Şimdi Ara

CCTV vs IP F/P Pros/Cons

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Aslında başlığı buraya açma nedenim ikisini konuyu kapıştırmak yerine ikisi için de iyi önerilerinizden ve tecrübelerinizden faydalanmaktır.
    Uzundur aliexpress, gearbest ve amazondan ev için her yeri kapsayabilecek bir kamera sistemi bakıyorum.
    Fakat malumunuz böyle bir durumda duvarlarda kırma veya kablo kanalı ile metrelerce kablo çekmek gerekiyor.
    Bu noktada CCTV biraz dezavantajlı kalsa da kayıt tek kayıt cihazı olması avantaj sağlıyor. WiFi olanlarını önerebilirsiniz fakat onlara da en azından elektrik kablosu çekmek gerekiyor. Bu kameralar da genel olarak tavan duvar tipi olduğundan yine duvar kırma veyahut kablo kanalı kullanmak gerekebiliyor.
    Diğer konu ise IP Camera ki bu konuda xiaomi dafang modeliden gayet memmunum. Görüntü kalitesi ve hareket edebilmesi iyi. İstenildiğinde yerini değiştirebiliyorsun kablo döşeme derdi yok, sabitlemeye gerek yok. Tane fiyatı olarak cctv kamerası ile aralarında çok fark yok gibi, hatta cctv aynı kalite kamera bir kaç dolar daha pahalı olabiliyor.
    Maliyet açısından incelediğimizde çevremde dükkanlardan öğrendiğim fiyatlar ; ' onli ' diye bir marka için ki aliexpressde ' onvif ' diye geçtiğini tahmin ediyorum, marka model aynı gibi, 1500TL montajlı fiyat oluyor. Montaj ücreti 300TL gibi bir rakama denk geliyor,içerik 1200'e kayıt cihazı, hdd, 4 tane 2mp kamera.
    Bizim istediğimiz özellikler genel olarak zoom in/out, cep telefonundan izleme, canlı izlerken kaydı geriye sarma gibi şeyler.
    Elektrikcinin söylediğine göre ' onli ' marka sistem bu özellikleri karşılıyormuş.
    Xiaomi dafang da bu özellikleri karşılıyor, tek emin olamadığım mobilden izlerken geriye sardırma özelliği.
    İşin pratiklik yanına gelirsek cctv pratik, kayıt cihazı belli, kolay erişip hddyi sökerek istediğinizi alabilirsiniz. Benzer durumda dafang için tek tek sd veyahut flashları sökmeniz gerekecektir.

    İkisi içinde cloud olayı mümkün olduğundan buna girmeyeceğim, artı şimdilik evimin tüm görüntüsünü cloudda tutmak çok güvenilir gelmiyor.

    Şu an için en uygun ; Xiaomi DaFang modeli gözüküyor, hisseu kullandım daha önce ama pek memmun kalmadım.
    CCTV sistemler için de en uygun şunu düşündüm diyemeyeceğim. Çünkü montaj ne kadar kolay olsa da mutlaka sıkıntı yaratan bir nokta olabilir.

    Sözün özü olarak, bebek ve bakıcı takibi yapmak için ;

    IPcamera 25$ * 4 adet
    64GB Flash 20$ * 4 adet
    Mi router 30$ ( Kameraları tek bir ağ üzerinde toplamak daha mantıklı geldi, evdeki ana ağın wifi trafiğini azaltacağını düşünüyorum )
    Sonuç olarak 210$ ve montaj ücreti olmadan sadece fişi prize takmak suretiyle bu işlemi gerçekleştirebiliriz, mobilitisi de artısı.

    CCTV için de onli marka 4 kameralı 1 tb hdd'li kayıt sistemi montaj dahil 1500 TL civarı.

    Sizce iki sistem arasındaki avantaj ve dezavantajlar nedir ? Önerebileceğiniz farklı CCTV veyahut IPCamera modelleri varsa beklerim :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.