Şimdi Ara

CGS SIRALI SİSTEM LPG KİTLERİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
14.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Berlin_

    Sayın Okuyanlar,

    saatlerdir burada mesaj yazıyorum, eşimin doğum günü olduğunu da söyledim, şuan tabii ki kendisi bana kızgın ve oğlum kapımda baba baba bende gelcem diye ağlıyor (2,5 yaşında), evet bunları anlatıyorum duygu sömürüsü oluyor diye anlatıyorum, şaka bir yana ne kadar ciddiye aldığımı lütfen hem anlayın hem de artık ekibimi anlatamıyacağım bazı başıklarla kısaca geçeceğim.

    Herşeyden önce bu Baba mesleğimdir, Samsun'daki ilk montajhanelerden biri babamdır ve şuan o zamandan beri ayaktan duran tek firmadır, Allah kendisinden razı olsun, Ben lisedeyken bile A'dan Z'ye tatillerde montaj yapmıştım, iyi kötü bir tecrübem olmuştu.

    Aynı ekibin içinde Musa Usta ve Kardeşim de vardır.

    Bizim yerimiz hiç bir zaman yol üstünde olmayıp her zaman ara sokaklarda olmuştur ki bir önceki yerimizde müşteri sabah aracı bıraktığında akşam sokakları karıştırıp bizi bulana kadar fazladan 10dk yürüyen müşterim bile oluyordu.

    Ama gerek babamın Almanya'da yaşadığı dönemlerdeki eğitimi (Mercedes firmasında ödüllü bir usta başıydı) ve gerekse bayiliğini yaptığımız Tartarini firmasının prensibi gereği hem müşterinin işi tam olarak görülecek, bahane bulunmayacak, eğer sorunlu ise cihaz piyasaya çıkmayacak (Tartarini diğer bazı sıralılara göre piyasaya geç girmiştir ama ilk girdiğinde başka rakibi yoktu (prins belki) ) hem de mevcut müşteriyi memnun etmek en büyük reklamımız olacaktır.

    Yıl 2009, 2008 aralık ayında Babamdan ayrılıp ustam ve kardeşim ile yeni bir dükkan yeni bir şube açtık. Ve inanın müşterilerimin %95'in abartmıyorum referans ile geliyor. Eğer biz kötü montaj yapsaydık yada müşterilerimiz memnun olmasaydı bu kadar kişi birbirine bizi tavsiye edermiydi? Mevcut müşteriyi korumak yeni müşteri kazanmaya göre 1/6 daha az maliyetli yani uğraşlıdır. Bilimsel olarakta açıklaması budur, pratik olarakta açıklaması müşteri memnuniyetidir!

    Samsun'da ilk 6-8 silindirli montajları yapan biziz
    ilk turbo montajları yapan biziz
    Eğer FSI yada GDI yada yüksek motorlu komplex araçlar geliyorsa o zamanlar (sıralı sistemin yeni çıktığında) diğer montajhaneler bile bizi gösterirdi.

    Hatta 2009'un başlarındaydı, bir Megane II BRC montajı yapmıştık, araç sola sağa dönerken istop ediyordu, ne yaptıysak problemi çözemedik, tabii müşteri bizim kabahatımız sanıp haklı olarak başka bayilerde çözüm aradı, ama yine müşterimin kendi anlatmasına göre "eğer Berlin yapamadıysa bunda başka birşey var" diyip kimi bayii el bile sürmemiştir.

    Çünkü biz her zaman yeniliğe açığız, kendimizi geliştirmek için devamlı eğitim talep edip araştırırız.
    Türkiye'de Vialle montajını ilk yapan bayilerden biriyiz ki açıklamalarımı çoğunuz okumuştur. Hatta Vialle için TemsaGlobal'dan Ünsal beyi aradığımda kendisi şaşırmış, nereden bu sistemle ilgili haberiniz oldu daha TSE'ye ekleyeli bir gün oldu demiştir. Vialle montajını yaptıktan sonra Samsun'da bayilere aracı gösterip sistemi tanıyıp gelişmeleri takip etmeleri için açıklamarda bile bulunmuştum. Paylaşmayı açıklamayı her zaman severim.

    Flashlupe ve Tunap gibi kaktı maddelerin önemini bilip müşteriye üşenmeden bunları anlatan, araçlarda çıkabilcek sorunları baştan dile getiren (bazı araçlarda ufak yan etkiler oluyor.) bir insanımdır ki birçok bayii tunap bile görmemiştir ve birçoğu anlatma gereği bile duymaz ki çünkü ürüne inanmaz.

    Kendim makina mühendisi olup hem teknik olarak şirketlerin geçmişini araştırp hem de yabancı almanca yada ingilizce forumlardan lpg ile ilgili gelişmeleri takip etmeye çalışırım. Ayrıca 2010 yılında MMO tarafından yayınlanacak olan bir kitabım olacaktır LPG hakkında. Yani sadece ikna kabiliyeti yüksek biri değil, aynı zamanda bu işi hakkıyla yapmaya çalışıyorum. Yüksek Lisans'a sırf LPG konusunda kendimi geliştirmek için öğrencisi oldum ama iş yerimi yeni açtığım için maalesef okula vakit ayıramadım.

    1 yıllık kendi iş yerim olmasına rağmen montaj adeti olarak Samsun'da hemen idaalı bir duruma geldim, hatta BRC'nin kasım ayı karadeniz 2. oldum ki bu cihaza ne kadar güvendiğimi ve kısa sürede neler yaptığımı anlayın lütfen.

    Evet bu kadar gelişmeler içinde tabii ki hatamız da oldu, ama hiç bir müşterimizi görmezden gelmedik, mümkün mertebe elimizden gelenin en iyisini yaptık.

    Ve teknik ekibime o kadar güveniyorum ve o kadar değer veriyorum ki, bu başarının birçok başarısı onlara ait olduğunu düşünüp LPG ile ilgili kazancın %33'ü Musa Usta'ya diğer %33'ü ise kardeşime aittir, mühendis olduğum halde adil davranmaya çalışıyorum. İşçisine bu kadar para veren kaç yer var? Kaldı ki bazı LPG ANA firmalar Musa Usta'yı teknik danışman olarak yanına bile almak istemişlerdir.

    Evet Gürhan Bey, o gün sizin aracınızda iyi işçilik yapmamış olabiliriz, mevcut sorunları çözmeye çalışmak sıkıntılarla uğraşmak bu tarz yan etkilere sebep olmuş olabilir, sizden tekrar özür diliyorum!

    Ama prensibimiz, araç 4 saatte montaj olmaz, yol kalibrasyonu dahil herşey yavaşca acele etmeden yapılır, kafaya takılanlar danışılır ve çözüm üretilir.

    Ama maalesef CGS ile sıkıntılarla uğraşmaktan işçiliğe gereken önemi göstermemiş de olabiliriz, ithalatcı ve Faruk Beye göre benim ustam 5 para etmez, herşey o yüzden olmuş, wallahi billahi gün geldi kendimizden şüphe duyduk. Oysa biz Samsun'da çok güzel bir isim yapmışız ve BRC'yi 2009'dan önce bir kere bile takmayıp kısa süre içinde eski BRC bayilerin montajlarını düzeltir olduk ve şuanki Karadeniz Bayimiz Sayın Özenç'in yorumuna göre en iyi ekiplerden birine sahibim çok şükür. Kendisi de forumlarda yazıyor, umarım burayı okur ve teğit eder yada en azından ona sorarsınız.

    Ama tekrar yazıyorum, Sayın Faruk Bey sayesinde, en büyük katkı kendisinindir sonra da Ali Kemal hocamızındır, BRC konusunda bu kadar uzmanlaşabildik.

    Demekki kapasite iyi kötü varmış

    Tüm arkadaşlara selamlarımı iletiyorum, Faruk Bey'e herşeye rağmen teşekkür ediyor ve kendisine her zaman Saygı göstermeye devam edeceğim, kendisinin teknik bilgileri gerçekten muazzam, italyanlara bile ders verebilir konumda ama bence bir hata yaptı ki hepimizin başına bu gelebilir.

    Saadetler diliyorum efendim!

    Kendimizi tanıtırken dağınık yazdım ama siz de hak verin kaç saattir klavyeye tıklıyorum.

    Emtue arkadaşım mesajını okudum, teşekkür ederim, sana da yarın ceavp yazayım izninle, iyi niyetin için teşekkür ederim!



    Semih bey, samimiyetinize inaniyor ve guveniyoruz, insallah en kisa zamanda arkadasin magduriyeti giderilecektir.

    Ote yandan -sizi kastetmiyorum- pes dogrusu yani, bir insan bu kadar piskin olur. Burasi bir forum ortami ve herkes fikrini ozgurce yaziyor, hersey acik ve net cereyan ediyor, herkes herseyi goruyor ve kararini veriyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emtue


    quote:

    Orijinalden alıntı: emtue

    Ayrica, motor yakan arkadasin masrafini yerli dusmani arkadaslarin ve usta(d)larin begenmedigi RAMSES karsilamisti, insan Gurhan beyin yasadiklarini gorunce anliyor RAMSES'in degerini




    Daha Berlin Otogaz'in mesajini tam okuyamadim fakat sunu belirtmek isterim.

    Yukarida ki cumlem Semih bey icin sarfedilmemistir. Kitin geri alinma surecinin uzamasi tamamiyle distrubutorun sucudur. Distrubutor ben mali sattim geri almam diye diretirse bayii ne yapabilir ki? Bayii kalkip kiti cebinden karsilayacak degil ya.

    Semih Bey'den bu yanlis anlasilma icin ozur dilerim; yerli dusmanindan kasit Semih Bey degil distrubutor gecinen malum sahistir. Hala daha sov yapiyor fakat her topicte dusmanlik yaptigi yerli kitler kadar malinin arkasinda durmamistir. Ben bunu vurgulamak istemistim yanlis anlasilma olmus.

    Gercekten cok uzgunum.


    Sayın emtue,

    bende sizden özür diliyorum, gerçekten bir karışıklık olmuş, özel mesajtan zaten daha ayrıntılı size bildirdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by feristah

    sayın berlin mühendislik veya temsilcisi: ben bu kadar arıza kombinasyonu aşırı beceriksiz bir ekip işi demeye devam ediyorum ki gördüğünüz gibi siz montajını yaptığınız sürece sizin adınaıza leke getirir.ben o lafı size veya firmanıza yöneltmedim.cgs yi getiren satan teknik destek veren ve son noktada montajını yapan herkese dedim .siz zaten arıza çözülmeyip devam ettiğinde birini telefonla arıyorsanızki (faruk sevgili)iş sizden çıkmıştır.zaten sizin o kadar kötü montaj yaptığınızıda düşünmüyorum.zaten önceki yazımda da dediğim gibi piyada çalışır halde ne kitler ne montajlar var onlarda bile bu kadar arıza birarada değil.bu ne demektir balık baştan kokar diye bir laf var.o ekip olay yerine geldiği gün o iş bitmeliydi ,siz bu işi bilen birisi olarak kimsenin hatrına çırak çıkarmıyacaksınız kendinizi.arabanın çalışmasının markası dili filan yoktur.siz anlamışsınızdır o ayarın olmayacağını o dakikada golü atacaktınız.oraya gelen ekibe kiti söküp hediye edecektiniz.bu tatsız olay inşallah en yakın zamanda çözülür herkesin başına gelebilir ama hatada ısrarcı olmamak lazım geçmiş olsun


    Sağolun, golü atmayı bilemedik, hala neden atmadığımızı merak ediyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuniga


    Semih bey, samimiyetinize inaniyor ve guveniyoruz, insallah en kisa zamanda arkadasin magduriyeti giderilecektir.

    Ote yandan -sizi kastetmiyorum- pes dogrusu yani, bir insan bu kadar piskin olur. Burasi bir forum ortami ve herkes fikrini ozgurce yaziyor, hersey acik ve net cereyan ediyor, herkes herseyi goruyor ve kararini veriyor.


    Sayın zuniga, güveniniz için teşekkür ederim.

    Artık çok fazla yorumda bulunmak istemiyorum, konu anlaşılmıştır, neticede Faruk bey bana artık namert gözüyle bakmakta ama ben yine de kendisine saygı gösterdiğimden ötürü daha fazla konuyu uzatıp birbirimizi daha fazla üzmeye gerek olmadığını düşünüyorum, dolaysıyla mesajlarına cevap vermediim için kusura bakma Faruk Abi, Ordu'ya giderken Samsun'da her zaman bir kapın olduğunu unutma, tabii bende derince'ye gelirsem yine uğrayacağım sana.




  • Sayın BERLİN yazdıklarınızı gözümü kırpmadan okudum ve konuya yaklaşım tarzınızdan, ticari ahlakınızdan, cesaretinizden ve haram kazanca bulaşmama hasasiyetinizden dolayı sizi şahsım adına tebrik ederim. Böyle esnaflar az kaldı.

    GELELİM CGS ye.

    Ankarada CGSyi ilk taktıran benim. kayın biraderimin arabasını ankara ergünlere BRC taktırmak için götürdüm ve CGS taktırmaya ikna oldum. eğer memnun kalırsam kendi aracıma da taktırırım dedim. neyse aracımıza (opel astra) CGS yi taktırdık. Ergünlerin sahibi Mustafa bey bir kaç gün sonra distiribütör fahri bey ve koreli uzmanların geleceğini söyledi ve birde onlara gösterelim hatamız olmasın dedi. neyse koreli uzman arabaya baktı ve ayarları yapmaya başladı. sonra fahri beye dönüp Safety Lock ı sordu. bende ingilizce bildiğim için olanları uzaktan takip ediyorum.

    distiribütör fahri bey "Safety Lock hımmm like CHİNESEE DANCİNG GİRL cancel it." :)) güleyimmi ağlayımmı. araba bizim. can bizim. sanki doktor uzmana fişi çek elektrik çok yanıyor gün ışığıyla ameliyat yaparız diyor gibi geldi.

    neyse bildiğim kadarıyla safety lock CGSnin belirgin ve kaliteli bir özelliği dengesiz durumlarda (örneğin sıcaklıktan dolayı basınçın çok olduğu gibi) arabayı benzine geçiriyor ve herşey normale döndüğünde ya düğmesine basılarak yada kendiliğinden LPGye geçiyor.

    ben konuya ozaman bukadar yakın olmadığımdan ses çıkaramadım. ama en azından tüketiciye sorulabilirdi. Daha güvenli bir sistemi kim istemez.

    ama anlayış ŞUUUU: türk milleti böyle zırt pırt benzine geçen sistemi sevmez. herkes taktırmaz çok para kazanılmaz.

    Ayrıca bu özelliği CHİNESEE DANCİNG GİRL benzetmesiyle distiribütörün ciddiyetini anlatmaya gerek yok sanırım. ve birde prinsle brcyle ve birçok markayla CGSyi kıyaslayıp üstün tutuyorlar. Yalnız burada şunu özellikle belirteyim Ergünler otomotive lafım yok aynı berlin gibi ticari ahlak sahibidir mustafa bey. bu yüzden bende Gürhan bey gibi sabırlı davranıyorum.

    Lafım bu markayı emin olana kadar denemeden, bayilerini yeteri kadar ve profesyonelce eğitmeden piyasaya süren distiribütöre.




  • berlin mühendislik samsunda elit bir servisdir .
    bu denli savunma yapmasıda yaptığı işi ve insanları ne denli ciddiye aldığını gösteriyor
    as-fa firmasıda seçkin firmadır .
    mutlak suretle konuyu en kısa zamanda tatlıya kavuşacağından eminim
    böylesi olaylarda hemen peşin hükümlü olmaktansa serin kanlı seyir etmek
    daha mantıklıdır .Bu arada mağdur olan arkadaşımıza geçmiş olsun ve emin olsun ki
    karşısında iyi bir distribütör iyi bir bayi var
    mutlak sorunu bir şekil aşacaklardır
  • Sn zuniga'nin da dedigi gibi pes dogrusu; bir insan bu kadar piskin olmamali.


    Hala cikmis montaj hataliydi diyor; duzelttiniz de ne oldu araba duzgun calisti mi?


    Cekler konusunda hic supheniz olmasin diyor: Supheniz olmasin demek kolay ceki odemeyi birakin daha ceki bile gondermemis. Madem bu kadar sozunuzun eri bir esnafsiniz karsidakine suphe uyandirmadan verin cekinizi. Ayda 10 bin liraya havaya sayan insan 3-5 kitin parasindan imtina etmemeli. Hatta 3 aylik surede odeyecekse vade farkini da odemeli


    Toyota VTEC(VVT-i olmasin sakin?) aracin performans kaybi: Berlin bariz performans dususu var derken siz 6 beygir arttirdigi iddiasindasiniz. Yok artik daha neler LPG yerine sanirim ucak yakiti bastiniz tanka; acikcasi dyno kagidini veya screenshotini buraya koymalisiniz. Yoksa sizin matematikten, buyuk kucuk kavramindan anlamadiginizi varsayacagim.


    1200 km yol katedip hizmet verme teklifi: Bunun kabul edilmeyecegini zaten montajcinin da musterinin de biktiginin farkindasiniz. Harcayacaginiz da maksimum 100 lt LPG. Zaten iade almamak icin binbir zorluk cikarirken zaman kazanmak icin yaptiginiz bir manevra;bir de cikmis hava atiyorsunuz. MALIN ARKASINDA DURMAK DEMEK 12. KEZ MUSTERIYE GITMEK DEGIL MEMNUNIYET SAGLAMAK DEMEKTIR. Profesyonel olmak demek ayara satis muduru yollamak demek degil; kalifiye bir ekiple sorun cozmek demektir. Niyetiniz iyi olsaydi musteriyi bu kadar magdur etmeden kiti geri alirdiniz.


    Sizin icin adini, firmasinin onurunu ortaya koyan birine namert demek: Ayibin en buyugu de bu sanirim. Hala size saygiyla yaklasiyor onun yerinde baska biri olsa diger illerdeki maceralarinizi da anlatirdi. Sirf size guvenmis diye bu kadar maddi manevi zarara ugrayan bir insana namert diyorsunuz; SIZ COK MERT BIR INSAN OLARAK BIR AN ONCE CEKLERINIZI ODEYIN de 'yurdumun' dort bir yanindaki magdurlarin parasi daha cabuk odensin.


    Daha kitin ozelliklerini cevirtecek tercuman bulamadan, gelen Koreli ile iletisim kuramadan, programa vakif olmadan(ki bunu siz de son care olarak aciklamissiniz) bir ise kalkisip bu kadar insanin hakkini yemissiniz; simdi distrubutorluk gitti kurtuldum diyorsaniz bunu oteki tarafi var hatirlatirim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruksevgili

    @gürhan1

    Bakıyorum her şeyi tam ve doğru olarak yazmışsınız, (Ağzınıza sağlık),

    Bu sayede ben elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışırken sizin asıl muhatabınız olan montajcınız zaten yapamayacaklar gibi söylemler ile sizi demotive etmiş bunu bilmediğim için ben size bukadar net bir şekilde yardımcı olmaya çalıştım. (ısrarcılığım için özür dilerim dostumu düşmanımı tanımamışım)
    Görünen kel benim kelim değil bana göre, Yurdun her tarafında CGS montajı yapıldı yapılmaya devam ediyor.

    Yorum yapan arkadaşlar bunları dikkate alırlar sanırım. Müşterimi mutlu edebilmek için 1200 km yol gitmeyi teklif etmişim ama suyun başı zaten kesilmiş:( herşey ortada.
    Saygılar.


    siz elinizden geldiği kadar yardımcı olmadınız,
    ben size telefonda bana yapacağınız en büyük yardım kiti geri almaktır deyince ,ısrarlarınız devam etti son sözünüzde bayinizle görüşün oldu,evet artvine geldiniz saatlerce beraber uğraştık ki ben sizden fazla uğraştım sonuçta arabama bok attınız,
    geldinizde neyi hallettiniz?siz halledemediniz satış müdürünüzmü halledecekti,tabii derseniz benim satıış müdürüm kulağı geçer bilemem.

    görünen kel sizin değil se kimin,yakışıyormu size madem kiti geri alacağız ,paranın bir kısmını keselim demek,ayıbını temizlemek için üste para vereceğini üç beş kuruşun peşindesin,1200 km yolu ne güzel gezmişsin hiç bir masrafında olmamış.geldiğinde burada da anlatıyordun senin için maceradolu güzel yolculuk olduğunu,başka forumlarda da,benim muhatabım montajcımsa montajcımın muhatabı kim.önce senin montajcını savunman lazımki....neyse kime ne anlatıyorum ki artvindeyim diyorum,bana; size yakın diyarbakırda maraşta servisim var geçerken uğra halledelim diyorsunuz


    siz 1200 değil 1200000 de gitseniz bir değil 10 kerede gelseniz bu kit randıman sağlamayacaktı ,benim montajcım kötü montaj yaptı diyelim gelip saatlerce uğraştınız söküp taktınız neredeyse bir montaj da siz yaptınız da ne oldu ne düzeldi?

    dediğiniz gibi herşey ortada




  • Aradaşlar ben şunu merak ediyorum. Bu kitten Türiyede kaç tane takıldı ve kaçında sorunlar var ? Hayır ben de CGS kullanıcısıyım. Üç ay oldu taktıralı 2006 model avensisime. Allaha şükür bir sorun yaşamadım.Çekişinden yakıtından vs memnunum. Tabi ki bu yaşamayacağım anlamına gelmez ama. Sorun yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Zaten bir iki sorun çıkarsa artık tadı kalmaz işin bunun da farkındayım. Tekrar sorun çıkarma ihtimali bile insanın canını sıkmaya yeter. Neyse CGS kitinden memnun arkadaşlar buraya yazarlarsa ve satıcılarda kaç kişiye bunu sattıklarını belirtirlerse biz de bir genelleme yapabiliriz kullanıcı olarak.
  • ben bu forumda brc cilere yardımcı olmaya çalışır5ken burda bir tane bile brc ci yoktu.sonradan ortaya çıkmaya başladılar.bunlar o kadar brc ci çıktıki ben de bıraktım brc yi onların yorumuna.tabi bu arada forumdanda uzak kaldım belli bir süre.bu arada olanlara bakın yawe brc brc diye kendini yırtanlar millete başka sistemi emri vakiyle dayatıyorlarmış.nerde cgs takılmış bir araç varsa bir brc bayisinde ikna edilmiş bi şekilde .hayırdır beyler noluyor 2a bayilerine.yoksa seq24 çalışmıyorda alternatifinimi arıyorsunuz?alternatifi orjinal brc yani mtm bu konuda turital sizi kabul edecektir en azın saçma sapan sistemlere sürükletmiyecek kadar kalitelidir.hemde sıfır ses khein enjektörlerle.




  • 2 yıldır forum üyesiyim ve bugüne degin okurken bu kadar şaşırdıgım 's. ömrüuzun' vakası haricinde bir konu olmamıstı. konu ne noktalara gelmis gercekten ilginc ve üzücü ancak bir diger üzücü nokta ise forumdan takip ettigim kadarıyla lpg konusunda üstat olarak bildigim insanın cgs nin basarısızlıgını 'yurdum insanının satışa, ticarete bakış açısıyla ve ucuz ürün kullanmaya meyilli olmasından kaynaklıdır' şeklindeki talihsiz bir tespitle açıklamaya çalısmasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macka_61

    2 yıldır forum üyesiyim ve bugüne degin okurken bu kadar şaşırdıgım 's. ömrüuzun' vakası haricinde bir konu olmamıstı. konu ne noktalara gelmis gercekten ilginc ve üzücü ancak bir diger üzücü nokta ise forumdan takip ettigim kadarıyla lpg konusunda üstat olarak bildigim insanın cgs nin basarısızlıgını 'yurdum insanının satışa, ticarete bakış açısıyla ve ucuz ürün kullanmaya meyilli olmasından kaynaklıdır' şeklindeki talihsiz bir tespitle açıklamaya çalısmasıdır.



    Nedense su deyimi hatirladim: Sutten cikmis ak kasik (Eksi sozluk madde 1. butun pislikleri yaptiktan sonra, ben sucsuzum diyip her turlu sucu kar$i tarafa atan insanlar icin kullanilabilite sifat grubu).

    Okuz oldu ortaklik bozuldu: Eksi sozluk madde 1. ortak bir çıkarın yokolmasıyla bozulan dostlukları,ilişkileri anlatmak için kullanılan bir atasozu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuniga -- 7 Ocak 2010; 23:21:24 >




  • gurhan1@ faruk bey cgs nin k.marasta bayisi var demis..:) cok guldum..kmarasta bayisi filan yok cgs nin..:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    gurhan1@ faruk bey cgs nin k.marasta bayisi var demis..:) cok guldum..kmarasta bayisi filan yok cgs nin..:))

    kahraman maraşta cgs bayisi yok belki ama yakınlarda bir brc bayisi var demekki.yakında nasıl olsa bi şekilde ikna ederiz diye düşündüler heralde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by feristah

    ben bu forumda brc cilere yardımcı olmaya çalışır5ken burda bir tane bile brc ci yoktu.sonradan ortaya çıkmaya başladılar.bunlar o kadar brc ci çıktıki ben de bıraktım brc yi onların yorumuna.tabi bu arada forumdanda uzak kaldım belli bir süre.bu arada olanlara bakın yawe brc brc diye kendini yırtanlar millete başka sistemi emri vakiyle dayatıyorlarmış.nerde cgs takılmış bir araç varsa bir brc bayisinde ikna edilmiş bi şekilde .hayırdır beyler noluyor 2a bayilerine.yoksa seq24 çalışmıyorda alternatifinimi arıyorsunuz?alternatifi orjinal brc yani mtm bu konuda turital sizi kabul edecektir en azın saçma sapan sistemlere sürükletmiyecek kadar kalitelidir.hemde sıfır ses khein enjektörlerle.



    Hocam helal olsun tespitleriniz de, teknik kapasitenizde super; ilgiyle takip ediyorum. Insan senelerce ekmek yedigi yere boyle ihanet ediyor demek ki..




  • Biz BRC 2A MÜHENDSİLİK olarak büyük bir aileyiz; her aile de zaman zaman böyle sorunlar olabilir;İnsanın hatasını anlayıp tekrarlamaması önemlidir.Bu sektörde herkes anasının karnından BRC ci olarak mı doğdu? Bazıları varken biz yoktuk doğru;demek ki artık bu işi en iyi biz yapıyoruz ki bazıları artık yok biz varız.
    Bu sektör tecrübe işi ,kimse herşeyi bilerek yola çıkmadı,hata yapa yapa bu yolda ilerleniyor;Firmam 3 yıl önce yerli bir markanın 1 yılda 4000 adet enjektörünü garantiye göndermiştir.Aldığımız derslerden sonra bu işin son noktasını bulmuş bulunmaktayız.Biraz önce de belirttiğim gibi kimse BRC ci olarak doğmuyor ama aklı selim lpgciler er geç BRC 2A MÜHENDSİLİK ailesine katılıyor ;kimisi de yüz bulamıyor.
    BERLİN MÜHENDİSLİK bu konuda üstad saydığı Faruk Sevgili'ye güvenerek bu işe girdi ve başarılı olamayacağını anlayınca bu kararından vazgeçmiştir,başarılı olmamasının nedeni teknik kapasitesi de kesinlikle değildir,Karadenizin en iyi ekibine sahip olduğunun garantisini de verebilirim ;ki Faruk Bey de bu işe çok emek vermiştir;oturduğu yerden para kazanan distiribütörler gibi değil gece gündüz bu işle uğraşmıştır fakat o da sonucu gördüğü için artık bu maceraya son vermiştir.Herkesin hata yapmak hakkı vardır,önemli olan yanlıştan biran önce dönülmesidir.Tüm forum üyelerine saygılarımızla...
    Bu arada ürünümüz için söylenenleri duydukça daha bir gururlanıyorum ;Şampiyon beli ikinci kim ? diyecem ama bırakın ikinciyi arkadakilerin hiçbirini göremiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

    Biz BRC 2A MÜHENDSİLİK olarak büyük bir aileyiz; her aile de zaman zaman böyle sorunlar olabilir;İnsanın hatasını anlayıp tekrarlamaması önemlidir.Bu sektörde herkes anasının karnından BRC ci olarak mı doğdu? Bazıları varken biz yoktuk doğru;demek ki artık bu işi en iyi biz yapıyoruz ki bazıları artık yok biz varız.
    Bu sektör tecrübe işi ,kimse herşeyi bilerek yola çıkmadı,hata yapa yapa bu yolda ilerleniyor;Firmam 3 yıl önce yerli bir markanın 1 yılda 4000 adet enjektörünü garantiye göndermiştir.Aldığımız derslerden sonra bu işin son noktasını bulmuş bulunmaktayız.Biraz önce de belirttiğim gibi kimse BRC ci olarak doğmuyor ama aklı selim lpgciler er geç BRC 2A MÜHENDSİLİK ailesine katılıyor ;kimisi de yüz bulamıyor.
    BERLİN MÜHENDİSLİK bu konuda üstad saydığı Faruk Sevgili'ye güvenerek bu işe girdi ve başarılı olamayacağını anlayınca bu kararından vazgeçmiştir,başarılı olmamasının nedeni teknik kapasitesi de kesinlikle değildir,Karadenizin en iyi ekibine sahip olduğunun garantisini de verebilirim ;ki Faruk Bey de bu işe çok emek vermiştir;oturduğu yerden para kazanan distiribütörler gibi değil gece gündüz bu işle uğraşmıştır fakat o da sonucu gördüğü için artık bu maceraya son vermiştir.Herkesin hata yapmak hakkı vardır,önemli olan yanlıştan biran önce dönülmesidir.Tüm forum üyelerine saygılarımızla...
    Bu arada ürünümüz için söylenenleri duydukça daha bir gururlanıyorum ;Şampiyon beli ikinci kim ? diyecem ama bırakın ikinciyi arkadakilerin hiçbirini göremiyorum


    @ozenclerotogaz, burasi baska bir topic, BRC topigi degil, baska seyler konusuluyor. Ama siz her zamanki gibi firsat bu firsat deyip ballandira ballandira yine kendi meshur (!) kitinizi ovmussunuz ve kanaat onderi edasiyla ahkam kesmissiniz. Varsa yoksa BRC! Insan bir dusunur, Faruk beyi yeni bir kit arayisina, bir maceraya iten sebepler neydi? Gordugum kadariyla Faruk bey gayet akilli biri, bos yere kendini riske atmaz. Acaba ne oldu da bu kadar zarari ve itibar kaybini goze alip bu ise atildi? Sakin meshur (!) kitinizden, BRC'den, dahasi 2A'dan kaynaklanan sebepler olmasin? Bu hic konusulmadi, belki konusulmayacak da ama neden Faruk bey birlikte meshur oldugu BRC'ye ragmen bu ise giristi? Dusunmeye deger, ama siz dusunun biz degil...

    Bakiyorum yine yerli dusmanligi yapmissiniz. Bu BRC'cilerde bir huy haline geldi. Surekli yerli kitleri elestirip laf soyleyeceginize siz de birseyler uretin de gorelim. Ama ithal kiti takmak kolay tabii. Buradan 2A'ya da sesleniyorum: Artik yeterince tecrube kazandilar, BRC muadilinde yerli bir kiti imkanlar dahilinde uretmeliler ama cakma bir urunu degil. Benim para sorunum olmadigi halde yerli kit kullaniyorum ve ariza da verse kullanmaya devam edecegim, yabancilara kaptiracak para yok bende. Bu caliskan millet basit bir yazilimi, karti, regulatoru vs. yapamayacak mi? Bu ne komplekstir yahu!




  • Sanırım okuduğunuzu anlamakta problemler yaşıyorsunuz.Yukardaki yazımda nerde BRC ürününü ballandıra ballandıra övüyorum.Bu yazıda anlatılmak istenen çok basit ;bir BRC bayisi arkadaşımız yanlış bir ürünü seçtiğini ve bu yanlış kararından döndüğünü anlatmış ,Birisi de çıkmış vayy BRC bayileri yokken biz vardık ,birisi çıkmış ekmek yediği yere ihanet etti demiş...biz de BRC bayisinin farklı bir ürünü deneyebileceğini bunun normal olduğunu önemli olanın hata varsa hatanın anlaşılması olduğunu söyledik.Bunu forumu takip eden herkes anlamış ama siz idrak edememişsiniz.
    Insan bir dusunur, Faruk beyi yeni bir kit arayisina, bir maceraya iten sebepler neydi? Gordugum kadariyla Faruk bey gayet akilli biri, bos yere kendini riske atmaz! demişsiniz ,çok düşünmeye gerek yok ;Faruk Bey de bu kararın yanlış olduğunu anlamış ki artık bu markanın dağıtımını yapmıyor.Sanırım siz konuyu çok iyi takip etmiyorsunuz.

    Yerli düşmanlığı yapmışsınız demişssiniz! bu lafı kabul edemem size de bu lafı hazmetmenizi öneririm.Ben 1998 yılından buyana ....... bayisiyim ,2002 yılından bu yana .......Dudulluda sabahlara kadar mühendisler ile çalışmış ,her defasında umutla yerli kitimi takmışımdır.Her hafta bölgemde 4 gün bayilerimi gezip sorunlu arabaları bulundukları ilde arızalarını gidermişimdir,Bir yılda .... adet enjektör diyorum ..... araç eder .Bu işe yıllar önce başlayıp ..... adet sıralı gaz takmayan lpg ciler var.Her defasında umutla yeni ürününü taktım,...... adetin üzerin de ...... aldım,bunları da ewde fitrinde saklamıyorum ;yaşadığımız sıkıntıları kımseye yansıtmadık hiç bir müşterimizi mağdur etmedik,hala da etmiyoruz.Bizim hangi yazımızda yerli ürüne laf ettiğimizi gördünüz.Keşke Ülkemin mühendisi daha iyisini yapsa ,keşke ülkemin üreticisi 3 kuruşun hesabını yapmayıp maliyeti düşürmeyi değil ,kaliteyi arttırmayı düşünse.,yapanları alkışlıyoruz zaten Bu sebeble siz kim oluyorsunuz da (gerçekten merak ettim ne iş ile meşgulsunuz)bize yerli düşmanı diyorsunuz?.

    Not : Forumlarda böyle gerginliklerin yaşanmasını ikili tartışmaların yapılmasını tasvip etmeyen ve daha önce de karşılıklı munakaşalarda bulunmayan bir üyeyiz,insanları rahatsız edip gereksiz bilgiler verdiysek affola;saygılarımızla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozenclerotogaz -- 8 Ocak 2010; 23:03:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

    ....bir BRC bayisi arkadaşımız yanlış bir ürünü seçtiğini ve bu yanlış kararından döndüğünü anlatmış ,Birisi de çıkmış vayy BRC bayileri yokken biz vardık ,birisi çıkmış ekmek yediği yere ihanet etti demiş...biz de BRC bayisinin farklı bir ürünü deneyebileceğini bunun normal olduğunu önemli olanın hata varsa hatanın anlaşılması olduğunu söyledik......





    Sn Ozencler oncelikle benimle ilgili kisma cevap vereyim;

    FS yillarca ekmek yedigi, nam saldigi BRC'ye bir hayal ugruna ihanet etmis karsiliginda da bolge distrubutorlugu iptal edilmistir. Bu ihanetini surdurup kendisine saygi duyan ve ona bir sekilde vefa borcu olan BRC bayiilerini ayartip kendi markasini one cikartmistir. Sanmiyorum ki 2A ' hadi FS bizim bayiiler emrinde hepsine yolla kitini' desin.

    FS zamaninda yardim ettigi, egittigi bayiileri kendi malini pazarlamak icin kullanmistir. 2A vasitasiyla tanistigi ve irtibat kurdugu portfoyu kendi mali icin kullanmistir.


    Ikinci olarak uslubunuz sevimsiz olmus, bakin siz de benim cumlemi idrak edememissiniz ve bu yuzden size aciklama yapiyorum, herkes anlamis ama siz idrak edememissiniz demiyorum.




  • Sayın emtue;
    Çok haklısınız ;öncelikle uslubumuz için SİZ'den özür dileriz.Konu çok farklı yerlere geldi ama şunu belirtmek isterim;Biz kesinlikle Yerli Ürün Düşmanı değiliz.Bu laf çok ağırımıza gitti,çok sinirlendim.Lpg sektörünün eskileri çok iyi bilir ;bizim ilk göz ağrımız yerli bir üründür,halen de bayisiyiz,Bu ürün bizim çocuğumuz gibiydi,yıllarca emek verdik ,defalarca denedik usanmadık yine dedik,sadece biz değil eski ..... bayileri çok iyi bilir bir aile gibi çalıştık,dışarıya sorunlarımızı yansıtmadık,olsun düzelir dedik vesselam bugünlere geldik (yeri ve zamanı denk gelirse uzun uzun anlatırım) Konuyu daha fazla dağıtmak ve de bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyoruz.Başka mesaj da yazmayacağız.Tekrar uslubumuz için SİZ 'den özür dileriz.Saygılarımızla...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.