Şimdi Ara

char soyulma ACİL!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar arkadaşlar
    arkadaşlar ikinci şifre koruması gelsede silkroad da çarım hala soyulmaya devam ediyor işin tuhafı bir güvenlik programım var ve güncel
    ancak öyle bir sorun var ki ne bot kullanırım nede bişey ancak çarıma silk aldım bottürkten ve nasıl oluyorda charım soyuluyor ben bir anlam veremedim
    antivirüs konusunda çok titizimdir.Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..



  • Nasıl bir yardım bekliyorsun?
  • Şifreni değiştir, kolay bir şey olmasın. Karışık kombinasyonlar yap (%, & gibi şeyler kullan). Kullanmakta olduğun e-mail adresini değiştir. Yeni alacağın e-mail adresinin de şifresi zor olsun. İkincil şifreni değiştir, mümkün olduğunca zorlaştır.

    Sorunun Botturk'ten kaynaklandığını düşünmüyorum. Yıllarca alışveriş yapıyorum oradan, şimdiye kadar hiçbir şey olmadı. Zaten e-pin ile silk satışı yapıyorlar.
  • yorumlarınız için teşekkür ederim..
    tam olarak beklediğim yardım şu ben güvenlik önlemlerini tam alamadığımdan şüpheleniyorum antivirüs orjinal lisanlı işletim sistemimde öyle fakat Six kardeşin de dediği gibi sorun bottürktende kaynaklanmıyorsa benim charım bu kadar güvenlik önlemine ragmen nasıl soyuluyor onu anlamadım güvenlik konusunda başka bir şeyler demi yapmam gerekiyor acaba cevap veren yardım eden herkese şimdiden teşekkürler
  • Benim de işletim sistemim orijinal. Her hafta güvenlik güncelleştirmeleri mutlaka yüklerim. Free sürüm anti-virüs kullanıyorum. Emin ol ki, para verdiğimiz anti-virüslerle aynı işi görüyor. Zaten SRO güvenliği için anti-virüs programına gerek yok. Anti-virüs kullanmadan oynayan çok kişi var.

    Şifreni değiştirdiğin halde; char'ın soyulmaya devam ediyor. Anladığım kadarıyla durum böyle. Demek ki bilgisayarın temiz değil. Sen şifre değiştirdiğinde, bilgisayarından bir program, şifreni başka şahıslara gönderiyor. İkincil şifreyi de ekran görüntünü alarak hallediyorlar. Başka bir açıklaması yok benim için.

    "Birileri ID ve gizli sorunun cevabını biliyor" desek yanlış olur. E-posta doğrulama hizmetinden yararlanıyorsundur. ID ve gizli yanıtı verdi diyelim, bir de e-mail ile uğraşmak zorundalar. Onun da şifresini bilmeleri ya da alternatif e-mail adresiyle şifresini sıfırlamaları gerekir. Böyle bir durumda char'ına girebilmek için, PW'yi değiştirmek zorunda. Yani sen giremezsin bu durumda.

    Benim tavsiyelerim şunlar; bilgisayarına format at, modem güvenlik ayarlarını yeniden yapılandır (port güvenliği falan), windows güvenlik güncelleştirmelerini muhakkak yükle. Benim önlemlerim bunlarla sınırlı. Char'larım hiçbir zaman soyulmadı.




  • Yıllardır anti virüssüz bilgisayar kullanırım ama 1 kere olsun karakterim soyulmadı
  • Wakisazhi kullanıcısına yanıt
    Aynen. Char soyulmalarının kullanıcı hatalarından kaynaklandığına inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wakisazhi

    Yıllardır anti virüssüz bilgisayar kullanırım ama 1 kere olsun karakterim soyulmadı

    +1
  • Kaç yıl oynadım hiç soyulmadı hata sizde büyük ihtimal .
  • arkadaşlar herkese teşekkürler herkese muhakkak benden kaynaklı alabileciğim önlemleri araştırıyorum bende sizlere sordum teşekkürler forum donanım haber ailesi
  • Soyulma her zaman kullanıcı hatasıdır.Bot kullanırsan,antivirüsü güncelleştirmezsen,idini server bilirse soyulursun gayet açık.
  • cascade125 C kullanıcısına yanıt
    bu durumda siteleri suçlama sakın.sitelerin bu işte asla bir faktörü olamaz.
    2 nedenden ötürü soyuluyorsun. ilki ya antivirüsün keyloggeri yakalayamıyor yada joymax veritabanı delindi.
    bence ilk seçenek.nedeni ise sen bot indirmiyorsun ama gta vice city vs indiriyorsun.
    o oyunu yayımlayanlar crack yapanlar bu işi bedavaya yapmıyor. içine keylogger koyuyorlar. e o oyunu oynayan online oyunda oynar diyorlar.
    netten hiçbir şekilde asla hiçbirşey indirme.hele hertür oyun hiç indirme.
    gamepowerbazaar.com dan Ekrem
  • birde her hafta pazartesi akşamı şifreni değiştir. id pw çok ellerine geçtiğinden genellikle botun olmayacağı-oyunun güncellendiği salı günü çarları soyuyorlar.
    bizim site çarları dahi 4 kez tam teşekkül soyuldu ve hiçbirşey yapamadık sadece izledik. gold teslim ettiğimiz çar bile defalarca soyuldu.nasıl oldu bizde anlayamıyoruz.
  • Soyulmak Allahın emri yapacak bişi yok. Sro da açık var ve Açık devam ediyor. Kime sıra geleceğil belli değil. Ben şifre mi değiştirdim oyuna ara verdim ki, bu ara tam 6 aydı. 6 ay sonunda bir baktım. Toplayıcı pet , 113 level Noname wolf gitmiş. Itemler duruyordu. Neden ? Onları silk ile kitlemiştim. Üstüm başım tamamdı. Bazı Legend itemler gitmişti. Tabii altınlarda gitmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 8 Eylül 2013; 22:39:07 >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_72304107/tm.htm

    Bu konuyu incelemeni öneririm
  • Ben Troy işk açıldığından beri bu oyunu oynardım. ( Bırakalı 3 sene olmuştur. ) Bir bilisayarımda sadece hep güncel kaspersky ( ücretli ) vardı ve sadece sro için açıyordum. Browser bile açılmamıştı. Hiç bir şekilde bir bağlantı olmadı. Hatta oyunu atacağım usb'yi yeni almıştım ve oyunu indirmek için 3. bir bilgisayara format atıp öyle indirmiştim.

    Demek ki neymiş soyulmalar kullanıcı hatası değil (çoğu zaman) botlardan kaynaklanıyor. Buna emin olun. Zannetmeyin şifreleriniz bilinmiyor ya da tutulmuyor. Oyunda bilinmeyen bir açık olması gerek ve gördüğüm kadarıyla hala sürüyor.

    Varsa üstteki yazdıklarıma bir cevabı olan buyursun bekliyorum. Ben soyulmadım diyenler de şanslarına sevinsinler.
  • BlogKaan kullanıcısına yanıt
    Sayısız char'ım oldu, hiçbiri soyulmadı. Hepsi şanslı demek ki.(!) Oyunda hiç soyulmayan binlerce oyuncu var. Şansa inandırmaya başladın beni...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SixSixSix

    Sayısız char'ım oldu, hiçbiri soyulmadı. Hepsi şanslı demek ki.(!) Oyunda hiç soyulmayan binlerce oyuncu var. Şansa inandırmaya başladın beni...

    Dediğim açıklar joymax'a bağlı olan açıklar ya da bot firmalarına. Bundan kaç sene önce hatırlamıyorum gizli soru değiştirme/mail değiştirmede bir sistem değişikliği yaptılar. En ünlü karakterler bile soyuldu. Daha sonra rollback yaptılar fakat eski maili not edenler yine bir şekilde karakterleri çaldı.

    Oyunu bırakmıştım daha sonra numaralı güvenlik sistemi gelmiş yine bir şeyler değişmiş baktım karakter yine soyulmuştu. Anlatmak istediğim bazı açıklar bizlerin elinde olmayan şeyler.

    Ayrıca başından beri kendi karakteri ile oynayanlar, karakter alışverişi yapmayanlar, pc güvenliklerine dikkat ederlerse soyulacak en son kişiler. Belki bu sınıftan birisinizdir. Bilemiyorum.




  • BlogKaan kullanıcısına yanıt
    ID ve gizli yanıt ile şifre değiştirilmesinden bahsediyorsunuz sanırım. Bunun Joymax açığıyla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta ID ve gizli yanıt değiştirilemiyor, önceki kullanıcı(lar) hemen ID ve gizli yanıt ile soydular char'ları. Bu Joymax'in ayıbı değil, char'ın eski kullanıcılarının ayıbı. Zaten şu anda gizli yanıt tarih olmuş durumda.

    PC güvenliğime hiç dikkat etmem. Free sürüm anti-virüs programları kullanırım hep. Millet modeminin portlarını falan kapatıyor, neler neler yapıyor; bunlar da yok bende. Kullanmadığım bot kalmadı. Hatta ilk başlarda bedava Turbo Bot kullanmışlığım bile oldu. iSRO Bot, mBot, iBot, sBot falan da kullandım. Hatırlarsınız, multi-client açan "Loader" adlı program vardı, onu da çok kullandım. İnanın ki yılda maksimum 2 kez şifre değiştiriyorum. Bazen senelerce ara veriyorum oyuna, bu süre zarfında da şifreleri değiştirmiyorum.

    Buna benzer şeyleri daha önce de yazdım FDH'de. "Char'ın düşük level'dır, item'lerin kötüdür... Bu sebeplerden dolayı bir şey olmuyordur." diyen çok oldu. Yakın tarihten bir örnek vereyim: Oyundan arkadaşımın bilgisayarı arızalandı. Rica etti ve char'larına (level 105 spear nuker, level 101 arher) yaklaşık bir ay boyunca ben girdim. Char'ların item'leri falan da iyi değildi, level'ları da çok yüksek değil. Neyse, bilgisayarı düzeldi ve char'larına kendisi girmeye başladı. 2 gün sonra soyuldu. Neden mi? Yüklemediği program, tıklamadığı link yok. Saçma sapan ID ve "1234adı1234" şeklinde şifresi var. İkincil şifresi "19051905". Bu adamın Joymax'e ya da bot üreticilerine kızmaya hakkı yok. Bu şekilde şifreleme düşünülemez.

    Elbette ki kusursuz hiçbir şey yok. Birkaç yıl önce Sony PlayStation kullanıcılarının banka hesap bilgileri ele geçirilmişti mesela. Joymax'in de açıkları vardır tabii ki, ama kullanıcı hatalarını da göz ardı etmemek gerekir. Soyulanların büyük bölümünün Türkler olduğu da düşünülürse.




  • telefon eklimiydi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.