Şimdi Ara

CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
4
Favori
102.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • guncel ....
    takıp edıyorum konu sogumasın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Acharad

    bu sistemlerde gazı iyi sıkıştırmak için yaklaşık kaç barlık bi basınç uygulanmakta ? sağlam bir evap. için en az 16 bar lazım gibi..

    +1
  • Vaybe çok temiz çalişmişsin baştan sona kadar hepsini okudum gerçekten büyük emek harciyorsun buna fazlasiyla değecegine inaniyorum şimdi uyuyorsun biliyorum ama bitirde şunu bakalim şimdiden merak ettim.
  • @federal @kemal teşekkür ederim.

    Artık kutunun işi bitiyor.Kesim işleri bitti.Dekopaj ile gerekli boşlukları açtım(hava giriş,çıkışları ve termostad yuvası).Delme işleri sütun matkapta yapıldı.Foto makinesi çok dandik resimler kalitesiz çıkmış.İdare edin artık Dübel montajı sırasında dikkat edilecek olan dübel çapından 1mm dar delik açma gerekliliği...Bu şekilde tam geçmeli olacak...Fanı uv boya ile boyadım..(3 kat)Gün ışığında koyu sayılabilecek yeişl olan boya uv altında neredeyse sarı oluyor çok hoş bir görüntü oluşuyo.Son olarak üst kapakda punç ile delikleri açıyorum.Hortum bağlantıları buradan yapılacak.(yalıtımı hesab edilmiş olarak tabiki)...Sonraki işlem boyama..


    Uv yeşile boyanmış hali..
     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )

    El matkabına panç takarak hortum delikleri açıyoruz..
     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha -- 21 Haziran 2005, 2:35:58 >




  • tip : boya işlemi hakkında biraz bilgi vermek istedim.Mdflerin yüzeyi oldukça temiz ve pürüssüz olduğu için bu yüzeylere boya yapmak daha kolay oluyor.Boya işlemlerinde önce yüzeyi tamamen pürüzsüzleştirmek için su zımparası ile zımparalamak gerekiyor.Artık elinizi sürdüğünüzde kaymak gibi olana kadar zımparalayın.Üşenmeyin sonucu çok değiştirir... dediğim gibi ahşabı sprey boya ile boyamak mantıksız.Hemde hiç ekonomik değil.Bunun için su bazlı ahşap boyalarından kullanın.İlk kat boyayı sürmeden plastik kapak gibi birşeyin içine sıkın ve su ile hafifçe sulandırın.Bunu göz kararı yapın.Ölçü boyanın rahat sürüleceği kadar.Ama yüzeyde kabarcıklar oluşturacak kadarda sulu olmasın.İlk katın biraz sulu olmasında mahsur yok tabi..Yeniş yüzeyli ince telli fırça kullanın...Boya yaparken hareketlerini hep bir yönde olsun.(böylece fırça izleri azalacaktır)İlk kat boyanın ardından tekrar su zımparası ile yüzeyi temizleyin boya bazlalıklarını ve fırça izlerini tamamen yok edin.(mdf yi ortaya çıkaracak kadarda yapmayın tabi)Sonra yüzeyin üzerini kuru bezle temizleyim ikinci katı atın.Boya biraz daha koyu olsun...İŞlem bitince kurumaya bırakın.Kurumuş yüzeye elinizi fazla sürmeden tozsuz ve rüzgarsın bir yer ayarlayın.Verniği orada yapın.Nalburlarda 7 milyona sprey vernikler bulunuyor.Bana 1 kutu yetmedi.Yarın kutu daha gerekti.Daha ekonomik kullanırsanız yetebilir.Verniği mat veya parlak seçmek sizin elinizde ama siyah için mat çok daha şık duruyor.Ben başka bir yüzeyde ikisini de test ettim mat daha hoş görünüyordu.Tercih sizin.20cm uzaklıktan verniği tüm yüzeye uyguluyoruz.Sürekli hareket ettirin elinizi yoksa göllenmeler oluyor yüzeyde.Mümkün olduğunca homojen dağıtmaya çalışın yani..Birde en önemlisi.Sprey vernik sıkıldığında bal kıvamında olduğu için kurumadan asla dokunmayın ve kuruyana kadar yere paralel olarak tutun.Yani Vernikli yüzey gök yüzüne baksın.Kolay gele




  • çok güzel hepsi elllerine sağlık....

    bence konu sticky olmalı....
  • gerçekten eline saglık çok saglam bir çalışma yapmışsın
  • bu bilgilerle (know how) atolye kurulur helal olsun
  • Abi yazacak bir şey bulamıyorum...
  • allah sizin gibilerin ellerine kollarına zeval vermesin...

    helal olsun bunu hep birlikte kutlayalım
  • ellerin dert görmesin

    bi kaç sorum olacak izninle

    1. atölye deki donanımların çok iyi hırdavatcımısın?

    2. neden gazı, suyu soğutmak için kullanıyorsun. bunu direkt islemci üzerine göndersene.( suyla gaz arasındaki ısı transferi esnasında olusan kayıpları önlemek için). yapımı daha mı zor maliyet mi çok yükseliyor( blok yapımı mesela yüksek basınçtan dolayı) yada baska bi neden??




  • topic i bastan baslayıp okusaydın 2. soruyu sormazdın
    quote:

    Orjinalden alıntı: meo@pro

    ellerin dert görmesin

    bi kaç sorum olacak izninle

    1. atölye deki donanımların çok iyi hırdavatcımısın?

    2. neden gazı, suyu soğutmak için kullanıyorsun. bunu direkt islemci üzerine göndersene.( suyla gaz arasındaki ısı transferi esnasında olusan kayıpları önlemek için). yapımı daha mı zor maliyet mi çok yükseliyor( blok yapımı mesela yüksek basınçtan dolayı) yada baska bi neden??






  • sticky olsun evet

    ellerine sağlık baha , nefis olmuş.
    en kısa zaman bi tane yapmanı istiycem fiyatta anlaşırız umarım
    heyran kaldım
  • o ekovat paso -50 evapta çalışacaksa ömrü konusunda şüphelerim var.

    edit: nerdeyse 5 sene oldu forumda, gördüğüm okuduğum en öğretici topic. eline sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 10 Haziran 2005, 21:37:57 >
  • baha hayrola noldu yeni gelismeler nedir??
  • evet son halini bekliyoruz kardeş....
  • Arkadaşlar övgüleriniz için çok teşekkür ederim.Ekran kartım bozulduğu için çalışmaları internete koyamadım.Kusura bakmayın.Tekrar devam ediyorum.Bu aralar finaller vardı pek ilgilenemedim projeyle.Kaldığımız yerden tam gaz devam.Anlaşılan bu işlerde öncü olduk.Meke arkadaşta benzer çalışmalar yapmış.Çok hoş...Geçenlerde yeni bir atelyeye taşındım bu işler için.Resminide koyayım bari..

     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )

    Çin malı çıkma bir sütun matkap aldım.Çok iyi çalışıyor kasnak kısımı yeni gibi.Yatağındada boşluk yok.Altındaki freze tablası ile freze gibi kullanabiliyorum.Çok iyi iş çıkarıyor.
     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha -- 23 Haziran 2005, 0:42:04 >




  • Buda ekran kartı için kullanacağımız bloğun iç yapısı.Cnc de işlendi.Tabandaki çakı islerinden ve radüslerden anlayabilirsiniz.Resimde dışı henüz treşlanmadı ve zımparalanmadı.

     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )


    üzerine şu şekilde kapak oturuyor ve rekorlar geçiyo.Tüm işlemler bitince kapatılıp kaynaklanacak ve kaynak fazlaları taşlama ile alınacak.

     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha -- 21 Haziran 2005, 3:07:17 >




  • abi işçilik harika , özen had safhada , mükemmel ya , ne diyeyim . Sonuçları çok iyi olucak inşallah
  • @bahadır teşekkür ederim.

    Bakırı işlerken kullandığım alet edevatlar...
    Solda parmak freze çakıları. 12mm~2mm arası.Yukarıda Deri eldiven (ısı ve darbeye ve kesiğe karşı) Kaynak ve taşlama gözlükleri.Ortada 13 ve 12mm lik klavuz uçları ve klavuz.Dijital kumpasımız.Su terazimiz.Bakır kaynak çubuklarımız...

     CHILLER GUIDE (buz gibi soğuk sudan içeenn?.. )
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.