Şimdi Ara

Çene Kisti Ameliyatı Sonrası His Kaybı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
9.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • öncelikle geçmiş olsun, kistinizin mecbur alınması gerekti, çünkü zamanla siniri daha cok saracak ve hissizlik riskini arttıracaktı. Bir an önce ameliyat olmakla dogru olanı yapmışsınız, ayrıca 20 lik diş çekimi,çene kırıklarında çene düzeltme ameliyatlarında vb hatta bazen basit diş çekimlerinde bile olabilir. zaten tomografi raporunu okudum kanal zaten perfore olmus (yani alt çene kemiğinin iç kısmından bir delikten giren, sinir alt küçükazı dişlerinin ortasının dudak kasımına dogru çeneden cıkar bu kanala ulaşmış kist)(foto atacağım) , yani sinirin zarar görme ihtimali cok yüksekmiş, ki kist ameliyatlarında risk artar yumusak dokuyu kistten ayırmak zordur. su an size verilen b vit desteği dogru bazen ilk dönemde korkikosteroid de veriliyor, şunu soyleyeyim su anki hissizlik daha da artmaz ondan emin olun olsa olsa iyileşme olur, literatürde 6 aya kadar iyileşme süreci var,6 aydan sonra daha da his artmaz. Ayrıca bu tip sinirin ilişkili ameliyatlarda sadece parestezi (hissizlik) olmaz, şanslısınız bazen hiperestezi (aşırı hassaslaşma) nevralji tarzı agrılı sinir hastalıları da olabiliyor. Yakın bir arkadasımın ortognatik ameliyatında (üst ve alt çene düzeltme) hocalarımı asiste etmiştim, sağ tarafında his kaybı oldu tamamiyle fakat su an 5 yıl geçti sordum nasılsın diye unuttum alıştım dedi, yani moralinizi bozmayın his gelecektir, cok az kalsa bile vücut onu tolere ediyor, ayrıca dısardan belli olmuyor merak etmeyin. Çene Kisti Ameliyatı Sonrası His Kaybı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinant1 -- 9 Ekim 2020; 22:12:37 >




  • geçmiş olsun hocam bende 1.5 sene önce gömülü dişimi çektirdim dilimin bir kısmında hissizlik vardı , doktora sordum zamanla geçicek dedi 1.5 sene oldu zamanla azaldı ama hala tam geçmedi , b vitamini falanda kullandım ama pek fayda etmedi , çok yavaş yavaş azaldı zamanla ama dediğim gibi hala çok az birşey var maalesef bilmiyorum ne olacak , korona olduğu için doktorada gidemiyorum şuan

  • determinant1 D kullanıcısına yanıt

    Değerli hocam, öncelikle uzun uzun yazıp değerli vaktinizi bana ayırdığınız için beni aydınlattığınız için, çok çok teşekkür ediyorum. 🙏 Zaten bu kisti öğrenmem biraz geç oldu. Röntgenlerde de görmüştüm ki baya bir büyümüştü. Araya korona girince 4-5 ay ameliyat sekteye uğradı. Yine korona durumlarından dolayı acil olmayan operasyonları erteliyorlar. Benim tomografi ve röntgen sonuçlarımı görünce aciliyete soktular. Önümüzde ki hafta cuma günü yine kontrolüm var. Operasyonu yapan doktorum saolsun yakından ilgileniyor. Ben bu ameliyata girmeden önce ordan oraya sevkedildim. Röntgeni gören bütün doktorlar beni kalıcı his kaybı riskini taşıdığını zaten belirtti. Ameliyata girerken yine detaylı anlatıldı. Ama küçük bir risk. Yüksek ihtimalle his geri gelir denildi. Ama ben hiçbir zaman kötüyü düşünmedim, iyileşicem herşey normale dönecek diyerek motive ettim. Sadece bu aralar 28 gün geçmesine rağmen iyileşmeye yönelik hiçbir gelişme olmaması enerjimi ve modumu düşürüyor. Umarım sağlığıma kavuşabilirim. İlginize tekrar teşekkür ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 10 Ekim 2020; 0:7:0 >




  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    estağfurullah, insan dara düşünce danışacak birini arıyor, eminim sizi ameliyat eden Dr lara da belki vakti az oluyordur sizinle ilgilenmek için. 4-5 ay kist için cok mühim değil kendinizi üzmeyin zamanında olmussunuz,28 günde erken biraz daha bekleyin bakalım, randevuda dr kontrol eder his durumunu hissiz alan belki azalmıştır siz farkında olmayabilirsiniz.,yani dudakta atıyorum 6 mm2 lik alan 4mm2 ye düşmüştür.
  • determinant1 D kullanıcısına yanıt

    Nörolojiye sevk edildim hocam. Rica etsem durum değerlendirmesi yaparmısınız?


    Çene Kisti Ameliyatı Sonrası His Kaybı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 17 Ekim 2020; 16:57:37 >
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt

    Sizinde durum değerlendirmenizi almak isterim hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 17 Ekim 2020; 17:6:6 >
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tekrardan uzmanlığımın olmadığını hatırlatmak isterim. Ayrıca yaşadığınız bu dönemin zor olduğunu mümkün olduğunca bir forumdaş ve hekim olarak yanınızda olup destek olmak istediğimi belirteyim. İlgili doktorun adını da saklamanız düşünceli bir hareket olmuş. Meslektaşım adına teşekkür ederim.

    Nöroloji sizin de bildiğiniz gibi basitçe sinirlerle ilgilenen tıp dalıdır. Doktora danışarak gerekliyse kullanılması gereken ilaçları ve varsa muayene ederek ek tedavi planını öğrenmek istemiş doktor. Endişelerinizi az çok anlayabiliyorum. Sabırlı olup hekimle güzel bir diyalog içerisinde olursanız alabileceğiniz en iyi bilgilendirmeyi ve tedaviyi alacağınıza eminim.

    Benim kız arkadaşım çift çene ameliyatı oldu. Onun da bazı bölgelerde his kaybı mevcuttu. Aylar sonra ansızın elektriklenip/karınlanıp his geldiğini belirtiyordu. Ve ameliyattan hemen sonrasında sizin de belirttiğiniz gibi plastik cansız bir doku gibi algıladığını tarif ediyordu.

    Ek parentez açmak istiyorum anlatacağım şey sizde olan şey değil sadece bilgilendirmek için söylüyorum. Bazı hastalarda sinirler ya değişik oluşumlar ya içinden geçtiği kemiğin yapısına bağlı olarak ya da sebebi bilinmeyen bir şekilde şiddetli ağrı oluşturur. Aniden gelen ve çok şiddetli gelen bu ağrı sinirin uyarı taşıdı dokularda şimşek çakar gibi ani keskin ve şiddetlidir. Bu hastalarda sinir anestezik maddeyle değil salkolle yakılır. Buna rağmen o bölge 1 yıl sonra 2 yıl sonra tekrardan his kazanmaya başlar. Hatta daha ilginç bir şey söyleyeyim. Bazı hastalarda alkol de yetmez sinir tamamiyle alınır ama buna rağmen his tekrardan gelir. Umudunuzu kaybetmeyin doktorunuza güvenin. Umarım sağlığınıza kavuşursunuz, geçmiş olsun.




  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun durumu özetleyen fikir almak için yazılmış bir yazı, ek ilaç falan gerekir mi diye danışılmış nörolojiye, dr nuz ne dedi, durumunuz nasıl his kaybı ne durumda.
  • determinant1 D kullanıcısına yanıt

    Dün kontrolüm vardı hocam. Yine belirli testler yapıldı. Sargı bezini belirli bölgelerde sürttü hissediyordum. Sadece his kaybının olduğu alanda his biraz daha düşüktü ama hissediyordum. İsmini bilemiyorum bir tarafı sivri bir tarafı düz olan nesne ile dokunuşlar yapıldı. His kaybı yaşadığım bölgede zor algıladım. Ancak baskı yapınca. Sivri kısım ve düz kısım mı olduğunu hiç algılayamadım. Sargı bezi sürtünmesi iyiye işaret ama dokundurduğu nesneyi ne sivri kısım ne düz kısımı algılayamamam biraz sıkıntı. Doktorumda bunu belirtti. Durumun şu an ortada dedi. Sadece zamana ihtiyacın var iyileşecek dedi.


    Sizin attığınız resmi yol göstererek işaretlerdiğim alanda hem çenede hem dudak altında titreşimler hissediyorum. Dudağımı oynattığımda daha net elektriklenmeler oluyor. Bunun dışında bir gelişme yok. Benexol a devam ayrıca. Reçetesiz veriyormuş sanırım eczane. Ege ünv randevu almak çok çok zor. 18.00 ile 24.00 arası randevu sistemi açık. 18.01 de girmeme rağmen 2 gündür alamıyorum. Nasıl alacağımıda bilmiyorum. Direk bu raporla gittim doktor raporu okuyup randevu almamı söyledi.. Nörolojiye gitmem lazım. Yoğunluk hat safhada. En kötü ihtimal operasyonumu yapan doktoruma ulaşıp yol göstermesini rica edicem. Kendisi süreci yakından takip etmek istiyor. 2 haftada bir yada ayda bir kontrol etmesi gerektiğini söyledi. Durumlar böyle.


    Çene Kisti Ameliyatı Sonrası His Kaybı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 17 Ekim 2020; 21:49:43 >




  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    iyi gelişmeler var moralinizi yüksek tutun.
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt

    Detaylı bilgi ve ilginiz için teşekkür ediyorum hocam. Son paragrafınız beni biraz ürküttü. Umarım ansızın o tarz şiddetli ağrılar yaşamam. Doktorum da kontrol de bölgede ağrılar yaşıyormusun diye sormuştu. Bakalım nörolojiden nasıl bir sonuç alıcam. Şu an en çok merak ettiğim konu o. Sadece biraz zamana ihtiyacım var. Değerli vaktinizi ayırdığınız için tekrar teşekkür ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 17 Ekim 2020; 22:12:20 >
  • Geçmiş olsun, birkaç ay önce ben de yirmilik çektirdim. Bana da bu riskin olabileceği söylenmişti, korkarak girdim açıkçası. Ama yapacak da birşey yoktu mecbur operasyon yapılacaktı. Umarım erkenden iyileşir siniriniz

  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    Öncelikle anlattığım şeylerle kafanızı karıştırdığım için özür dilerim. Başka bir hastalıktan bahsedip sinirlerin iyileşebildiğini açıklamaya çalışmıştım ama başarısız oldum. Doktorun his testiyle yaptıklarına karşılık sizin cevaplarınız göz önüne alındığında iyileşip eski haline döneceğine dair güçlü umutlarım var.
  • Merhaba nasilsiniz
  • mevcut durum nedir hocam bizleri de bilgilendirir misiniz

  • @Mjtanju @thevictorious Malesef çenemin sol altında hala anestezi yapılmış gibi uyuşukluk hissi var. Hala geçmedi. Kalıcı his kaybına uğradım diyebilirim. Çünkü uzun zaman oldu 1 sene oldu. Düzelmesi lazımdı. Verilen ilaaçları artık düzensiz kulanmaya başladım. Bazen hiç kullanmıyorum. Sonra kafam esiyor tekrar kullanıyorum. Verilen ilaç Tegretol. Genel olarak mutsuzum. Dudağımın sol alt ortasından köşesine kadar mesela dokunuyorum bütün olarak uyuşukluk hissediyorum, dudağı hissedemiyorum. Yalnız öpüşürken falan sorun yok, gayet güzel hissediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 12 Mayıs 2022; 18:19:33 >
  • Sinir işi sakat iş. Vücutta kendini yenileyemeyen tek hücre sinir hücreleridir. Sinir hafife alınacak bir mesele değil. Bırak hayattan soğutmayı yaşadığını bile anlayamaz hale gelebilirsin. Bitkiler gibi takılmıyorsak bunun yegane sebebi sinirlerimizdir.
  • Merhabalar, kızımın (14 yaşında) alt çene ön dişlerinin hemen altında çene kisti tespit edildi ve ameliyat dendi, Ameliyatı çok iyi bilen usta doktorların yapması gerekiyor. doktor hastane veya farklı bir tedavi yönetemi önerilerine ihtiyacım var saygılarımla, sağlıklı günler dilerim.

  • His kaybını vazgeçtim artık, çenemin solt alt bölgesi alt dudağımın yarısı ve yine aynı bölgenin diş etlerinde ki titreşim beni hayattan soğutuyor. His gelmesin ama artık şu titreşim bitsin. Çok yoruldum. Keşke farklı tedavi yöntemleri arayışına girseydim. Yada devlet yerine özel hastaneyi tercih etseyim. Ameliyat esnasında profesör daha tecrübeli bir doktoru çağırıp sizce diğer dişi de çekip o alt kısımdaki az kalan kisti de temizleyeyim mi sorusu geliyor aklıma. Sürekli ameliyatımı gerçekleştiren doktorun bilgisi ve tecrübesini sorguluyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 27 Haziran 2022; 1:24:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.