0 8v 80kw 109hp
    buna yapılabiliyor mu maliyeti ve kazancım ne olur ?
  • Hocam 2013 civic hb i-dtec 1.6 120 hp 300 tork yazılımla ulaşılabilecek güvenli değerler nelerdir? Motor ve turbo ömrünü kısaltır mı? Duman atma problemi olur mu dizel motordan dolayı? Bide ne kadar tutar?
  • Sormaya utanıyorum:) 1.3. multijet 75 hp dizel aveom var. 95 hp civarına çıkma gibi bir durum olur mu. İlk kalkışlarda ağır kalıyor biraz. Bir de ücreti ne kadar. Hayırlı işler dilerim.
  • 155 binde 1.9 jtd doblom var 105 beygir 205 tork bu araca uygulama yapmak sağlıklı olur mu motor veya turbo için sıkıntılı olur mu uygulama sonrası değerler ne olur ücreti ne kadar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 2 Şubat 2017; 11:21:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shunter kullanıcısına yanıt
    Selamlar;
    130hp sonuç alırız. Bu civardaki güçlerde motor komponentlerine ekstra yük binmez, ilave yorgunluk oluşmaz.
    Ücretimiz 750TL dir. Daha fazla detay için 0533 375 9200 Serkan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: codemaster42

    Sormaya utanıyorum:) 1.3. multijet 75 hp dizel aveom var. 95 hp civarına çıkma gibi bir durum olur mu. İlk kalkışlarda ağır kalıyor biraz. Bir de ücreti ne kadar. Hayırlı işler dilerim.

    Selamlar;
    95hp sonuçlar alıyoruz. Aracınızdaki hantallık ortadan kalkar , her devirde daha canlı olur, Sürüş konforunuz artar.
    Daha fazla detay yada randevu için lütfen 0533 375 9200 Serkan. Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cellman406

    Merhabalar,



    Aracım 2013 model pug 208 1.4 hdi 90 binde

    Güç konusunda konuda yazdıklarınızı okudum bu motor için. Güncel fiyatınız nedir acaba chip tuning için? Bir de egr iptali vs chip tuningle beraber mi yapılıyor?

    Son olarak hdi motorlar chip tuninge dayanıklı mıdır, arıza çıkarma riski var mıdır?



    HDİ motorlarda sonuçlar gayet başarılı, chiptuning'i seven motorlardır.
    EGR yazılım işlemi ile birlikte yapılırsa sizin için daha ekonomik olacaktır.
    Güncel fiyatımız 750TL dir. Sorun çıkarma riski düşüktür. Daha fazla detay için telefonlaşalım 0533 375 9200 Serkan.
  • Chiptuning de özellikle bazı firmalar her araca özel yazılım düzenlediğini iddia ediyor.

    Benim aracım 75lik multijet. Merak ettiğim güç artışı paralelinde gaz tepkimelerinde değişme mümkün oluyor mu?

    Özellikle 1. vites çok hantal herkesin belirttiği üzere. Piyasada pedalchip, pedalcommander vs ürünler mevcut. İstediğimiz takdirde chiptuning ile bu cihazların yaptığı pedal hassasiyetini artırma şansımız var mı?
  • İyi günler. 2013 model F10 kasa 1.6 lt 170 bg BMW 520 i aracım şu an 23000 km de. Kış döneminde tüketim 14 lt' yi buluyor. Duyduğuma göre sadece yazılım ile hem bergir ve tork değerleri yükseltilip hem de tüketim de ciddi düşüşler sağlanabiliyormuş. Bunun üzerine görüştüm Yazılım yükseltmesi yapan bir firma ecopro stage 1 yazılım yüklemesi ile 50 beygirlik bir artış ve tüketimin 10 lt altına düşebileceğini söyledi. Bu yükseltmenin Motor ve turbo da hasar oluşturmayacak güvenli bir aralık olduğunu ifade ettiler. Bu konu ile ilgili internette, benim aracımın modeli için herhangi bir iyi yada kötü yorum bulamadım. Yazılım yükseltmenin özellikle tüketim üzerine olmak üzere bir faydası veya zararı varmıdır.
  • Otomatik araç chip tuning uygulamasında yazılım sadece motora mı uygulanmakta, yoksa şanzıman içinde bir yazılım söz konusu mudur. Konuya vakıf olan birisinden cevaplaması ricasıyla.

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı


    quote:

    Orijinalden alıntı: uprelude

    Merhabalar,



    Konuda sorulara cevap veren Mehmet Bey'in Ankara temsilciliğine (Koray Bey'e) 2012 model Renault Scenic 3 dci 110 bg edc aracıma remap uygulaması yaptırdım (Aralık 2016).



    Elbette ben de herkes gibi uzun uzun okudum araştırdım.Beni ikna eden bu konuyu açanların işlerinin arkadında durması ve de yurtdışı kökenli bazı firmalarla aslında aynı uygulamayı yapmaları, daha doğrusu yurtdışında da bu işin kurumsal yapılması.



    Şimdi gelelim sonuçlara. Bir kere yazılım sonrası ne isteniyorsunuz size bu soruluyor, çok yüksek ama mevcut sistemi zorlayacak bir performans mı? Yoksa yeteri performans ve üstüne uzun motor ömrü mü?



    Ben ikincisini istedim tabi ki, scenicle yanlayacak uçacak kaçacak halimiz olmadığına göre.



    1- araç 130bg, 300 ya da 320 nm torque oldu, yeterli.

    2- ölçtürmedik sonucu gerek de yok zira ara hızlanmalar çok değişti- aracı alırken dyno testinde araç 106 bg çıkmıştı.

    3- ayrıca egr iptali yapıldı zaten gereksiz bir alet egr

    4- yakıt tüketimi artmadı ama azaldı diyemem fakat iyi şoför azaltır. Aracı yeni aldığım ve henüz adaptasyon döneminde olduğum için pedal şanzıman vb. Öğelere, gerçek tüketim 1-2 aya belli olur.

    5- araba 6. Viteste 2000 devirde eskiden de şimdi de 100 yapıyor, değişen ise ara hızlanmalar

    6- motor daha sessiz çalışıyor

    7- yazılımla alakası yok ama renaultlarda edc kaynaklı bir homojen çalışmama olayı var. Edc ile ilgili sıkıntı şurada, sadece sıkıntılı noktalara yazılımla müdahalede bulunuyor renault. Oysa ki vw de her serviste dsg yazılımı güncellenir araba yeni alınmış gibi olurdu.

    Oysa ki her iki aracı da kullanan biri olarak edc nin mekanik olarak daha sağlam hissiyatı verdiğini söyleyebilirim.



    Peki sorun ne edc de? Başarısız programlanmış bir şanzıman. 1 den 2 ye geç geçiyor, yakıt tüketimi artıyor. Yokuş aşağı 2500 devirde vites geçiyor ve bunlar maalesef aracın performansını körelten şeyler. Dsg şanzımanlı araçların 0-100 hızlanasının manuellerinkinden neredeyse iyi olması, edc de ise en az edc aleyhine yüzde 10 luk bir fark olması da sıkıntıyı ortaya koyuyor.



    8- bunun yanında şanzımanda herhangi bir ısınma vs yaşamadım.



    Gelelim total yorumuma:



    1- bu tarz işlemler bence şanzıman motor uyumu iyi olan araçlarda daha iyi sonuç verir. Misal vw dsg, bmw zf8, yeni nesil tdci powershift vb.

    2- büyük hacimli motorlarda güç artışı çok daha gerçekçi hissiyat veriyordur. Düşük hacimli motorda araba güçlü olsa da motor hacmi engel oluyor gibi. Misal bmw 320d f30 lar ya da sadece 2012 -13 modeli olan 320i 2000c 184 bg araçlar tadından yenmez bu remap ile.



    Firmaya ve Sevgili Koray'a teşekkür ederek, soruma geleyim..



    Bu edc ye bir yazılım var mı arkadaşlar? Mis gibi şanzımanı heba etmişler??

    Güle güle kullanın

    EDC programlanması ile ilgili bi araştırma yapacağım.

    Burdan bilgilendiririm.

    Edc ile ilgili açıklamanızı beklemekteyiz.
    Motordaki hp ve tork artışı şanzımana fazladan yük bindirir mi ?




  • 1.4TSI ACT yani 150hp b8 kasa DSG'li passat için neler yapılabilir? EGR KAT limitör vs. iptallerine ek olarak güzel bir yazılım ile kaç hp güç ve kaç nm tork alınır? Fiyat ne olur? Ayrıca DSG için ne tür sorunlar teşkil eder?
  • 2016 model SKODA OCTAVİA 1.0 tsi manuel 200mn tork 115 bg araç için uygulamanız varmı varsa tork, güç durumu ve maliyet ne olur.
  • Bu Chiptunuing Olayini Anlamiyorum O Dunya Capinda Araclari Ureten Muhendislikten Daha Mi Cok Biliyoruz ki Win-Win-Win yani kazan kazan hic bir alandan Kaybetme Diyorlar.Hic Bir Mantikli Insan Buna Inanmaz Yakit Dusuyor Guc Artiyor Motor omrude sabit kaliyor. Yersen! Garantiyi Bozmayan Ureticilerle Uyum Icinde Calisan Tuning Firmalari Bile Motorun Omrunu Azaltmaz Diyemiyor Sadece Garanti Suresi Icinde Sorun Cikarmaz Diyor Benim Burdan Anladigim Garantisi 100.000km olan aracimda o km kadar hic bir sorun cikarmama garantisi var ama 500.000 km dayanacak motor yine ayni km gider diyememz hic kimse.
  • muhammedda M kullanıcısına yanıt
    Muhammed bey Selamlar;
    Forum ortamı birçok kişi tarafından okunup yorumlanan bir ortam bu sebeple cevap vermek zorunda kalıyorum ,
    Sizin fikir yürüttüğünüz , okuyup yorumladığınız şeyleri bizler uyguluyor ve yapıyoruz. Bugüne kadar hiç denemediğiniz bir konu hakkında bu kadar ön yargılı olmamanızı umut ederim.Yazılımlarımızla milyon km leri gören ticari araçlarımızın yanı sıra , mevcudunun 3 katı güçlerle pist dönen araçlarımız var, araç üreticileri de ,ürettikleri araçları birçok ülke koşullarında maximum satışı hedefleyerek ,bizler gibi mapper lar tarafından programlıyorlar, bu konu ile ilgili neden fabrikalar yapmıyorlar sorusuna , sabaha kadar sebep üretebilirim. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız , yada günün birinde denemek isterseniz telefon numaram 0533 375 9200 Saygılar. Serkan SÖZEN.
  • Merhaba. Captiva 2009 model 155 000 km için yazılım, egr iptali ve dpf iptali aynı anda yapılabilir mi? Yapılırsa maliyeti ne olur, performans önemli değil yakıt tasarrufu için böyle bir düşüncedeyim... Batı Karadeniz Bölgesi için bayiniz var mı teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximianus67

    Merhaba. Captiva 2009 model 155 000 km için yazılım, egr iptali ve dpf iptali aynı anda yapılabilir mi? Yapılırsa maliyeti ne olur, performans önemli değil yakıt tasarrufu için böyle bir düşüncedeyim... Batı Karadeniz Bölgesi için bayiniz var mı teşekkürler...

    Selamlar;
    Chiptuning + DPF + EGR delete işlemi ile aracınız yaklaşık %20 güçlenirken , zamanla arızalanan DPF ve EGR yüzünden artan yakıt tüketimi de göz önünde bulundurularak %20 lere varan yakıt tasarrufu sağlayabilmekteyiz.
    Tüm bayilerimizewww.megachips.com.tr sayfasından ulaşabilirsiniz. Saygılar.




  • 2014 model 1.6 dizel Qashqai cvt araca uygulama maliyeti ve performansa katkısı konusunda bilgi verirseniz memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myilmaz67 -- 6 Nisan 2017; 16:5:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı


    quote:

    Orijinalden alıntı: maximianus67

    Merhaba. Captiva 2009 model 155 000 km için yazılım, egr iptali ve dpf iptali aynı anda yapılabilir mi? Yapılırsa maliyeti ne olur, performans önemli değil yakıt tasarrufu için böyle bir düşüncedeyim... Batı Karadeniz Bölgesi için bayiniz var mı teşekkürler...

    Selamlar;
    Chiptuning + DPF + EGR delete işlemi ile aracınız yaklaşık %20 güçlenirken , zamanla arızalanan DPF ve EGR yüzünden artan yakıt tüketimi de göz önünde bulundurularak %20 lere varan yakıt tasarrufu sağlayabilmekteyiz.
    Tüm bayilerimizewww.megachips.com.tr sayfasından ulaşabilirsiniz. Saygılar.

    Hocam selam Ankara bayinizde EGR temizliği ve Emme manifoltu temizliği yapılıyor mu?




  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.