Şimdi Ara

Chernobyl (2019) | HBO (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.122
Cevap
31
Favori
65.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: James Sawyer

    Sende bir sorun yok dizi sıkıcı. Çernobil olayını çok merak edenler belgeselini izleyebilir, bu olaya dair kaynakları araştırabilir.
    Çernobil dizisiyle türk dizileri şuan benim için aynı kategoride. Hatta bir çok yabancı dizide aynı şekilde.
    Kalitesiz insanlar kalitesiz şeyler yapar. Kalitesiz diziler kalitesiz filmler izlerler :p

    Alıntıları Göster
    By Kalite gelmiş haber vermiyorsunuz millet🤪

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Radyasyona maruz kalma oranı ve semptomlar;

    5-20 remlik dozajda semptomlar görülmez. uzun vadede kanser riski ve genetik materyalde mutasyon oluşabilir. atom santrallerinde çalışan işçiler bu ölçüde radyasyona maruz kalırlar.

    20-50 remlik dozajda semptomlar yine görülmez ancak kırmızı kan hücreleri sayısı kritik olarak düşer.


    50-100 remlik radyasyon alımı sonucu baş ağrısı görülür. antikor üretimi durduğu için enfeksiyon riski artar. erkeklerde sperm üretimi ayrıca durabilir.

    100-200 rem radyasyon zehirlenmesinin ilk adımıdır.
    ölüm oranı bir aydan sonra %10'dur. az orta arası değişen mide bulantısı. 200 remlik dozajda %50 kesinlik olmak üzere yoğun kusma, sonraki 10-14 günlük süreçte yoğun yorgunluk hissi. bağışıklık sisteminin hasar alması yüzünden hastalık riskleri, sperm hücrelerinin ölümü. hamile kadınlarda düşük ve ölü doğum riskleri görülür.


    200-300 rem doza maruz kalanlarda bir ay sonrası ölüm oranı %35'tir. etkiler maruz kalmanın ardından 1 ila 6 saat sonunda görülmeye başlar ve 2 gün kadar sürer. 300 remlik dozajda %100 mide bulantısı görülür. hastaların %50si kusar. 7 ila 14 gün sonunda maruz kalanların yarısının saçları dökülür. lökösit kaybı %80lere çıktığı için enfeksiyon riski çok yükselir.

    300-400 rem ağır zehirlenme başlangıcıdır. maruz kalma sonrası ölüm bir ay içinde %50 dir. diğer semptomlar 200-300 rem'lik dozajla benzerdir. bunlar harici ağızda deri altında ve böbreklerde kontrol edilemeyen kanamalar oluşur.

    400-600 rem akut radyasyon zehirlenmesidir.
    30 gün içinde %60 ölüm tehlikesi vardır. 450 remde %60 olan ölüm oranı 600 rem'de %90'dır. maruz kalmadan itibaren yarım saat ila iki saat arasında semptomlar görülmeye başlanır. iki gün kadar sürer.
    etkileri 3-4 sv'lik etkilerin aynıdır ancak çok daha yoğundur. kadın doğurganlığının kaybı bu ölçüde radyasyona maruz kalındığında yaygındır. ölümler genel olarak 2-12 hafta içerisinde iç kanama ve enfeksiyonlardan ötürü gerçekleşir.


    600-1000 rem akut radyasyon zehirlenmesidir. 2 hafta içerisinde ölüm riski %100'dür. hayatta kalma şansı çok iyi tıbbi bakımla mümkün olabilir. kemik iliği kısmen ya da tamamen zarar görür. hasta yaşatılmak isteniyorsa kemik iliği nakli yapılması zaruridir. mide ve bağırsak dokuları zarar görür. semptomlar 15 ila 30 dakika arası görülmeye başlanır ve 2 gün boyunca izlenir. 5-10 günlük bir son faz semptomları görülür. bu süre sonunda dozu alanlar enfeksiyon ya da iç kanamadan ölür. nekahat dönemi* yıllar sürer ve asla tam olarak gerçekleşmez. belirtmek gerekir ki devair ferreira isimli brezilyalı bir hurdacı 700 rem radyasyon alarak hayatta kalmayı başarmıştır. nitekim kendisinin tüm vücudu radyasyona maruz kalmamıştı.

    1000-5000 rem akut radyasyon zehirlenmesidir. bir hafta sonra ölüm riski %100dür. semptomlar 5 dakika ila yarım saat arası görülmeye başlanır. mide ve bağırsaklar henüz etki altında olmasa bile hasta yoğun mide bulantısı hisseder ve kusar. zira beyindeki kimyasal reseptörler ağır hasar görmüştür. birkaç gün boyunca hasta iyi durumda kalır ve görünür ancak bu fazın adı yürüyen hayaletir. iyileşeceğine inanmaktadır. bu fazdan hemen sonra mide ve bağırsakta yoğun hücre ölümleri olur ve hasta çok yoğun ishal olur. mide kanaması ve su kaybı yaygındır. dolaşım sisteminin çökmesinden evvel hastada delilik ve koma durumu görülür. bu aşamadan sonra ölüm kaçınılmazdır ve hastaya acısını hafifletmekten başka bir şey yapılamaz. 1946 yılında lous slotin 2100 rem radyasyona maruz kalarak 9 gün yaşayabilmiştir.

    5000 rem'den yüksek radyasyonda maruz kalınan yerler geniş olmasa dahi ölüm kesindir. 1958 yılında vücudunun üst kısmına 18.000 rem radyasyon alan bir işçi 36 saat yaşamıştır.

    çernobil kazası sonrasında en yoğun radyoaktif yığını görmüş yerlerde 20000 rem'lik radyasyon tespit edilmişti. bu da saniyede 5.6 röntgen ışınına eşit bir güçtür.

    radyasyon alan herkes aşağı yukarı benzer şeyler hissetmektedir. ağızda sürekli yenilenen bir metal tadı aşağı yukarı tüm olaylarda kaydedilmiştir. çernobil kazazedelerinin çoğu da yüzüne iğneler saplanıyormuş hissi rapor etmişlerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Kaç yaşındasınız ve trabzonda mı yaşıyorsun,geçmiş olsun
    29 yaşındayım. istanbul'da yaşamaktayım. Ama aslen Kastamonu'luyuz ve ailem gençliğini burada geçirmiş. Evlenince İstanbul'a yerleşmişler ve ben burada doğdum. Tiroid sıkıntısı ayrıyetten genetik faktörler ile aktarılıyor. Tabi hatalı beslenme vs vs gibi şeyler ile süreç hızlanıyor. Annem hipotiroidi hastası, bende 4 sene evel hipertiroidi ortaya çıktı. Hiperin düzelme şansı mevcut doğru tedavi ve beslenme ile bir nebze ama bende düzelmedi ve hiper ciddi tehlikeler yaratma riskinden dolayı radyoaktif iyot tedavisi ile ömür boyu hipotiroide mahkum oldum.

    Görünürde sabah aldığımız basit bir ilaç ile herşey normal seyrinde gözüküyor ama bu hastalığa tabi olanlar sıkıntıyı anlar.




  • GOT'tan sonra ilaç gibi geldi
  • Yau naptınız izlediğim site kaldırmış diziyi diğer sitelerdede yok ne güzel altyazılı izliyordum,bu kadar popü olunca patladı sitelerde dizi resmen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vallahi son zamanlarda izlediğim en iyi dizi 5 bölüm olması kötü..karakterler gerçek hayattakilerle neredeyse bire bir aynı..hikaye anlatımı vs muhtesem..hikayedeki döngüler gerilim vs çok çok iyi yansıtmışlar..o metal tadını monıtor basında ben bile aldım..
  • radko kullanıcısına yanıt
    Digitürkün ya tabii başlamışlardır engellemeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Link atabilene minnettar kalırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Twitterda da baya popüler oldu tabi digitürk gördü başladı engellemeye. Allahtan bi site buldum onda sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 23 Mayıs 2019; 1:33:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Digitürk bu diziyide mi almış?
  • kty28 kullanıcısına yanıt
    Finali rezil olsa ne olur olmasa ne olur 5 bölümlük bir şey zaten. GoT gibi 8 seneyi çöpe atacak hali yok ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoT hiç izlemedim ve izlemeyi hiç düşünmedim bile,bu benim için bi eksiklikmidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Bence izlenmesi gereken bir yapım. Çok etkileneceğin sahneleri var. Fantastik bir yapım olsa bile oldukça gerçekçi yanları da var. Son 2 sezonda kalite düştü. Ama yine de televizyon tarihinin en iyi işlerinden biri.
  • Takip. Ek olarak bazı görselleri atmak isterdim size kyiv deki çernobil müzesinden fakat dh exif bilgilerini siliyor mu silmiyor mu tam olarak bilmediğim için atmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Finalde ne olabilir ki çernobil ölür mü mesela ?

    HBO'nun başka kaliteli dizileri de var

    Alıntıları Göster
    HBO'nun kalitesiz bir serisi varmı ki hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game Of Thrones
  • Legaslov'un kızı ile yapılmış röportaj ve intiharından önce yaptığı teyp kaydından parçalar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.

    Digitürk bu diziyide mi almış?
    evet

    hbo dizilerinin çoğuyla anlaşmalı digitürk. Anlık yayınlıyor.
  • Yukarıdaki videodaki bilgiden daha önce hiç bahsedildiğini duymadım Legaslov'un öngördüğü ikinci büyük muhtemel patlamanın olması teknik olarak mümkün değilmiş, radyoaktif materyalin sadece %3'ü çekirdekten dışarı sızmış.

    Yani helikopterden atılan bor ve kum çalışmasında ölümcül dozda radyasyona maruz kalan onca asker ve emek aslında boşa gitmiş. Çalışmanın başında olan biri "ben boşa olduğuna inanmıyorum çekirdekteki ısıyı düşürdük bu da havaya karışan radyasyonu engelledi" diyor ama bana sanki kendini avutuyor gibi geldi çünkü Legaslov'un intiharının altında yatan sebep bu olmalı.

    Arkadaşlar bazıları neden spoiler kullanmıyorsunuz diyor ama bu bana Muhteşem Yüzyıl ile ilgili Pelin Batu'nun kuaförde muhabbet ederken "şehzade Mustafa'nın neden öldürüldüğünü söyledin?" diye bağıran kadın aklıma geliyor, şehzade Mustafa'nın akıbetini bilmeden yaşıyor olmak bile tuhaf bunun spoiler'i mi olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 23 Mayıs 2019; 10:28:10 >




  • benim için tekrardan stalker oynamamın ve izlememin zamanı gelmiş.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.