Şimdi Ara

CATL, 10 dakikada 600 km menzil sunabilen LFP pilini tanıttı: Dünyada ilk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: RichesMen Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Aynisi amerika icinde gecerli,cin 1.5 milyar nufusu doyurmak icin,kural mural tanimiyor,hem neden cin arabalarini ülkene dolduracaksinki,bugün herkes elektrik arac üretebiliyor,cinin kac tane fabrikasi var türkiyede elle sayabilirmisin,cinliler ülkene kac kurusluk faydasi olmusda,sabah kalkiyorsun cin aksam kalkiyorsun cin,nedir sizdeki bu cin sevdasi anlamis degilim,elektrikli araclari üretmek icin pilleri üreteceksin,bir sürü elektrik üretim tesisleri kuracaksin bunu yaparkende dogaya zarar vereceksin,her seyin bir dengesi olmasi gerek,eger ona kalirsa,ben sana en güzel örnegini vereyim,hemde pil takmadan,tak calistir sür,menzilide fosil enerji kadar,hidrojenle calisan araba,hidrojen borsuz calismiyor yani cinli cikacak,borun cok oldugu türkiyeye gelib yatirimmi yapacak,okadar pil fabrikasini napcak,cöpemi atacak..


    Sen bence agirligini ülkemizin gururu olan ve en fazla bora sahib olan bor mademlerimize odaklan,avrupalilar suan onun pesindeler,bmw baslatti,ondan önce honda,hyundai ve toyota baslatmisti,simdi bmw de girdi isin icine,yakinda digerleride girer..


    Bor Motor Çalışma Prensibi Nasıl? Saflaştırılmış bor uygun miktarda saf oksijenle birlikte yanma hücresinin içine alınır. Pistonun sıkıştırmasıyla elde edilen 100 bar basınç oksijen ve borun egzotermik bir reaksiyona girmesine ve bu reaksiyon sonucunda da patlama yaparak pistonu yukarı itmesini sağlar. Bor motorun çalışma prensibi temel olarak buna dayanmaktadır.


    Toyota Mirai de hidrojen ile çalışan araba modelleri arasında yer alıyor. Aslında Mirai, bu teknolojinin ilk örneklerinden biri. 2014 yılında tanıtılan araç 2015 yılının başında Japonya’da, sonunda ise ABD’de satışa sunuldu. Deposunda 5,6 kg hidrojen depolayabilen Mirai, ilk yıllarında tek depoyla 1003 kilometrelik menzil yaparak bu alanda rekor da kırmıştı. 2021 yılında ise 5 dakikada doldurulan deposuyla 1360 km mesafe katederek kendi rekorunu geliştirdi.


    Daha bunun gibi sana bir sürü örnek sunabilirim..


    Cinde cok bor olmadigi icin napiyor bolca pil üretimine gecti,yarin borlu hidrojenler devreye girince cinin ürettigi o piller elinde kalacak..


    Bilmiyorum hic aklina geldimi bu tür arabalarin var oldugu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 29 Nisan 2024; 1:9:22 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.