Şimdi Ara

Cayır Cayır yanıyoruz lütfen yardım edin :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus X550VX model bir laptopum var. Bilgisayarda oyun oynarken 15 dakika içinde ekran kartı sıcaklığı 85'i görüyor 4 5 saat aralıksız oyun oynadığımda 90 91 dereceyi görüyorum ve bazen laptop kendi kendine kapatıyor. Bayram sonrası termal macun yeniletmeyi düşünüyorum. Uygun bir laptop soğutucusu da yardımcı olur diye düşündüm. Soğutucu için maksimum 80-85 lira ayırabilirim bir iki videoda vakumlu sogutucuların 10 derece kadar soğuttuğunu gördüm ama laptopun fanını bozma riski var mıdır? (Fanım gayet iyi çalışıyor ama tek fan olduğunu için yetersiz bozulmasını istemem). Bilgisi olan lütfen yardım etsin vakumlu soğutucu mu normal soğutucu mu almalıyım?



  • Hocam işe yarar bir ürün bulursanız bana da yazar mısınız, bende de asus x550vx var i7 6700hq 4gb gtx950m 16 gb ram vatandan almıştım, özellikle son zamanlarda çok ısınıyor termal macun yenileteceğim ben de sizin gibi. Dediğim gibi, bir çözüm bulursanız bana da iletiniz lütfen.
  • S1L3NTH4CK3R S kullanıcısına yanıt
    Hocam macun harici iki tercihimiz var gibi. Birisi alttan hava üfleyen normal soğutucular bunlar yaklaşık 2 ile 8 derece arası soğutma sağlıyormuş.BU soğutucunun etkili olması için laptopun altındaki mazgallara denk gelen fanlı soğutucu almak gerekiyormuş. Bizim laptopun altında ızgara mazgal tırtıklı boşluklar var ya onun altına denk gelen uygun tek bir soğutucu buldum.Bizim laptopta fazla ızgara boşluğu yok sadece tam ortada var.https://www.hepsiburada.com/addison-anc-505-5-mavi-led-fan-2-usb-6-farkli-kademe-ayari-15-17-notebook-sogutucu-stand-pm-bs400020

    İkinci tercih vakumlu soğutucu. Bu soğutucu oyun oynarken bile 10-20 derece arası fark gösteriyor. Adamın biri ağır bir oyunda 88 derece görürken vakumlu soğutucu ile 60 a kadar çekiyor ısıyı. Bu soğutucuların tek sıkıntısı laptopu masada kullanman gerekiyor ve daha diğer soğutuculara göre daha çok ses yapıyor. Fanı bozan diyen de var bozmaz diyen de var. Arkadaşın biri ile muhabbet ettim 9 aydır kullanıyorum bozmuyor diyor. Hangisini almalı sence?




  • sasua4242 S kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben macun da yenileteceğim, soğutucu olarak da vakumlular iyi düşürüyor dediler ama ben de güvenemiyorum vakumlulara açıkçası, bozar mı diye tereddütteyim. Muhtemelen addisonu alırım gibi duruyor ekstradan
  • Undervolt yapıyormusun kardeşim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.