Şimdi Ara

Casusunuz Windovs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arşiv araştırmaları yaparken dikkatimi çeken bir yazı adresini aşağıya yazdım.Geçmişte kalmış bir yazı.Ama sanırım hala güncelliğini koruyor.
    Eğer, yazıda anlatılan olaylar gerçek ise; ....

    http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2004/subat/06/shocaoglu.html



  • yuh ya bu kadarını beklemıyordum
    bır kez daha window$ dan sogudum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 14 Ocak 2005, 19:06:05 >
  • Hemen türkleşmeyin, göstermeyin türklüğünüzü.. Yeni Şafak'tan da bu kadar işte. Hani vardır ya " coca cola'ya karşı hep birlikte " ehahahaha :) o tiplerden yapmayın, etmeyin kendinizi. Belli Yeni Şafak'ın bişiylerden dili yanmış ve dangalak dünya görüşleriyle bazı şeyleri mahvetmeye çalışıyorlar. Defolup gitsinler bu diyarlardan, open bsd, free bsd felan kullansınlar o zaman. Bi mesaj atın bakem yazarlara hangi işletim sistemini kullanıyorlarmış? Ya xp, ya da 98 olmasından şüpheleniyorum.
  • walla annem olmasa direk linux a geçecem var ya
  • valla arkadslar, i$in icinde Echelon varsa, Linux da size guvenli bir care olamaz inanin. Yani sonucta windows kullanmayarak bir nevi iciniz rahat eder ama zannediyormusunuz ki milyar dolarlik bir sirket, linux`un icine bi acik kapi birakamayacak. Linux open-source ve dunya uzerindeki degisik ulkelerden degisik programcilar tarafindan yazilmis diyelim..microsoft`un o programcilardan birini satin alamayacagi ne malum. Sen git adama 100 milyon dolar ver, herkes kabul eder. ve muhtemelen linux programcilarindan bir cogu microsoft da calisiyordur. BeOS kullanin diyecem o da care degil :) MacOS`un ne oldugu zaten degisik bir konu :)
    O yuzden, size onderim, kimsenin gen`i ile oynamayin
  • Kurcalamayın be fazla. Kullanın işte. Elin oğlu ne yapsın senin benim verimi, bilgimi, dökümanımı.

    Linux'a aşığım.
  • Elin oglu senin verini bilgini bisey yapmayabilir ama bazilarimiznkini yapabilir dimi bi de o acidan bakmak lazim...
  • "Büyük kulak ECHELON & ENFELOP" adını bikaç defa daha duymuştum. Enemy of State filmini izleyenler bilir. Ayrıca birkaç ay önce de bir gazetenin ekinde bu dev kulak ile ilgili bilgi ve resim vardı ve okurken tüylerim diken diken oldu.

    Söylentilere göre bu projenin sahibi ABD ve İngiltere. Özellikle Almanya ve Fransa bu teknolojinin var olduğunu söylese de yankeeler inkar ediyor. Bende size bununla ilgili bir olay anlatim

    ABD ve FransaVsAlmanya uçak şirketleri (Boing ve Airbus) Arap Emirliklerinin açtığı ihaleye katılıyor (tam hatılamamakla beraber 150 uçak). İhaleye giren FransaAlmanya ortak şirket, ihaleyi kazanacağından çok emin bir şekilde ayrılıyor Arabistan'dan (işin içinde aslında araplara verilen rüşvet var yani Avrupalı dostlarımız araplara ihaleyi kazanmak için rüşvet veriyo). ENCELON vasıtası ile ABD bunlarn telefonlarını dinliyo ve işin iç yüzünü öğreniyo. İhale sonucunda kazanan taraf ABD oluyo. Bunu duyan almanfranslar şaşkına dönüyolar. Çünkü kendilerinden çok emindiler ihaleyi alacakları için. Daha sonra ABD bir basın toplantısı ile Avrupa'lıların rüşvet verdiğini söylüyor. Bunu nasıl öğrendin die soran Alman ve Fransızların sorularını ise yanıtsız bırakıyor ABD

    Atatürk zamanında" yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı" dediği sözü şimdi daha da iyi anlaşılıyordur umarım.




  • Google da ufak capli bir arastirma yaptim ve anlasilan sudur ki bircok insan degisik forumlarda bu konu hakkinda konusmakta. Bazilari tirsmi$ linux a gececegini soyluyor bazilarida benim bilgim calinsa da bisey farketmez diyor. Ben size tek kelime soylemek isterim ki o da, ne yaparsaniz yapin, ne kullanirsaniz kullanin, internet kesinlikle guvenli bir yer olamaaaz. yani bu imkansiz. linux da kursan win de mac de be de , senin kullanacagin baglanti dili sonucta tcp/ip. ne farkeder...o yuzden yapilmasi gereken tek $eyin hayati onem tasiyan bilgilerin ethernet kablosu cekilmis bir bilgisayarda tutulmasi.
    gercekten tek cozum bu. Echelon 24 saat belli tanitilmis kelimeleri, sesleri, ses tonlarina bagli arananlar listesindeki ki$ileri ( aPo gibi)..tespit edip, direk fotograf cekebilerek yer tesbitinde bulanabilen bir uyducuk. $u anda bile $u yazdiklarimizi hafizasina aliyor..Ama Echelon Linux adinda bir distro. oldugundan dolayi sanirim biraz AI kullanarak kendi kendine ha forum=linux+echelon diyerek zararsiz oldugumuza inanacaktir :)
    i$in garibi de $udur ki, kriptoloji icin milyaaar dolar paralar harcandi her ulkede..ve artik onlar da guvenli degil. Bu yuzden ikinci dunya savasinda kullanilan $ifreleme sistemine donulmesi an meselesi gibi geliyor bana.
    ve bu arada, kimse uzerine alinmasin(no offense), BENCE, bazi arkadaslarimizin bir takim guvenlik ihlali olabilitesi yuzunden Linux'a gecmelerinin tek nedeni, ( bunca yillik psikoloji tecrubeme dayanaraktan ) ki$inin hayatinda veya hayatini verdigi islerdeki degisiklikleri, ona gecici bir haz vereceginden dolayidir. mesela arkadasin teki gelip de derse ki, aaaa oylemi ben hemen linux a gecmeliyim, linux soyledir linux boyledir...diyebilecegim sey, 20 ya$ alti oldugu ve sosyal hayatinin sorunlu olmasidir. kendini tamamen bilgisayara vermistir ve hayatinda(bilgisayarinda) degisiklikler yaparak biraz daha ego tatmininde bulunacaktir. veya kapisini celik kapi ile degistirerek atom bombasini onleyecegini zannediyordur.neyse epey bir yazi oldu sanirim, umarim kimse yazdiklarimi ukalaca bulmaz, anlasilmayan birsey olursada bunu saatin 3.30 olmasina ve 3 haftadir izin yapamamama veriniz lutfen.




  • Linux çekirdeğinin kodları bizzat Linus Torvalds tarafından yazılmaktadır. Diğerleri çeşitli düzenlemeler ve sürücü modülleri ile ilgilenirler. Çekirdeğin bakıcısı (maintainer) da Linus Torvalds tarafından özenle seçilen bir kernel hacker olur. Şu an ki 2.6 serisinin bakıcısı Andrew Morton da bilişim dünyasında oldukça tanınan ve saygı duyulan birisidir. Yani öyle Linux çekirdeği ne idüğü belirsiz insanlarca geliştirilmiyor. Herkesin yazdığı kod da Linux çekirdeğine kabul edilmiyor. Linux çekirdeğine eklenecek olan her satır kod da diğer kernel hacker' lar tarafından özenle kontrol ediliyor.

    MS' in birisine para yedirip içine kötü amaçlı kod koydurması mümkün değil.

    Evet Internet güvenli bir ortam olmayabilir. Evet her yazılımda mutlaka bir açık çıkabilir. Ancak, Linux çekirdeği be GNU/Linux işletim sistemi dağıtımlarında çıkan açıkların çok hızlı bir şekilde (genellikle farkedildiği gün) giderildiği bilinen bir şey. MS' te bu mekanizma yok veya işlerine gelmiyor. IE' nin ve Outlook Express' in güvenlik açıkları malum. Internet' teki paket trafiğinin yarısını da bu iki yazılımın açıklarından faydalanan kötü amaçlı kodların oluşturduğu da biliniyor. GNU/Linux, Windows' tan kat ve kat güvenlidir. Ama UNIX sistem yöneticilerinin söylediği bir söz vardır. UNIX, onu ne kadar güvenli yaparsanız o kadar güvenlidir.




  • adı ne olursa olsun artık günümzde bir telin ucuna bağlı olmak yada olmamak farketmiyor, sonuçta bilgiyi herkes istediği gibi paylaşıyor ama bunlar emin olsun kasanızdan dışarıya çıkması engellenmiyor, bilgisayarını internete kapasanız bile bir şekilde, ulaşmak mümkündür, adını hatırlamadığım şifreli bir kanal korsan izleyicilerden kurtulmak için yayının içine kodlar yerleştirip parça, parça birleşince çalıştırıp bilgisayara zarar veriyordu, veya ses kartı olmayan linux kullanıcılarının mp3leri ekrana yollayıp, yanına konulan radyonun am bandından dinlemesi örneğini hatırlayın,

    gördüğünüz üzere ne bilgisayara girmek için, internet veya kabloya, nede veri çıkması için aynı şeylere ihtiyaç kalmadı, üstelik bunlar işin bilinen yanı, yaa yeni geliştirilien sistemler nasıldır, artık hayal gücümüze kalıyor bunu düşünmek, ama bundan kurtulmanın da mutlaka bir yolu vardır,

    bu yol belki verileri şifreleme, belki verileri çıkarılabilir medyalarda taşıma, veya bilgisayarı hiç açmama olabilir, ama eminim bu durumlarda bile bir yolu bulunacaktır, ama yine kaçılacaktır, sonuçta bir kısırdöngü...
    başı sonu belli olmayan, ama kullanılan bizleriz, kurban olan da...

    nakın bu ülkede korsan Windows bulmak çok kolay, hatta bulamamanız ayıp, o kadar emek ve para harcayıp, fahiş fiyatla satılan bir sistemin bu kadar kolay ve alenen korsanın satıllmasına nasıl izin veriliyor anlamıyorum, işportacı, pazarcıya karışan devlet, zabıta, polis, herneyse işte onlar mp3 ve film için beş para etmeyen şeylerin telifinin kouyorda, yüzlerce lira hatta binlerce dolar olan yazılımlar çok rahat satılıyor,

    NEDEN??




  • Nedeni gayet basit. Win bu kadar kolay ve ücretsiz sayılabilecek bir fiyata bulanamasaydı, bu kadar hızlı yayılamazdı. Bu kadar hızlı yayılamasaydı, talep de olmayacağından, ücretli olarak da satılamazdı. Ayrıca, kolay ve ücretsiz sayılabilecek olan bu uygulama, bir taraftan para kazanmanın yolunu açarken, diğer taraftan win işletim sistemlerindeki bilgilerin, bilinçli ve sitemli bir şekilde bir merkezde toplanmasını sağlamış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.