Şimdi Ara

Çatıdan gelen uydu kablosunu bulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
23.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yeni ev aldım odalarda uydu kablosu uçları var ve çatıda da boş uydu kablosu var ( muhtemelen daireme ait- diğerleri bağlı) çatıya çanak anten aldım 2 li lnb var üstünde (bina dışından kablo çekerek dairedeki odanın birinde tv seyrediyoruz )
    soru şu çatıdaki kablo ucunu lnb deki diğer uca takıyorum dairedeki odanın herhangi birinden uydu alıcısını açtığımda sinyal yok diyor. acaba çatıdan gelen uydu kablosu daire içine nasıl ve nereden hangi aparatla bağlıdır. (sigorta kutusunu açtım baktım uydu kablosu yok başka iki tane buat vardı evin koridorunda onları da açtım orda da kablo yok ) bu sorunu nasıl çözebilirim.



  • Genelde isiklandirmadan hat girişleri bırakılmıştır size onerim bulabilirseniz eski vcd playlerde tv rf cikislari vardi onları lnb nin oldugu yukardaki uçlara bağlayın evde yayin gelip gelmediği anlaşılır 3 lu dağıtıcılar var yönlendirici olarak gecer ana kablo buatkarin birinden diger odalara yon vermek icin kullanılır onu bulman lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibocan_ İ kullanıcısına yanıt
    Kablo üzerinde ölçü birimi olarak metre kullanılmışsa oradan hareket et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam tekrar ev içindeki buatlara baktım uydu kablosu yok yalnız dairelerin merdiven boşluğunda hem benim dairenin hem karşı dairenin kapısına yakın pano kapağı vardı açtım baktım çatıdan gelen havalandırma gibi birşey (çatıdan dairelere giden kablo yeşil ) yeşil kablo yok ama 2 tane beyaz uydu kablosu var uçlarını takip ettiğimde daireme giriş yapıyor. (Not 1. katta oturuyorum ) merdiven boşluğundan bir üst katın panosuna baktım orada yeşil kablo var ama 1 taneydi üst daireye gidiyor bugün çatıya kadar tek tek o panoları kontrol edip bulmaya çalışacağım. bulursam çatıdan gelen kabloyu daireye giren 2 adet kabloyla nasıl bağlarım aparatı var mıdır. elimde 2 tv biri uydu alıcılı birini salonda diğerini de çocuk odasında ayrı ayrı kanalları nasıl seyredebilirim.
  • Aşağıya tek bir kablo geliyorsa eğer bunu paylaştırma yapmayın yukarda multiplex çıkışından gelen kablo tek bir uydu alıcısını çalıştıracaktır

    Uydu alıcısının çalışması için di sec çıkışından gelen kabloya ihtiyaç duyar bu kablo coklanamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amatörttl -- 18 Şubat 2016; 11:21:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman çatıdan gelen kabloyla beraber çanaktan tekrar daireye kadar kablo çekip dışarıdan çekilmiş kabloyu iptal etmem lazım ki Çanaktaki 2 li lnb den 2 kabloyu dairede birini salona diğerini de diğer odaya giden uçlara bağlarsam dışarıdaki kablo görüntü kirliği ortadan kalkar hemde iki ayrı odada farklı uydu cihazları farklı kanal seyredebilirim.
  • Anten kaplosuna elektirik verip çatıdan kontrol edin ben butun odaları bu şekilde buldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.