Şimdi Ara

CERRAH olmak isteyip tıp tutmayanlar içeri Ağız ve çene-yüz Cerrahisi tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
11
Favori
4.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • böyle bir uzmanlık dalı var ülkemizde şuanlık diğer ülkelere göre daha geride ve ülkemizde maalesef yeteri farkındalığı yok onun için çok bilinmez fakat ülkemizde gelişmekte olan bir branştır gelecel vaad eder. ismi ağız diş çene cerrahisi diye geçiyor, halk arasında çene cerrahisi diye geçer uluslararası ismi "oral and maxillofacial surgery" diye geçer uzmanlığı 4 senedir 5'e çıkartmayı düşünüyor tıpta uzmanlık kurulu. herkes sadece implant yapıp diş çektiklerini sanar fakat durum öyle değildir

    Diş okumak lazım bu uzmanlığı almak için. Hatta bazi ulkelerde bu uzmanligi almak icin diş ustune tıp okumanız lazımdır. Ağız ve cene-yuz cerrahisi tıptan ayrı düşünulemez diş ile tıp arası köprü bir branştır. Bazen Bazı onkolojik veya travma vakalarına plastik cerrah veya kbbciler ile birlikte girerler cunku bu bolum multidisipliner calismayi ve düşünmeyi gerektiriyor. 

    Asistanlıkta nöbeti vardir. Nöbet maaşı alırsınız. 
    Yoğun bakımi vardir. Post-op yaparsiniz. 
    icap vardır gece gider travma vakası yaparsiniz.
    Yeri gelir 10-12 saat süren ameliyatlara girersiniz.
    konsültasyonluğu vardır. sık sık plastik cerrahiden, kbb'den ortodonti'den konsültasyonluk için gelirler siz de onlara gidersiniz.
    Asistanlık döneminizde plastik cerrahi, acil tıp, KBB, anestezi ve reanimasyon, ortodonti bu branşlarda 1 sene boyunca rotasyon yapılır. Böylece hem diş hekimliği hem tıp hekimligi nosyonunuz olmus olur. 
    idealistseniz bu branşta ciddi bir şekilde ilerleyip ciddi paralar kazanabilirsiniz fakat ülkemizde çoğu çene cerrahı kolaya kaçıp kendi klinigini açıp sadece implant yaparak parayı kazanmayı tercih ediyor. O yüzden maksillofasiyal cerrahi kısminda ulkemiz diger ulkelere göre geri durumda onun için maksillofasiyal cerrahi kısmında büyük açık var yeni yazacak hekimler için bir avantajdır.

    Mesela Total Çene eklem protezi cerrahisi diye bir ameliyat var türkiyede bunu yapan cerrah sayisi bir elin parmagini gecmez. 
    Lingual sinir yaralanması cerrahisi diye bir ameliyat var bunu yapan sadece 1 tane cerrah var o da Istanbulda ondan başka kimse yapamiyor türkiyede. 
    Hele "jaw in a day" diye bir rekonstrüktif ameliyat var daha türkiyede yapabilen yok. 
    Bu ameliyatlari ileride yapan ilk cerrah veya yapabilen sayılı cerrahlardan biri olup çok değerli mumla aranan bir cerrah olabilirsiniz. 😎 kısacası daha çok değerlenecek bu branş 

    Bu branşın ne tur cerrahi işlemler yaptığıni tam olarak anlamaniz için 3 tane instagram hesapı paylaşacağım benim gözümde bu 3 kişi Türkiyede alaninda en iyi ağız ve çene-yüz cerrahlarıdır. Paylaşacağım hesabların tüm vakalarını incelemenizi öneririm bu branşta ne yapıldığını tam olarak anlamak için.


    Prof. Dr. Altan varol: marmara Üniversitesinde part time prof. Olarak çalişmaktadir kendi klinigi vardir hastalar muayene için klinigine gider ameliyatlarini Üniversite hastanesinde yapar. Ortognatik cerrahi alaninda uzmanlaşmıştır ve ortognatik cerrahi alaninda tr'de en iyisidir en zor komplike vakalar bu hocamıza yönlendirilir. 
    https://www.instagram.com/altanv/


    Prof. Dr. Celal çandırlı:istanbul SBÜ'de prof olarak çalışmaktadır, onkolojik cerrahi ve mikrovasküler cerrahi alanında uzmanlaşmıştır. instadan takip atarsanız yaklaşık bir gün içinde kabul edecektir.

    https://instagram.com/celalcandirli?utm_medium=copy_link


    Doç. Dr. Erol cansız: istanbul ünivesitesi diş hekimliğinden mezun olmuştur şu anda çapa tıp fakültesine bağlı Ağız, Yüz ve Çene cerrahisi ana bilim dalında Doçent olarak çalışmaktadır. daha çok endoskopik maksillofasiyal cerrahi alanında uzmanlaşmıştır.

    https://instagram.com/dr.cansiz?utm_medium=copy_link

    Ekstra

    Harran Üniversitesi çene cerrahisi ana bilim dalının instagram hesabı, yaptıkları vakaları inceleyebilirsiniz
    https://instagram.com/harran_cene_cerrahisi?utm_medium=copy_link

    2 tane de yabancı hesap paylaşıyorum,

    https://www.instagram.com/maxillo.surgery/

    https://www.instagram.com/oralfacialsurgerymiami/


    medikal estetik alanında da çalışmalar yapabilirsiniz normal diş hekimlerinin botox yapma yetkisi yoktur ama çene cerrahisi uzmanlığının müfredatında botox da vardır onun için çene cerrahları yapabilir ayrıca sağlık bakanlığının verdiği mezoterapi programına katılarak mezoterapi sertifikası da alabilirsiniz. yani botox ve mezoterapi cepte, ayrıca çeşitli kursalar alıp perioral bölge içinde dolgu işlemleride yapabilirsiniz.

    ayrıca çene-yüz bölgesinin estetik cerrahisini de yapabilirsiniz, yapabildikleri estetik işlemleri alta listeliyorum kliniğinizi açıp bunları yapıp sağlam paralar kazanabilirsiniz daha bunları adam gibi klinikleştiren kimse yok onu söyliyim özellikle ortagnatik cerrahiyi kendi kliniğinde yapan bir çene cerrah bile yok tr'de .

    1)genioplasty/mentoplasty: çene ucu estetiği diye geçer, nip/tuck'daki dr. chrsitan troy bile bir bölümde doğru düzgün yapamadığı söylemiştir
    2)bişektomi: yanak inceltme operasyonudur
    3)cheek augmentation: yanak dolgunlaştırma
    4)upper lip lifting: dudak kaldırma cerrahisi
    5)v-line surgery(mandibuloplasty): jaw line(çene hattı) belirginleştirme operasyonudur.
    6)ortognatik cerrahi: çene düzeltme ameliyatıdır, bunu estetik cerrahi sayanlar da var saymayanlar da

    Maaş konusuna gelirsek ortalama bir tıp cerrahı ne kadar kazanıyorsa o kadardır. Eğer isim yapmış bir cerrah olursanız kazanacağınız paranın sınırı yok. kendi kliniğinizi açarsanız zaten paraya para demezsiniz.

    iki adet derneği vardır bu branşın ülkemizde

    1)TAOMS(TÜRK ORAL VE MAKSİLLOFASİYAL CERRAHİ DERNEĞİ): ilk kurulan dernektir
    http://www.taoms.org.tr/

    2)AÇBİD(AĞIZ VE ÇENE-YÜZ CERRAHİSİ BİRLİĞİ DERNEĞİ): daha sonradan kurulmuştur, kuruluş amacı branşın farkındalığını arttırmak ve yetki alanlarını arttırıp uluslararası düzeye çıkartmaktır.

    http://www.acbid.org




    genel olarak böyle bir branş, sorularınız olursa, konuşmak isterseniz yorum atabilirsiniz veya pm'im açık pm atabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plasticine -- 1 Ağustos 2021; 15:5:3 >







  • Biri şu zeka özürlüye söylesin bu yılki dus sınavında en yüksek puan ortalamasını trakya diş hekimliği yaptı,önceki yıllarda samsun diş her yıl dus birincisi çıkarıyordu benim bildiğim vasat üniversitelerden çıkıp iyi uzmanlık kazanan birçok kişi var.
    Ulan bir de şu sıralamaları da bu kadar abartmayın yks de ilk 30k ya giren öğrenciler arası çok fazla bir uçurum yoktur ve uzmanlık sınavı için de üniversitenin gram önemi yoktur.
    Çünkü üniversiteler öğrenciyi uzmanlık sınavına hazılama amacında değildir, şunu kalın kafanıza sokun önce;öyle olmasa Cerrahpaşa, Hacettepe,çapalı bir sürü pratisyen aile hekimi veya normal diş hekimi olmazdı.
    Tıpla diş karşı karşıya getirilmemesi gereken 2 bölümdür. Özellikle cerrahi olarak Birbirine yardımcı oldukları birçok alan vardır.yapıcı bir şekilde yazsaydınız tepki çekmezdiniz fakat yardım etme amaçlı açılmış bir konuya bu şekilde yıkıcı ve üstten bakan bir tavırla yazdığınız için ne okuduğunuz veya fikirleriniz çok da önemsenmeyecektir. Size de başarılar hayallerinizde

    Olayın mezuna kalmayla ne ilgisi var sana yazdığım şeye cevabın bu mu gerçekten orada diş okuyup çene cerrahı olmak isteyen biri var siz ise hiç tanımadığınız birini aşağılamak için elinizden geleni yapmışsınız insanların potansiyellerini sınavdaki sıralamasının belirlediğine mi inanıyorsunuz gerçekten baya saçma

    Bu kadar aşağıladığınıza göre ilk bin yaptınız sanırım o yüzden 20k daki insanlar size göre hiçbir şey başaramayacak nitelikte

  • faydalı up. Teşekkürler hocam yazı için

  • faydalı up


    bu gibi bilgilendirici içeriklerin artması dileğiyle 

  • Gömülü 20lik dişi almıyorlar mı? Benim 20lik dişimi ozelde çene cerrahı almıştı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrulgm456 T kullanıcısına yanıt
    Alıyorlar hocam tabiki, ben daha çok branşın maksillofasiyal cerrahi kısmına değinmek istedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hep çene cerrahı olmak istedim çok faydalı konu olmuş her yerde bulunmuyor böyle bilgiler umarım başarabilirim  

  • Plasticine kullanıcısına yanıt

    Hocam diş hekimliği mi okuyorsunuz

  • Daneres kullanıcısına yanıt
    Evet hocam dönem 3 öğrencisiyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hangi okul hocam özel değilse

  • Daneres kullanıcısına yanıt
    Mkü'deyim hocam ben size çapa yazmanizi öneririm 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Plasticine kullanıcısına yanıt

    20.300 e çapa gelir mi ki hocam ege yazmayı düşünüyordum akrabam oradan mezun birkaç tanıdığım daha çok iyi okul dedi ama sizin fikirlerinizi de almak isterim :)

  • Plasticine kullanıcısına yanıt

    Oh sormadan ben de cevabımı aldım 🙃


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daneres kullanıcısına yanıt
    20300e gelir hocam bence gecen sene 20700 ile kapamış ,diş pratiği açısından çapayı alabilecek okul yok benim gözümde. Hem çene cerrahı olmak istiyorsanız istanbul oranin merkezi çok değerli hekimlerle tanışma fırsatınız olur😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Plasticine kullanıcısına yanıt
    Hocam sbü hamidiye hakkında bilginiz var mı acaba

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fikriniz için sağolun hocam düşüneceğim mutlaka sanırım egeyi ilk tercihe yazsam direkt gelir gibi 21.300 le kapatmış bu sene sıralaması daha iyiye gitmez sanırım

    Dokuz eylül cerrahpaşa da açılmış sizce nasıl kapatır bu sene

  • 1garipyolcu1 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam . Prof. Dr. Celal çandırlı orada çalışıyor çene cerrahi olmak istiyorsaniz orayi yazin derim. Celal hocamiz maksillofasiyal cerrahinin duayenlerindendir ülkemizde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Plasticine kullanıcısına yanıt
    Sbü 24le kapatmış benim25k gelir değil mi hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Plasticine kullanıcısına yanıt
    Cerrahlık her zaman ilgimi çekmiştir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daneres kullanıcısına yanıt
    Ege direkt gelir hocam. Cerrahpaşa çapaya yakın deü de egeye yakın kapanir hocam bence

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.