Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (484. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.221
Cevap
90
Favori
1.058.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Szgn41

    Merhaba, captiva almayi dusunuyorum fakat siz kullanicilara sormak istediklerim var, en cok kafama takilan yakit konusu, bir depo suan kaca doluyor ve kac km yapiyor, en arkadaki iki koltuga 2 kisi rahat oturabiliyor mu? Dizel hic kullanmadim kabine cok ses aliyor mu? Kronik bir sorunu var mi?



    Kullandigim arac fiat sedici 1.6 4*4, captivanin beni cezbeden yanlari jeep havasi veriyor, 4*4 , 7 koltuk olmasi,



    Yorumlariniz benim icin önemli, tesekkur ederim

    Merhabalar,

    Yakıt önemli bir kriter ise 60/65 kuruş gibi düşünün yakıtını. Dün ben hesapladım, 56 kuruş yakmış. Yani çok gezen biriyseniz, captiva yorabilir sizi.

    Yol sesi alır biraz, onun harici direksiyon kutusu tıkırtı sorunu var. En arka koltuğa çok rahat oturmaz, ama rahatsızda olmaz. Ama boyu uzunsa o zaman rahatsızlık verebilir.

    Bir de sürücü koltuğu ses yapıyor. BazeN rahatsız etse de, alışıyorsunuz. Ama öyle ciddi bir kronik sorun yok.

    Motor soğukken ses alır, ısındığı zaman azalır. Konfor vs bence memnun kalırsınız...

    Varsa başka sorunuz cevaplayabilirim...




  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Hocam, Opel Gerçek'ten herhangi bir konuda fiyat alabilmem hiç mümkün olmadı hiçbir zaman. Telefonda görüştüğüm kişi ya bilmiyor, ya ilgili kişiye ulaşamıyor vs vs. Son yaptıkları saygısızlık da cabası. Bir ara eşime onların Nissan bayisinden Micra bakmıştık, sonra vazgeçtik. İyi ki alışveriş yapmamışım diyorum.
  • muhoi M kullanıcısına yanıt
    Szgn41 kullanıcısına yanıt
    Merhaba Hocam,

    Muhoi arkadaşımızın söylediklerine ben de biraz ekleme yapayım. Elimdeki 2011 High'dan yola çıkarak;

    İÇ MEKAN:
    ***Aracın iç mekanı günümüz araçlarına göre çok modern değil. Malum, 2011 model de olsa dizayn yılı 2007. Direksiyon simidi biraz büyük, gösterge tablosu gayet okunaklı. Yol bilgisayarı orta konsolun üst kısmındaki küçük ekranda ve sanırım konsolu en demode gösteren detay bu; kontrolü orta konsol üzerindeki tuş üzerinden yapılıyor ve malesef anlık yakıt tüketimini göstermiyor. Müzik sisteminin tuşları küçük, 4'lü CD changer'ı mevcut ancak ses kalitesi düşük. Araç dizayn edildiği yıllarda USB çok yaygın bir donanım olmadığından araçta USB yok, ancak Aux var ve telefonunuzu sorunsuz bir şekilde bağlayabiliyorsunuz.
    ***Aracın malzeme kalitesi orta seviye olsa da işçilik seviyesi çok üst düzey değil. Piyasaya sunulduğu yıllardaki Hyundai Santa Fe'den çok da farklı değil aslında. Konsolun üst kısmı serte yakın ancak dayanıklı bir malzemeyle kaplı. Hem ön hem arka kapıların üstü konsola göre daha yumuşak malzeme ile kaplı (Bildiğimiz yumuşak malzeme). Kapıların içi ve kolunuzu dayadığınız kısımlar deri ile kaplı. Hatta bu deri koltuklardaki derinin aynısı. Sözü gelmişken araçtaki deri elbette suni deri ancak şu an piyasada deri koltuk opsiyonlu bir çok araçtaki derilerden daha kaliteli diyebilrim. Yer döşeme halısı ve bagaj halısı da oldukça kaliteli. İşçilik kalitesi yukarıda da yazdığım gibi çok üst düzey değil. Çukur geçişlerinde konsol ve kapı içlerinden tıkırtılar ve çıtırtılar geliyor. Konsolda bazı noktalarda montaj kalitesi çok iyi durmuyor.
    ***Saklama alanları fazlasıyla yeterli ancak bazılarının kullanımı çok pratik değil diyebilirim. Neyse ki sayıca ve hacmen fazlalar da çok da eleştirmeye gerek kalmıyor. Ön konsolun üst kısmında kapaklı bir göz, orta konsolda müzik sistemiyle yol bilgisayarı ekranı arasındaki kapaklı göz elinizdeki telefon, cüzdan, ıvır zıvır ne varsa fazlasıyla almaya yetiyor. Vites önündeki göz fazla küçük, alabileceği garaj kumandasıyla sınırlı. Bardaklıklar biraz aşağıda kalıyor, haliyle bazen dalgınlıkla kahvenizi içerken dökebilirsiniz, dikkat edin. :) BU bardaklıkları da yine saklama alanı olarak kullanabilirsiniz. Orta kolçak altında bir büyük ve bir küçük iki göz ve tavanda gözlük bölmesi var. Ön yolcu koltuğu altında çekmece ve far kumandalarının altında göz bulunması olumlu bir detay. Ön yolcunun ayaklarını uzattığı kısımda bir file ve bir askı kancası da bulunuyor. Arka koltuklardaki yolcular için de saklama alanları ve bardaklıklar mevcut. Hatta en arka sıradaki yolcular için bile ufak tefek de olsa elinizdeki ıvır zıvırı koyabileceğiniz alanlar var. Kapı içi cepleri dört kapıda da 1-1.5 litrelik şişeleri alabiliyor ancak onun haricinde oldukça dar.
    ***İç mekanı aracın boyutlarını da dikkate alırsanız fazlasıyla geniş ve verimli. Kesinlikle olduğundan da ferah hissettiriyor. Ön sırada genişlikle ve ferahlıkla ilgili sıkıntı yok. Sürüş pozisyonu kolaylıkla bulunabiliyor. Orta sırada baş mesafesi neredeyse ticari araçlarla yarışacak seviyede. Diz mesafesi içinse bacak bacak üstüne atabilirsiniz (Bir örnek vermek gerekirse Skoda Octavia'nın diz mesafesine eşit belki biraz daha fazla diyebilirim). En arka koltuklar bu ebattaki her SUV'da olduğu gibi daha ziyade çocuklar için ferah alan sunabilir ancak boyu 1.70-1.80 olan kişiler de kısa mesafe yolculuklarda burada seyahat edebilirler.
    ***Bagaj hacmi 5 kişilik kullanımda 465 olarak geçiyor. Ancak yeni nesil crossoverlarda 500 litre üstü olarak belirtilen bagajlardan daha geniş hissettiriyor. Ayrıca bagajda çok sayıda kapaklı göz de mevcut. 7 kişilik kullanımda bagaj hacmi oldukça ufak. Yanlış hatırlamıyorsam 150 litre olarak belirtilmiş. En arka sıra koltuklar açıkken buraya kabin boy bagaj gibi sert bagajlar sığmıyor ancak sırt çantası tarzı eşyalarınızı koyabilirsiniz. En azından bunlar sığıyor.
    ***En arka sıraya da geçişler zor değil, orta sıra koltuklar kolaylıkla açılıp kapatılabiliyorlar. Bu arada orta sıra koltuklarda benim çok sevdiğim bir özellik olan sırtlık eğim ayarı var. Otobüs veya tren yolculuklarındaki gibi bu sıradaki yolcular koltuğu yatırabiliyor.
    ***Kısaca Fiat Sedici'den sonra iç mekan konusunda işçilik ve malzeme kalitesi olarak sizi çok da üzmeyecektir. Mekan genişlik hissinden bahsetmiyorum bile.

    MOTOR/ ŞANZIMAN / TÜKETİM:
    Araç 150 beygir, 320 Nm da torka sahip. Maksimum torkunu 2000 devirden itibaren veriyor, ancak yine de 2000 devire kadar araç çok atak olmasa da turbo boşluğuna sahip değil. Araçtaki şanzıman 5 ileri tork konvertorlu tipinde yani klastik tip dediğimiz otomatik şanzıman. Aisin üretimi olan bu şanzıman, sorunsuzluğuyla bilinir ancak malesef günümüz standartlarına göre eski bir teknoloji hala bu tarz şanzımanları kullananlar olsa da. Şanzımandaki indirekt aktarmayı malesef yaklaşık 110-120 km'ye kadar hissediyorsunuz. Haliyle araç çok yuksek hızlarda değilken özellikle gaza yüklenildiğinde sanki yarım kavrama yaparak gidiyormuş gibi bir his uyandırıyor. Haliyle motor devri yükseliyor, araç fazla yakıt tüketmiş oluyor. Örnek vermek gerekirse araç 5.vites 90km'de 2500-2700 devir /dakika'da ilerlerken 120km'de 2000 devirde ilerliyor. Yani tork konvertör 110 civarı bir hızda kilitleniyor. Aracın da en ekonomik olarak gittiği hız 110-120km/s sabit hızlı düz yol sürüşleri. Tüketim ortalama Istanbul içi 10-12 litre arası, şehirler arası 7-9 litre arası olarak oynuyor. Bu verdiğim değerler özellikle şehir içi değerler aşırı dur kalklı veya gazlamanın olduğu yüklü kullanım değerleri değil. Eğer sıkıştırırsanız 15 litre seviyelerini de görürsünüz. Bu arada verdiğim değerler pompa verisi. Yol bilgisayarı pompa verisine göre 1.5-2 litre kadar düşük gösteriyor. Ancak gördüğüm kadarıyla atmosferik beslemeli bir araç kullanıyorsunuz, tüketim olarak sizin için çok farklı olmayacaktır. Belki bir tık daha atak da gelecektir size Captiva.

    SÜRÜŞ / KONFOR:
    ***Aracın süspansiyonları orta sertlikte. Uzun engebelerde sorunsuz ancak kısa darbelerde vuruntu yapabiliyor ancak çok rahatsız edici boyutta değil. Yol tutuşunun piyasaya sürüldüğü yıllardaki rakipleri Santa Fe ve Kia Sorento'dan iyi olduğu söyleniyor. Dürüstçe söylemek gerekirse ikisini de kullanmadım. Fakat böyle yerden yüksek ve gövdesi de yüksek olan bir araçtan çok üst düzey bir yol tutuş beklememek lazım. Direksiyon da çok hissiz olduğundan ani engel aşma ve slalom yapma gibi durumlarda araç tedirgin edebiliyor. Ancak kısaca söylemek gerekirse aracın yol tutuşunun modern C segment hatchbacklerden geride ancak modern B segment sedanlardan (Peugeot 301, Renault Symbol, Fiat Linea) ve bazı modern B segment hatchbacklerden(Renault Clio, Nissan Micra, Opel Corsa) iyi olduğunu söyleyebilirim. Kısaca çok atraksiyon aracı değil.
    ***Ses yalıtımı yeterli diyebilirim. Motor soğukken dizel motor sesi kabine fazla geliyor, özellikle tork konvertörün kilitlenmemesinden dolayı düşük hızlarda devir de yüksek olduğundan sesi duyuyorsunuz ancak motor ısındıkça motor sesi kayboluyor. Uzun yolda 110-120 km hızlara ulaştığınızda motor sesi oldukça az. Lastik ve yol sesi orta seviyede. Kıyaslamak gerekirse şu an piyasadaki B segment araçlarından hepsinden iyi ve C segment bazı araçlardan da iyi diyebilirim. Rüzgar sesi de 120'den sonra rahatsız ediyor, yani yalıtım anlamında araç iyi diyebilirim.

    DONANIM:
    Elbette şu anki modern araçlarda bulunan sürüş destek sistemleri gibi akıllı özellikler yok ancak, konfor donanımları eksiksiz diyebilirim. İnternette araştırdığınızda bulabilirsiniz. Size sadece şunu söyleyeyim, bir dönem aracı satıp daha ekonomik bir crossover alacak oldum ancak donanım olarak Captiva'dan geride olduğu için vazgeçtim.

    ARAZİ PERFORMANSI:
    Araç aslında baktığınız zaman profesyonel bir arazi aracı değil. Yani manuel mod 4x4 veya diferansiyel kilidi gibi özellikleri yok. Araç zaten monokok şase, merdiven şaseye sahip değil, çok profesyonel arazi özellikleri elbette sunmuyor. Ancak Yerden bildiğim kadarıyla 18 cm yüksekliği var. Hafif arazide engel aşmada faydalı. Otomatik 4x4 özelliği sayesinde 40 km/s hıza kadar ön tekerlekler patinaja düştüğünde arka tekerleklere gücün yarısını gönderip kendini kurtarıyor. Yarım metre karda, kış lastikleriyle 4x4 çok da devreye girmeden rahatça yol almıştım. Ayrıca şanzımanın kış modu mevcut ve eğim iniş kontrolü de var. Nadiren kullanıyor da olsanız size güven veren özellikler.

    FİYAT / PERFORMANS:
    Temizlerini şu an 70-80 bin civarına buluyorsunuz 4x4 olanlarını. Şu an bu fiyata sıfır kilometre küçük araç dahi alamıyorsunuz. Chevrolet Avrupa ve Türkiye'den çekilmiş dahi olsa parça problemi yaşanmıyor, parçalar aşırı pahalı değil.

    KRONİK HASTALIKLARI:
    -Dİreksiyon mafsal tıkırtısı (Servisler değiştirme öneriyor ancak sorun tekrarlıyor; özel serviste onarımla çözdüm ve tekrarlamadı)
    -Sık yaşanan ampül kesilmeleri (Buna pek çözüm yok açıkçası)
    -Dizel partikül filtresi (Aracı sıklıkla düşük devirlerde kısa mesa kullanıyorsanız partikül filtresi birçok dizel araçta olduğu gibi kurum biriktiriyor; normalde yüksek devir sabit hızda sürüşler ile rejenerasyonu sağlanıyor ancak bu işlemi tamamlamanız şart. Kurum birikmesine maruz kalmamak için de arada bir aracı yüksek devirlerde kullanarak kurumların yanmasını sağlamak gerekiyor. Aksi takdirde filtre değişimi oldukça maliyetli)
    -İç mekandaki tıkırtılar / çıtırtılar (Malesef bunun çözümü yok, birleşim noktalarına Würth spreylerle çözüm önerenler duymuştum ancak çok faydalı olacağını sanmıyorum)

    Biraz detaylı bir inceleme oldu ama umarım faydalı olur sizin için, isterseniz bir ara fotoğraf da çeker atarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgehananil -- 4 Nisan 2018; 14:8:51 >




  • bilgehananil B kullanıcısına yanıt
    Ellerinize sağlık, güzel inceleme olmuş.
  • Elinize saglik herseyi yazmissiniz, tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhoi M kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bilgilendirme icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, dün aracımı muayeneye götürdüm.

    Xenon far ile ilgili şöyle bir bilgi aktarıyım. Uzunlar led, kısalar normal xenondu. Çıkarmadım, hiç sorunda olmadı. Taktırmak isteyenler taktırabilir. Hatta hafif kusur bile yazılmadı. Çok şükür geçtik.

    Yalnız ufak bir sıkıntı oldu. Arkada yangın tüpü koyduğumuz klips kırılmıştı. ALLAH gösterdi,yoksa pek bakacağınız bir yer değil. Hemen içeri girdim tekrardan, durumu anlattım.

    Sonra içerideki kişi itiraf etmiş kırdığını. Önce fatura getirin falan dediler. Dedim parçayı kıran sizsiniz, ben mi uğraşacağım dedim. Sonra yetkili kişi geldi, tutanak raporu vs aldım. Parça siparişini de verdiler. Böyle bir olay da geçti başımızdan...
  • Yangın tüpünün konduğu klips nerede? Bende yok veya nerede olduğunu bilmiyorum. Bu ay sonu benim arabanın da muayenesi var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhoi M kullanıcısına yanıt
    Selam hocam,
    Ben geçen ay yaptırdım muayeneyi. Silecek lastiği yıpranmış ve farlar ayarsız yazarak hafif kusurla geçirdiler.

    Arkada yangın tüpü koyduğumuz klips dediğiniz tam olarak neresidir? Ben yangın tüpünü bagajda zemindeki kapağın altına koyuyorum. Muayeneye Arnavutköy Haraççı'ya götürmüştüm. Muayenede sırada beklerken anons geçerek ilk yardım seti ve yangın tüpünü ön sağ koltuğun üzerine koymamızı ve ilk yardım çantasını açmamızı istemişlerdi.
    Geçmiş olsun. Aracın kırdığı yerleriyle ilgili tutanak tutturduğunuzda karşılıyor mu? Açıkçası tekel olmasından mütevellit gerek hizmeti, gerek servisi , gerek personelin davranışları ile TUV Turk rezalet ötesi bir kurum. Eğer ilgileniyorlarsa gerçekten bravo. Açıkçası aracı içeri alıp hangarın kapısını kapatıyorlar, muayene kapalı kapılar ardında oluyor. Araca zarar da verseler çok ispatlayacak durum olmuyor. Benim de aracı hangardan çıktıktan sonra teknisyenle airbag lambası ile ilgili bir inatlaşmam olmuştu. Malum, airbag lambası araç çalıştıktan 5-10 saniye sonra sönüyor, o esnada sistem kendi kontrolünü yapıyor. Airbag arızası var yazmakta diretmişti teknisyen. Gerçekten Allah ıslah etsin bunları.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehananil

    Selam hocam,
    Ben geçen ay yaptırdım muayeneyi. Silecek lastiği yıpranmış ve farlar ayarsız yazarak hafif kusurla geçirdiler.

    Arkada yangın tüpü koyduğumuz klips dediğiniz tam olarak neresidir? Ben yangın tüpünü bagajda zemindeki kapağın altına koyuyorum. Muayeneye Arnavutköy Haraççı'ya götürmüştüm. Muayenede sırada beklerken anons geçerek ilk yardım seti ve yangın tüpünü ön sağ koltuğun üzerine koymamızı ve ilk yardım çantasını açmamızı istemişlerdi.
    Geçmiş olsun. Aracın kırdığı yerleriyle ilgili tutanak tutturduğunuzda karşılıyor mu? Açıkçası tekel olmasından mütevellit gerek hizmeti, gerek servisi , gerek personelin davranışları ile TUV Turk rezalet ötesi bir kurum. Eğer ilgileniyorlarsa gerçekten bravo. Açıkçası aracı içeri alıp hangarın kapısını kapatıyorlar, muayene kapalı kapılar ardında oluyor. Araca zarar da verseler çok ispatlayacak durum olmuyor. Benim de aracı hangardan çıktıktan sonra teknisyenle airbag lambası ile ilgili bir inatlaşmam olmuştu. Malum, airbag lambası araç çalıştıktan 5-10 saniye sonra sönüyor, o esnada sistem kendi kontrolünü yapıyor. Airbag arızası var yazmakta diretmişti teknisyen. Gerçekten Allah ıslah etsin bunları.
    Hocam merhabalar tekrar.

    Bende ön koltuğa koymuştum zaten . Arkadaşa kolaylık olsun diye, emniyet kemerlerini de taktım. Ama nafile, nasıl çektiyse artık, bir baktım kulp kırık. Söylemiyor bir de kırdığını. Biraz pısırık dursanız belki kabul etmezler, veya muayeneyi yapan çamur bir adam olsa ben kırmadım da diyebilir. Çünkü ilk yanıma gelen yetkili, faturayı buraya getirin vs gibi boş konuşmalar yaptı. Cevabını verince bir üst yetkili geldi. Ama yalan yok, o şeker gibi adamdı. Odasına geçtik, tutanağın kopyasını verdi, numarasını verdi. Bugün veya yarın nasip olursa parça gelecek.

    Sizin tarif ettiğiniz yer doğru. Bende oraya koyuyorum. Hatta ben ilk fiyat aldım Opel Gerçek servisinden, 900tl dediler. Meğersem kapak ile beraber olan parçaymış. Sonra yetkili de başka bir opel servisini aradı, bulduk parçayı. Hatta linki de bu.

    https://www.aykocotomotiv.com.tr/Kategori-iCTRiM-yedek-parca/GM/96808016/11381

    Benim arabaya bakan eleman da stajyer. Zaten sizden sonra onunla da konuşacağım dedi. Çünkü söylemesi gerekir, zaten cebimizden çıkmıyor şirket karşılıyor masrafları dedi. Ne derece doğru ALLAH bilir.

    Sizin airbag olayı ise cidden efsane olmuş. Arabadan biraz anlayan adam, ki bunlar teknisyen düzeyinde olmaları gerekir, bu tartışmayı yapmaması lazım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

    Yangın tüpünün konduğu klips nerede? Bende yok veya nerede olduğunu bilmiyorum. Bu ay sonu benim arabanın da muayenesi var.
    Hocam bir önceki mesaj da link attım. O parça. Oraya koymak zorunda değilsiniz tabi tercih sizin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhoi -- 9 Nisan 2018; 12:58:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azaz06

    opel yetkili servislerinde kampanya varmış 28 şubata kadar 5 yaş üzeri araçlara periyodik bakim (hava,yağ,mazot,polen filtreleri ve yağ değişimi) 500 tl randevu aldım Ankara beyaz opel yetkili servisinde bakım yaptiracağim sanayide filtrelere 150tl, 7lt yağa 140 tl istediler usta işçiliği ile en az 350-400 arasi tutuyor serviste 500 tl 6 taksit işime geldi bilginiz olsun aracida tertemiz yıkayıp teslim ediyorlar...
    Biraz geç cevap verdim ama 500 Lira fiyat olarak makul ancak koydukları berbat gm yağ için o para verilmez. Ben 100 küsür liraya bosch komple filtre seti almıştım n11'den. 200 Liraya da yine internetten 6 litre motul yağ aldım. Sanayide özel opel servisine de bunların işçiliğine 120 Lira ödedim. Zaten serviste takılan gm logolu filtrelerin de markası bosch olduğu için aynı şey. Ama hem daha az ödemiş oldum hem de 1. Sınıf yağ kullanmış oldum. Malzemeleri de zaten taksitle aldım. Sadece 120 lira işçiliği nakit ödedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhoi

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehananil

    Arkadaşlar Merhaba,

    Haftasonu kışlık lastikleri söktürüp yazlıkları taktırırken yazlıkların bayağı kötü durumda olduğunu fark ettim. Çatlaklar oluşmaya başlamış ve hamuru da sertleşmiş. Lastikçi Continental ve Michelinlerin yanı sıra, Kormoran diye bir lastik de önerdi. Michelin ve Continentalleri 650 civarına bırakıyor, Kormoran'ı da 400'e bırakıyor. Kormoran Michelin'in yan ürünüymüş ama hakkında çok da iyi yorum yok.

    Forumda sanıyorum Kumho sözü geçiyordu çokça, fiyatları nasıl, lastik nasıl öncelikle?

    Önerileriniz var mı?

    Tesekkurler

    Hocam bende de michelin'nin yan ürünü olan Tigar var ama pek tavsiye etmem. Bence iyi bir lastik değil.

    Kumho bence daha mantklı. Birkaç yerde daha okudum, Kumho Kl51 olması lazım. Kullananlar memnun. Ben şimdi alacak olsam, onları takardım..

    Alıntıları Göster
    Bende yeni aldım bu lastikleri KUMHO 235/50R19 99H KL21 DÖRT MEVSİM.Malum orjinal 2013 Lastikler vardı ve artık özelliğini yitirdiği için fazlasıyla sertti.Daha yeni taktırdım çok bir deneyimim yok fakat ilk izlenimler olumlu.Lastiklerin önemi yanında sürüş konforuna da baya etkisi var.Hele orjinalden çok sert bir lastik değilse bende baya bir konfor farkı yarattı.
    Diğer üst segment lastiklere fazla yaklaşamıyorsun.19'inç olduğu için 700-800 TL. civarı başlıyor fiyatlar.Bizde bütçeye uygun KUMHO tercihinde bulunduk.
    Bu arada Lastik etiket değerlerinin aynı lastiğin 18'inç ile 19'inç olanlarında bile yani 1'inç fark da dahil değiştiğini bilmiyordum.Onu sipariş verdikten sonra öğrendim.Fakat yakıtta çok büyük bir değişiklik yaratmıyor hele yılda 10-15.000 km arası kullanıyorsanız ama ıslak zemin fren mesafesinde her harf yaklaşık 3 mt fark yaratıyor.Artık orda da bütçe devreye giriyor maalesefff...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chatkapi

    Bende yeni aldım bu lastikleri KUMHO 235/50R19 99H KL21 DÖRT MEVSİM.Malum orjinal 2013 Lastikler vardı ve artık özelliğini yitirdiği için fazlasıyla sertti.Daha yeni taktırdım çok bir deneyimim yok fakat ilk izlenimler olumlu.Lastiklerin önemi yanında sürüş konforuna da baya etkisi var.Hele orjinalden çok sert bir lastik değilse bende baya bir konfor farkı yarattı.
    Diğer üst segment lastiklere fazla yaklaşamıyorsun.19'inç olduğu için 700-800 TL. civarı başlıyor fiyatlar.Bizde bütçeye uygun KUMHO tercihinde bulunduk.
    Bu arada Lastik etiket değerlerinin aynı lastiğin 18'inç ile 19'inç olanlarında bile yani 1'inç fark da dahil değiştiğini bilmiyordum.Onu sipariş verdikten sonra öğrendim.Fakat yakıtta çok büyük bir değişiklik yaratmıyor hele yılda 10-15.000 km arası kullanıyorsanız ama ıslak zemin fren mesafesinde her harf yaklaşık 3 mt fark yaratıyor.Artık orda da bütçe devreye giriyor maalesefff...

    bende düşünüyorum kumho 19 jant gittigidiyor da 380 tl tanesi 9 taksit Ankara da sordum 390 nakit dediler. Siz nekadaa aldınız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: azaz06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Chatkapi

    Bende yeni aldım bu lastikleri KUMHO 235/50R19 99H KL21 DÖRT MEVSİM.Malum orjinal 2013 Lastikler vardı ve artık özelliğini yitirdiği için fazlasıyla sertti.Daha yeni taktırdım çok bir deneyimim yok fakat ilk izlenimler olumlu.Lastiklerin önemi yanında sürüş konforuna da baya etkisi var.Hele orjinalden çok sert bir lastik değilse bende baya bir konfor farkı yarattı.
    Diğer üst segment lastiklere fazla yaklaşamıyorsun.19'inç olduğu için 700-800 TL. civarı başlıyor fiyatlar.Bizde bütçeye uygun KUMHO tercihinde bulunduk.
    Bu arada Lastik etiket değerlerinin aynı lastiğin 18'inç ile 19'inç olanlarında bile yani 1'inç fark da dahil değiştiğini bilmiyordum.Onu sipariş verdikten sonra öğrendim.Fakat yakıtta çok büyük bir değişiklik yaratmıyor hele yılda 10-15.000 km arası kullanıyorsanız ama ıslak zemin fren mesafesinde her harf yaklaşık 3 mt fark yaratıyor.Artık orda da bütçe devreye giriyor maalesefff...

    bende düşünüyorum kumho 19 jant gittigidiyor da 380 tl tanesi 9 taksit Ankara da sordum 390 nakit dediler. Siz nekadaa aldınız?

    Alıntıları Göster
    Bende ordan aldım o fiyata 9 taksit ekstra %7 gibi bir indirim vardı.Kampanya mıydı hatırlamıyorum 1.428 TL. 9 taksite geldi bana.50 TL. de Bursa'da bir KUMHO bayisinde sökme takmaya verdim.Yazdığım gibi şimdilik memnunum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chatkapi

    Bende ordan aldım o fiyata 9 taksit ekstra %7 gibi bir indirim vardı.Kampanya mıydı hatırlamıyorum 1.428 TL. 9 taksite geldi bana.50 TL. de Bursa'da bir KUMHO bayisinde sökme takmaya verdim.Yazdığım gibi şimdilik memnunum.

    lastikler 2018 tarihli mi birde kargoda ezilme gibi bir sıkıntı yaşanıyor mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır uzaktım sayfadan eski kasa 2007 captivamı yeni kasa 2012 ye çevirmiştim konuyu takip edenler hatırlarlar:)) şimdi 2012 gerçek yeni kasa alarak captivaya geri döndük bakalım :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reymor01

    Uzun zamandır uzaktım sayfadan eski kasa 2007 captivamı yeni kasa 2012 ye çevirmiştim konuyu takip edenler hatırlarlar:)) şimdi 2012 gerçek yeni kasa alarak captivaya geri döndük bakalım :))



    hayırlı olsun güle güle kullanın tam bir f/p aracı aldınız...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Chatkapi kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgileri için teşekkürler. Ne kadara aldınız KUmhoları?
  • Hayırlı olsun kazasız belasız inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.