Şimdi Ara

checking nvram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bilgisayarım her açılışında ''checking nvram' diye bekletiyor.epeyi bir taramadan sonra açılıyor sizce nasıl kurtulabilirim ve bilgisayarım açılışı nasıl hızlandırabilirim



  • bilen yok mu
    bios ayarları olabilir mi
  • +nvram hatası; bios, hard disk ve ekran kartından kaynaklanabileceğini söylemek istedim. Bios'u resetlemeyi deneyiniz. Sonra default ayarlada yeniden başlatın pc'yi, usb aygıtları varsa usb girişlerinden çıkarın.
    +nv-ram bilgisayarın gücü kesildiğinde bilgisayardaki tak ve kullan aygıtların bilgisini tutat. Tam emin değilim ama bu bilgiler windows altında bi dosyada tutulyo olması lazım. Büyük ihtimalle o dosya zarar görmüş olabilir veya bios a virüs bulaşma ihtimali olabilir.

    1-Eğer bilgisayarda taklı usb cihaz varsa çıkartıp deneyin (usb klavye ve mouse kullanıyorsanız ps2 bulun)
    2-Ramları çıkartıp teker teker takarak deneyin takmadan önce slotları iyice temizleyin.
    3- Bios reseti bazen bu sorunu çözüyor, fişi çekip bios pilini çıkartın, en az 30 saniye beledikten sonra pili takıp deneyin. Makinan açılınca bios'a gir tarih ayarlarını düzelt, bios setup default (Yes) ve (F10) save (Yes)le çık..
    4-Biosa girmeyi başarabilirseniz 'force update ESCD' seçeneğini bulup aktive edin.
    5. Bağlı hiçbir bileşen (dvd cd okuyucu hdd, floppy vb) bırakmayın, sonra birer birer takarak soruna sebep olan parçayı bulmayı deneyin.
    6. Uzay montajı deneyin, uzay montaj= anakartı kasadan dışarı alıp metal hiçbir yere değdirmeden sadece güç-klavye-monitör bağlantılarını yaparak çalıştırmak.




  • tesekkurler. dediklerinizi deneyeceğim
  • arkadaşlar bende WD my book essantial haricisi vardı.girişi bozuldu bende pc ye direk baglamak istedim. sata girişini birde elektrik baglantısını yaptım fakar bu seferde açılırken F1 e basmamı istiyo basınca bu hatayı verip bilgisayar açılmaya çalışıyo açılıncada çok agır çalışıyo. bi yardım edermisniz ben nerede hata yapıyorum
    HATANIN RESMİ İÇİN TIKLA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endorfin66

    arkadaşlar bende WD my book essantial haricisi vardı.girişi bozuldu bende pc ye direk baglamak istedim. sata girişini birde elektrik baglantısını yaptım fakar bu seferde açılırken F1 e basmamı istiyo basınca bu hatayı verip bilgisayar açılmaya çalışıyo açılıncada çok agır çalışıyo. bi yardım edermisniz ben nerede hata yapıyorum
    HATANIN RESMİ İÇİN TIKLA

    ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDEDE VAR HORTLATTIM AMA NASIL ÇÖZERİZ LÜTFEN DESTEK YARDIM
  • sorunu hangi yöntemle çözdünüz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.