Şimdi Ara

Çekmeyen Wi-Fi için alternatif çözüm önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Başlığa göre ilk akla gelen repeater kullanmak fakat hem birazdan bahsedeceğim sebep hem de bir kaç yazı okumam sebebiyle bir bilene danışmak istedim.


    Eski evimizde modem tam evin ortasındaydı ve haliyle hiç çekim sorunu yaşamıyorduk. Şimdi ise modem evin bir köşesinde olduğundan diğer köşede bağlantı sorunları yaşıyoruz. Daha önce yurt odamda internet çekmediği için TP-Link RE220 Repeater almıştım ve orada işimi görmüştü ancak evde denediğimde 80-85 mbps olan internet hızımı 20-30 mbps civarına çektiğini gördüm, artan Ping de cabası. Çok uzattım direkt sorulara geçeyim:


    Dipnot: Evin diğer köşesinde internet az da olsa çekiyor, tamamen çekmiyor değil fakat 85 mbps internet 6 mbps oluyor.


    1) Benim repeater ile yaşadığım 85 mbits’i 20-30’a indirme durumunu daha iyi bir tekrarlayıcı ile çözebilir miyim yoksa genel olarak repeaterların tamamında bu sorun var mıdır ?


    2) Repeater yerine mesh kullanımı nasıl oluyor ve uygun bir cihaz önerebilir misiniz?


    3) Mesh ile kablo çekmem gerekir mi? Çünkü modemin yerini değiştirsem evin ortasından internet kablosu geçecek ve pek istediğimiz bir şey değil, kablosuz halletmek istiyoruz.


    şimdiden teşekkürler arkadaşlar, umarım Yardımcı olursunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1- Repeater ı en az 3 diş çeken bir yere koyarsanız kayıp olmaz. Tabii modem ve repeater 5 ghz destekli olmalı. 2.4 de kullanıyorsanız etraftaki yayınlardan dolayı hız düşer
    2- Mesh de repeater modem ile aynı ssid ye sahip oluyor evde tek bir wifi yayını var gibi oluyor. Modemde mesh yoksa; bir mesh master router, bir ya da daha fazla mesh client repeater alıyorsunuz. Mesh master routere ethernet kablosu ile giriş yapıyorsunuz.
    3- Modem mesh master özelliği varsa mesh repeater yeter ayrıca kablolu bir mesh seti almaya gerek yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 5 Ocak 2022; 16:41:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1- bende repeater var. modem girişte, portmantonun içinde gizli. repeater ı koridora taktım. salondaki masaüstüm modeme bağlanmak yerine repeater a bağlanıyor daha güçlü geldiğinden sinyali. down ve up hızlarında kayıp yaşamıyorum. özetle repeater ı iyi çeken bi yere takarsanız, sorun yaşamazsınız. ama zayıf çeken yere takarsanız, yavaş interneti repeat etmiş olursunuz.

  • + detay client router olarak kullanırsan hız kaybı olmaz... repeater modunda hız düşerse...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.