Şimdi Ara

Casper Yetkili Servisi Bizi Dolandırdı! Sakın Bunlara Gitmeyin!! Ve benim ne yapmam lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI GX70 model laptopumu 2014 yılında aldım. İki yıl sonra talihsizlik olsa gerek ki ekran kartı yandı. Yetkili servise gittiğinde 500 dolar para istediler. Enayi miyim? Değilim. Aptal bir laptop gpu'suna bu kadar para vereceğime aynı parayla GTX 1080 veya RTX 2070 alınabiliyor siz düşünün. Tam bir teknoloji kurdu olduğumu belirtmek istiyorum ve devam ediyorum.

    Ekran kartı çıkartılmıştı ve onboard üzerinden çalışıyordu. HD 8650G, Intel onboard kartlara göre gerçekten daha güçlüydü ve bazı Skyrim, CS:GO, LOL, Zula gibi oyunlarda iş görüyordu ve bu kardeşim için yeterliydi. Ama ekran kartı çıkartıldığı için laptopun soğutucuları tam hızda dönüyordu ve kafa ütülüyordu. Kulaklıkla kullanınca bir sorun olmasa da benim içime sinmedi ve içini temizledim. Fanı çıkarttım taktım işe yaramadı. Termal macunlar vb. yenilendi. Firewall güncellendi, format atıldı, RAM'lerin yerlerini değiştirdim felan derken bir sürü şey yaptım. Hala fanlar maksimum hızda dönüyordu. Bir ara YouTube'da RX 480 Teardown videoları izliyordum. Benim de aklıma GX70 Teardown geldi ve izledim. Hazır sömestr tatili gelmişken laptopa yapayım dedim. Laptopun başlat tuşunun yanında Fan Boost, Led Işıklandırma vb. var. Belki fan boost tuşuna giden kabloda sıkıntı olabilir diye düşündüm. Teardown'daki gibi aynen açılış yöntemini uyguladım ve orayı açtım. Basit bir flex kablosu vardı. Onu çıkarttım ve taktım. İşte sorun burda başladı. Nedense bilgisayarın kontrol paneli artık çalışmamaya başladı. Bayağı saatlerdir günlerdir uğraştım beceremedim. O kadar yabancı forumları araştırdım, bataryayı çıkartın vb. şeyleri denedim, Technopat'a yazdım, MSI forumlarında gezdim ve konu açtıktan sonra çözüm bulamadım. Yeni bir flex kablosu alacaktım ama ona 10 TL vereceğime 20-30 TL fazla vereyim de bilgisayarcı yapsın bari dedim.

    Cumartesi veya pazar okullar açılmadan önce babamla birlikte bir laptop tamircisine götürecektim. Bana sonra arkadaşının çalıştığı bir yer olduğunu söyledi. Kendisi Casper Yetkili bilmem bir şeyi miymiş neymiş. Neyse tanıdık ya belki uygun fiyata gelir dedim ve verdim. Laptopu bir hafta geçti cevap yok. Biz konuşalım bari dedik, ekran kartı yok dedi. VAY CANINA! Biz zaten biliyoruz ekran kartı olmadığını ve bunu bizzat BEN BELİRTMİŞTİM. Ondan açılmıyor tarzı bir şey dendi. Ben direk yapıştırdım cevabı; "Laptoplarda çift ekran kartı oluyor, bizimkisi onboard'dan çalışıyor dedim." Onboard ekran kartı anakartın içine gömülü oluyor bu arada bilmeyenler için.

    Bir hafta daha geçti biz yapamadık dediler ve İstanbul'a göndermeye karar verdiler. Babamı aramışlar, bana bir şey denmedi ben direk reddettim gitmesin boşuna o kadar para vermeye gerek yok zaten yeni laptop alacağız. Beş yıllık laptop artık eskidi biliyorsunuz buna masraf yapan enayidir. Neyse çoktan konuşmuş adamla. Ben babamla atıştım gitmesin diye ama yok beni dinlemiyor... Bir hafta daha geçti bir telefon geldi anakart arızası olabilir felan filan diye anlatıyor. Bir de ekran kartı yok, onu da almamız gerekiyor felan. Ben dedim onboard'dan çalışıyor ekran kartı almayacağız diye. Adam biraz bozuldu mu ne oldu bilmiyorum ama tamam dedi ve birkaç gün daha geçti. Ya da bir hafta. Artık laptop ne laptopmuş anasını satayım bir ay geçti be.

    En sonunda bize anakart işçiliği yapıldı dendi ve parça değişimi yapılmadığı söylendi. Zaten ekran kartı almıyoruz demeseydim onu da yapacaklardı adiler ve döşeyeceklerdi parayı. Şimdi laptop buraya geldi ve babam aranmış yine gitti babam. Kendisine tam tamına 400 TL, yanlış duymadınız tekrar söylüyorum DÖRT YÜZ TL demişler. Babam da 250 TL'sini çoktan ödemiş şimdi laptopu eve getirdi. Bunu öğrenir öğrenmez babamla atışıyorum, kardeşim de LGS'ye girecek toplantıya gitmiş babam ve matematikten 20'de 0 yapmış ona bozulmuş zaten. Ben bu 400 TL'yi duyunca çıldırdım resmen.

    KİMLER LAN BUNLAR? FİYAT BİZE SÖYLENMEDİ. SÖYLENMEDEN KİM KİME 400 TL DİYOR? ULAN ORADA BEN OLACAKTIM VAR YA ŞU AN BUNLARI YAZARKEN BİLE SİNİRLER FIŞKIRIYOR HER YERİMDEN.
    Babamla konuşuyoruz konuşuyoruz tabii ben sözlü saldırıyorum kabul etmiyor babam çoktaan kabul etmiş yavru kedi gibi. Dolandırıldık diyorum DOLANDIRILDIK. Adil olmayan bir şey görünce dayanamıyorum, özellikle de bana olursa ben ilk karşı tepki verenlerdenim. 250 TL'si çoktan ödendi. Ulan 250 TL bile fazla lan. PARÇA DEĞİŞİMİ YAPILMADI. Anakartta işçilik dedikleri şeye sokayım, neyi tamir etmişler onu sorduğumda üstü kapalı cevaplar verdi. Ben zaten bu anakartı 7-8 kere açtım dediğim gibi içini ezbere biliyorum. Anakarta DOKUNMADIM BİLE. Tabii önceden temizlik vb. yaptım demiştim ama üfleyerek yaptım. Bizzat ben üfledim yani dokunulmadı anakarta. Bozacak hiçbir şey yapmadım ve yaptıktan sonra da çalışıyordu.

    Sadece 15 tatilde başlat tuşunu olduğu yeri söktüm yavaşça, flex kablosunu çıkarttım ve taktım. Yaptığım tek şey buydu. Bu yüzden çok sinirliyim. Anakarta da bi b*k olmadı eminim. Sadece sorunu bulamadım ona üzülüyorum. Oysa bunların çok basit çözümleri oluyoruz bu yüzden bilgisayarcılara bilgisayarını yaptırmak için bir sürü para verenlere üzülüyorum. Küçükken ben de veriyordum tabii bilmediğim için, hemen yapıştırıyorlardı 50 TL'yi o zamanda. Ki o bile fazla paraydı dönemine baktığında.

    Son olarak diyeceğim şu ki; ÖNCELİKLE AKLINIZ VARSA CASPER'İN YANINDAN BİLE YAKLAŞMAYIN. BEN ZATEN CASPER'DAN NEFRET EDİYORUM VE YANINA BİLE YAKLAŞMIYORDUM. AMA BABAMIN TANIDIĞI SAĞ OLSUN BULAŞTIK.
    İkinci olarak, 250 TL bile gerçekten fazla. Onu geçtim FİYAT BİLGİLENDİRİLMESİ YAPILMADI. Babam aradı az önce fiyatı 400 TL fazla değil mi felan sordu adam ne güzel yalan konuşuyor inanamazsınız. Yanındaydım ve biz zaten göndermeden önce fiyatı şöyle şöyle olacak dedik diyor. Bir de 400 TL olduğunu DEMİŞ LAN. LAN SEN ZAMAN DEDİN? ABİİİ ŞU AN VAR YA KANLARIMDAN SİNİR FIŞKIRIYOR.

    Geri kalan parayı ödemezsek ne olur? Ne yapabilirler? KUSURA BAKMAYIN DOLANDIRAMADIK, PARANIN TAMAMINI VERİN Kİ DOLANDIRMAMIZ TAMAMLANSIN MI DİYECEKLER? Bunlara dava açabiliyor muyuz? Ne yapmam lazım bana bir söyleyin akıl fikir verin. Kendimden bahsedecek olursam, 18'e yeni giren ama hayatımın içi dışı bilgisayar olmuş bir çocuğum. Bilgisayar konusuna gelince kendi masaüstü bilgiyarımı zevk niyetine 4 defa yeniden söküp yeniden takmış biriyim. Ekran kartımı flaşlarken hataya rastlayıp ekran kartının içini dışını açıp 1+8 pinlerini kardeşimin ataçıyla bağlayarak yeniden monitöre görüntü vermiş biriyim. Bana bilgisayardan bahsetmeyin yani. Ama şu an bu olay karşısında ne yapacağımı bilmiyorum. 400 TL olsaydı, bırak 400 TL'yi 200 TL olsaydı DİREK HAYIR DİYECEKTİK. Babamla da konuşmuştum zaten o da bu kadar para vermeyecekti. BEŞ YILLIK, TEKNOLOJİNİN GERİSİNDE KALMIŞ BİR "OYUNCU LAPTOP"UNDAN BAHSEDİYORUZ. Hangi enayi bunu yeniden tamir ettirir bu fiyata? Hatta bu sözde "anakart işçiliğine" kim 400 TL verir?

    Daha fazla uzatmak istemiyorum. Size ben bir akıl veriyorum, Casper'ın yanından geçmeyin. Siz de bana bir akıl verin, bu olay karşısında hakkımı nasıl alırım? Ulan alsınlar laptopunu yaptıkları anakart işçiliği dedikleri basit zımbırtıyı geri alsınlar, bana paramı geri versinler bu nedir böyle?! 400 TL dedik diyor yalancı herif, ulan ağzımı açmak istemiyorum bak zor tuttum kendimi buraya kadar ama her insanın da bir sinir eşik değeri var ya.







  • Cin olmadan adam çarpmaya kalkmasaydın. Kendin geri toplayamıyorsan açmayacaksın bilgisayarını. Açarsan da paşa paşa vereceksin böyle parayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSG

    Cin olmadan adam çarpmaya kalkmasaydın. Kendin geri toplayamıyorsan açmayacaksın bilgisayarını. Açarsan da paşa paşa vereceksin böyle parayı.
    Sen ne diyorsun? Yazıyı okumamışsın belli. Geri toplayamıyorum ne demek? Bal gibi de topluyorum okumamışsın ki. Yazıyı düzgün okuduktan sonra tekrar gel.
  • Casper Yetkili Servisi Bizi Dolandırdı! Sakın Bunlara Gitmeyin!! Ve benim ne yapmam lazım?
  • Senet imzaladıysanız icra ile alınır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.