Şimdi Ara

Cevap: Uydunet Telefon Hizmetini Başlatıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evvela corsa konforlu araçtır onu belirteyim. Ama yakıt cimrisi olma konusunda iki fransız renault ve peugeot birbirleriyle yarışırlar. Ford da dizel ve lpg yakıt tüketimi konusunda 3.sırada gelir.
    Corsa dizel yakıt sarfıyatı forumdaki yorumlara bakarak evet yakıt cimrisi. Ama dizel 2012 model sıfır araç traktör kadar ses üretiyor ve bu ses aracın içine de sirayet ediyordu. Ford dizel motorda ses konusunda ve yakıt tüketimi konusunda başarılı.
    Benim 2012 model 1.4 benzinli corsam var. Ankara Şehir içi 0.35 ve üzeri yakıt tüketimi var çok sakin bir soför değilim ileri sürüş tekniklerine de hakim değilim. Ankara-bodrum arası şehir dışı performansı 110,130,140 km değişken hızlarda 100 km.de 5.9 lt idi. Araçla tek başıma seyahat ettin bagajda maks. 30-40 kg agirlik vardı. Şehir ici-şehir dışı az yaksın diye lastikler 39-36 psi ayarla kullanıyorum. Bence benzinli corsa haftada 100 km altında yapanlar için uygun değil. Diğer tabirle benzinli modeli şehir içi aracı olamaz.
    Tüpe geçip motoru öldürmeye de gerek yok benim açımdan. Çünkü haftada 50 km yapıyorum. Lazım olursa kullanan biriyim. Şehir dışı işim de olmuyor. En fazla yaz tatili için yılda bir kez bodruma git-gel yapıyorum. Aracının az yakıt yakması zevkini yaşamak isteyenleri renault, peugeot veya ford kullanmaya davet ediyorum. Vw, Hyundai, Toyota veya Honda'yı bu üç marka ile kıyasladığımda yakı cimrisi olduklarını söyleyemiyorum. Fiat arabaları ise viteslerinin yumuşaklığı ve gaza bastığında uçması yönleriyle takdir ediyorum. Fiat'ların yakıt sarfiyatı değerlerinin Opel araçlara yakıt sarfiyatı konusunda benzer olduğunu düşünüyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.