Şimdi Ara

Casper Laptop Şarj Etme Şekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Günler Casper Nirvana Laptop aldım.Şarjı yaklaşık 3 saat'e doluyor ve dolarken oyun oynuyorum.Çıkarınca batarya oyun oynarken 1.30 2 saat gibi sürede bitiyor.Şimdi ben oyun oynarken %100 olursa batarya devam edersem oyuna hep batarya ölür mü? Yoksa batarya'yı çıkarmalımıyım sonra batarya'yı ara sıra doldurup boşaltmalımıyım?



  • Hangi marka olursa olsun cihazınızı isterseniz sürekli şarj'a takılı kullanabilirsiniz ama bataryayı çıkarmayın. Batarya'yı komple çıkarıp direk elektriğe bağlı olarak kullanmanızı tavsiye etmem. Nedeni ise akımda ki dalgalanmalarda batarya tutucu bir görev görür eğer batarya olmaz ise bu akım dalgalanmaları direk olarak anakartınıza iletilir. Sonuçta geri dönüşü olmayan hatalara neden olur. Hafta 1 defa şarjdan çıkarıp komple bitirmeniz ve şarj etmeniz batarya ömrünü uzatacaktır!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 31 Aralık 2014; 13:22:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turn table

    Hangi marka olursa olsun cihazınızı isterseniz sürekli şarj'a takılı kullanabilirsiniz ama bataryayı çıkarmayın. Batarya'yı komple çıkarıp direk elektriğe bağlı olarak kullanmanızı tavsiye etmem. Nedeni ise akımda ki dalgalanmalarda batarya tutucu bir görev görür eğer batarya olmaz ise bu akım dalgalanmaları direk olarak anakartınıza iletilir. Sonuçta geri dönüşü olmayan hatalara neden olur. Hafta 1 defa şarjdan çıkarıp komple bitirmeniz ve şarj etmeniz batarya ömrünü uzatacaktır!

    Saolasın cevap için.Bir arkadaşım kendi laptop'unu bataryasız 3 yıldır kullanıyor sıkıntı yok dedi.Sizin söyledikleriniz mantıklı gerçekten elektrik akımı aniden keser ve yüklü bir sonuç çıkarır bizlere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gücü prizden alıp aynı zamanda bataryayı içinde tutmak laptop kullanıcılarının yaptığı en büyük hatadır bana göre , Siz siz olun bilgisayarınızı sürekli fişe takılıyken bataryayla birarada çalıştırmayın , 1.si bataryanızın ömrünü çabuk bitirirsiniz (şuanda 3saat dayanan piliniz 1 yıl sonra max 15dk ya düşecek hatta öyle bir zaman gelecek ki birkaç saniye bile sürmeden kapanacak) 2.si sürekli pilin takılı olması bilgisayarınızın anakartına zarar verip bozulmasına sebep olabilir , arkadaşın bahsettiği elektrik kesintileri yada yüksek voltaj durumlarında bataryanın bir etkisi olmaz çünkü 19voltluk laptop adaptörü zaten o akımı dengeliyor ama yinede adaptöre veya bilgisayara zarar gelmemesi için bir akım koruma kablosu s-link kullanabilirsiniz fiyatı 15 lira civarı..kısacası size önereceğim tek şey bilgisayarı prizde kullanıyorsanız bataryayı çıkarmanız, bataryayı ise arada bir kullanıp doldur boşalt yapmanız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.