Şimdi Ara

Çek Cumhuriyeti, Prag Gezim hakkında... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
9
Favori
70.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayrıca mail göndererek te teşekkür ettim ama sayenizde süper bir prag gezisi oldu
  • aralık ayında 5 gece kadar bir arkadaşımla bende düşünüyorum.prag-kiev-lviv ve kharkov arasında kaldım...sanırım prag en eğlenceli ve kaliteli şehirlerden birisi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerdaR^73

    aralık ayında 5 gece kadar bir arkadaşımla bende düşünüyorum.prag-kiev-lviv ve kharkov arasında kaldım...sanırım prag en eğlenceli ve kaliteli şehirlerden birisi..

    Herkesin tatil, gezme, zevk anlayışı farklı olmakla birlikte, genel bakış olarak değerlendirirseniz bu 3 şehir arasında Prag tavsiye edilir.
  • vizeyi kaç gūnde cikarttiniz arkadaslar?
  • çok teşekkürler.
    büyük istifade ettim.
  • Harika bir yazı olmuş.Teşekkürler...
  • Evet arkadaşlar, ben de bu yaz gidiyorum. Mayısta amsterdam için schengen vizesi alacağım, acaba geçerli olur mu prag için?

    Bu arada yazılar da çok harika olmuş, çıktısını alıp yanımda götüreceğim kesin :-)
  • otobusümüzle Polonyadan Festivalden Dönerken Üğradık.güzeldi.
  • biz 3 arkadaş 14 nisan prag gidiyoruz. nisan ayında hava şartları orda nasıldır bilen varmı acaba. ilk defa bu ülkeye gidecegimiz için orayı bilen arkadaşların ordaki bizi bekleyen tehlikeler hakkında uyarıları olursa şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayatuzu

    biz 3 arkadaş 14 nisan prag gidiyoruz. nisan ayında hava şartları orda nasıldır bilen varmı acaba. ilk defa bu ülkeye gidecegimiz için orayı bilen arkadaşların ordaki bizi bekleyen tehlikeler hakkında uyarıları olursa şimdiden teşekkür ederim.

    ben martın ilk haftası ordaydım havalar iyiydi güneşliydi hep geceelri çok soğuk oluyor yanlız olduğunuz yerde zıplamaya başlıyorsunuz ısınmak için :) weather.com dan bakabilirsiniz

    diğer konuya gelirsek tehlike falan yok hocam mükemmel kartpostal gibi bir şehir bekliyor sizi tedirgin olmanıza gerek yok prag ın tadını çıkarın
  • prag dan budapeşteye geçmeyi düşünüyoruz. ayrıca bir vize gerekmiyordur sanırım. bizim için öncelik eglencenin bol oldugu yer. 8 günlük tatilin kaç gününü prag kaç gününü budapeşte için ayıralım karar veremedik dogrusu. önerilerinizi bekliyorum tecrübeli arkadaşlardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayatuzu

    prag dan budapeşteye geçmeyi düşünüyoruz. ayrıca bir vize gerekmiyordur sanırım. bizim için öncelik eglencenin bol oldugu yer. 8 günlük tatilin kaç gününü prag kaç gününü budapeşte için ayıralım karar veremedik dogrusu. önerilerinizi bekliyorum tecrübeli arkadaşlardan.

    pragtan budapeşteye geçmeden bratislavayıda bi görün derim yol üzeri zaten oranın gece hayatı pek bi meşhurdur ordan geçin praga aynı vizeyle gidebiliyorsunuz bi problem olmuyor.sanırım 7 gece 8 gün gibi bir planınız var sanırım arabaylamı ucaklamı gidiyorsunuz dönüşünüz nerden olacak ona göre bir tavsiyede bulunayım
  • Thy ile gidiyoruz. prag varış yine ordan dönüş. orda araba kiralayalım diye düşünüyoruz. orobüs veya trende şehirler arası yolculuk için uyar. biz 8 gece orda olacagız. 14 cumartesi paragda bulunacagız. diger görülmesi gereken yerleride görelim istiyoruz. dönüş pragdan olacagı için başlangıçta gidelim diger şehirlere diye düşündük. aslında ev kiralamak bize daha uygun olabilir ama orda eşyalı apart daire kiralama sektörü çok yaygın degil galiba.
  • ARKADAŞLAR PİLSEN-PRAG ULAŞIMI İÇİN TAVSİYESİ OLAN VAR MI? OTOBÜSLE Mİ DAHA KOLAY TRENLE Mİ? PRAG TA KALIP SEMİNER İÇİN 2-3 GÜN PİLSEN E GİDECEĞİM HER GÜN. BU YÜZDEN OTELİN ULAŞIM İÇİN UYGUN OLMASI GEREKİYOR. HANGİ BÖLGE VEYA OTEL DAHA AVANTAJLIDIR? TREN VEYA OTOBÜS İLE ULAŞIMI NASIL SAĞLAYABİLİRİM?
    ULAŞIM VE OTEL TAVSİYESİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efesinan09

    ARKADAŞLAR PİLSEN-PRAG ULAŞIMI İÇİN TAVSİYESİ OLAN VAR MI? OTOBÜSLE Mİ DAHA KOLAY TRENLE Mİ? PRAG TA KALIP SEMİNER İÇİN 2-3 GÜN PİLSEN E GİDECEĞİM HER GÜN. BU YÜZDEN OTELİN ULAŞIM İÇİN UYGUN OLMASI GEREKİYOR. HANGİ BÖLGE VEYA OTEL DAHA AVANTAJLIDIR? TREN VEYA OTOBÜS İLE ULAŞIMI NASIL SAĞLAYABİLİRİM?
    ULAŞIM VE OTEL TAVSİYESİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM..

    Tren çok fazla duruyorumuş 2 saatte gidiyormuş. En iyi yol otobüs diyorlar. Prag merkezdeki Florenc istasyonundan kalkıyor otobüsler. Tek gidiş bileti yaklaşık 10 TL.
    Florenc istasyonu şehir merkezinde ve etrafında fazlasıyla otel var. Kendi bütçene göre otel rezervasyon sitelerinden bakabilirsin
  • Prag'la ilgili burdanda çok fazla deneyimi görebilirsiniz , gidildiğinde ne yapılır, ne yenir falan filan :)

    http://www.yurtdisitecrubesi.com/experience_search.php?c1=86&c2=0&nes=nexperiences
  • Becherovka içmeden dönmeyin
  • Selamlar,

    Ben Eylül gibi Prag'a gitmeyi planlıyorum ve vize için gereken tüm belgeleri tamamladım. Ancak Çek Cumhuriyeti Ankara konsolosluğunda sabah erken saatlerde vize için sıraya giriliyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı, kaçta gitmemiz gerekiyor. Ayrıca saat 9-10 arası sadece başvurular alınıyor ve maksimum 10 kişi alınıyormuş diye duydum. bu sebeple danışmanlık şirketlerinden gelen elemanlar sabah erkenden sıra için isim yazdırıyormuş.

    Bilgisi olan var ise yardım beklemekteyim.

    saygılar
  • Biraz geç olmakla birlikte, daha sonradan öğrenmek isteyenler olursa diye yazıyorum.

    Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde vize için öyle uzun kuyruklar oluşmuyor; saat 9-11 arası başvurular alınmakta, daha erken gelseniz dahi içeri alınmıyorsunuz. 3-4 kişi sonra girersiniz en kötü, saat 9 da orada olursanız. ben saat 10:30'da gitmiş olmama rağmen 10-15 dakikada işlemlerinizi halledebilirsiniz. Prosedürler oturmuş olduğu için evraklarınız da tamsa işlem hızlı bir şekilde halledilebiliyor. Bildiğiniz Schengen başvurusu zaten. En çok yapılan hata başvuru için kullanılacak vesikalık fotoğrafın Biyometrik fotoğraf olarak verilmesi. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğunda yapılan Schengen başvurusunda kullanılan fotoğraf Biometrik değildir. Konsolosluk yakınlarında fotoğrafçılar var, "çek Cumhuriyeti vizesi için vesikalık istiyorum" derseniz 3-4 dakika içerisinde uygun fotoğrafı çekip verebilirler.

    Tur şirketleri için söylenenlerin bir kısmı doğru, yalnız isim yazdırma diye bir konuya rastlamadım. ellerinde 5-10 tane pasaportla gelebiliyorlar bazen, lakin bu arkadaşlar işi bildiklerinden zaten problemsiz başvuru gerçekleştiriyorlar; evraklari eksik olmuyor vs. normalde bir kişinin başvuru yapma süresinde beş kişinin evrağını teslim edebiliyorlar, bu nedenle sıkıntı olmuyor. "maksimum 10 kişinin başvurusu yetişiyor" gibi bir yorumun da yanlış olduğunu söyleyebilirim.

    Prag ve diğer Çek şehirleri yolcularına iyi eğlenceler ve iyi seyahatler dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.