Şimdi Ara

Cevap: Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları-BES KULÜBÜ-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocam,

    2011 ve 2012 yıllarında sisteme ne kadar para aktardığınızı yazmamışınız. Ama son 2 yıl yaptığınız ödemelere paralel olarak o yıllarda da 10'ar bin civarında ödediğinizi tahmin edersek, 115bin TL ödemenin 80 bin TL'sini son 5 yılda yapmış görünüyorsunuz. BES sisteminin başladığı tarihten bu yana bileşik getirisi %150. Sizin sisteme yatırdığınız paranın ilk kısmı olan 35 bin TL, ortalama valör ile 2003 yılında girmiş kabul edersek, 35 bin TL'lik kısım 80 bin TL civarına yükselmiş demektir. Son 5 yılda yatırdığınız 80 bin TL'nin ise bileşik getirisine %50 dersek, 120 bin TL'ye yükselmiş demektir. Yani toplamda 200 bin TL gelir beklerken, sizin sistemdeki toplam birikiminiz bu tutardan %15 daha fazla ve 230 bin TL. Tabi bu hesap çok afaki ve yanlışları olabilir. Ama benim gözlemlediğim, getiri ortalamasının üzerindesiniz.

    Anadolu Hayat'a gelirsek, aşağıdaki linkte 2013 yılında en çok getiri sağlayan 10 fonu incelemiştim. 10 fondan 2 tanesi Anadolu Emeklilik'e ait. Her ne kadar, BES sistemi içerisindeki fonların yönetimine ilişkin endişeler olsa da, ben fonların çok kötü yönetilmediğine inanıyorum. Özellikle bundan sonraki süreçte, benchmarkın altında getiri sağlayacak fonların mercek altına alınması planlanıyor. Fon performansları yükselecektir.

    http://paranya.com/emeklilik-yatirim-fonlarinin-2013-yili-getirisi/

    Sizin bundan sonranız için konuşursak, emeklilik maratonunuzun sonuna yaklaştığınız için, risksiz fonlar seçmeniz lehinize görünüyor. Lakin borsanın düşüşü bu şekilde devam eder, beklemek için de vaktiniz olursa, endeksin 50binli rakamlarından hisse fon alınıp, 3-5 yıl üzerine yatılıp, son bir vole vurabilirsiniz. Ama bunu da fonlarınızın küçük bir yüzdesi ile yapınız lütfen. Unutmayın Amerika'da 2008 krizinde, birikimlerini hisse fonlarda değerlendiren emekli adayları, 5 kuruşsuz emekli edildiler ve bütün birikimleri yok oldu. Büyük trajediler yaşandı.

    Bol kazançlar.

    YATIRIM TAVSİYE DEО







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.