Şimdi Ara

Casper Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Casper ısınma problemi
    Arkadaşlar merhaba. Casper Nirvana laptop sahibiyim. Geçen yıl bu vakitlerde almıştım. Sorunum şu ki Fifa 12 yi açtıktan ve bir maça başladıktan 4-5 dakika sonra windows kendini kapatıyor. Kasanın gpu kısmını ellediğimde ateş gibi yanıyor. Sadece Fifa değil, Dirt 3 ve bunun gibi oyunlarda da aynı sorunlar mevcut. Oyun oynayamaz hale geldi. Laptop un altında soğutucuda mevcut üstelik sürekli çalışıyor. Fakat yeterli değil sanırım. Kasanın altındaki hava çıkışlarına tam denk geldiğide söylenemez. Laptop' ı Türkiye'den aldım ve şu an Sofia' dayım. Servise veripte bakılması gibi ihtimalimde yok yani. Sizin tecrübe ve bilgilerinize, ne yapmam gerektiği hakkındaki görüşlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

    Laptop Özellikleri:
    Intel Core i7 Q740 1.73 GHZ
    6 GB DDR3 RAM
    1 GB Nvidia GeForce GT 335M
    640 GB 5400 Rpm HDD
    15,6'' Led Ekran







  • Merhaba,

    Öncelike bu işlemleri yapabilmeniz için cihazınızı sökmeniz gerekiyor. Cihazı sökün, tozlardan arındırın ve termal macun uygulaması yapın.. Sıcaklıklar düşmezse bios update yapabilirsiniz. Yinede olmazsa, kaliteli ve görevini tam tamına yapan bir laptop soğutucu seçmeniz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProbLem! -- 3 Ekim 2011; 19:32:15 >
  • İlginiz için teşekkür ederim. Laptop un 2 yıl garantisi var ve henüz 1 yıl oldu alalı, açarsam direk garanti dışı kalcak bu bi risk oalrak gözüküyo içindeki tozları temizlemek için ama aynı zamanda da gerekli bi işlem. İkincisi aldığım soğutucudan çok daha iyi modeller var sanırım daha iyi bi soğutucu almam lazım ama asıl merak ettiğim şey, soğutucu macun hakkında hiç bi bilgim yok. Kolay uygulanabilen bir şey mi? Biraz bu konu hakkında bilgi verir misin? Son olarak BIOS güncelleme riskli değilmi? ya da bigilsayarım için doğru ve sorunsuz güncel BIOS ı nerden edinirim ve nasıl kurarım. Teşekkürler...
  • gecen sene aldıgınıza göre laptobun garantisi devam ediyor. laptobun genel bakım yapılması gerekiyor. eger laptobu siz sökerseniz garanti dışı kalır. türkiyede bi tanıdıgınız varsa bol seyehat eden biri yada türkiye de akrabanız ona gönderin oda casper teknik servise gönderir. Bakım yaptırtabilirsiniz.
    eger siz sökecekseniz bilin kolay bi iş değildir. Denemenizi tavisye etmem. İyi bi laptop tamircisine götürürn genel bakımı yapacak cok ısınıyor derseniz gerekli müdahaleyi yapacaklardır.
  • Bios yapacağınız son işlem olmalı.. Öncelikle laptop içerisi temizlik ve termal macun uygulaması şart.. Bunlar yetersiz gelirse, kaliteli bir laptop soğutucusuna bakarsınız.

    Ben kendim Zalman NC2000 kullanıyorum, çok şükür vermiş olduğum paranın kat ve kat fazlasını bana performans olarak geri verdi. Hatta internet de bir çok inceleme mevcut, eğer yeni bir soğutucu düşünürseniz bu modeli araştırın derim.
  • Anladım teşekkürler. Peki bu işlemler bir kaç günde haleldilebilecek işlemlermi? Bu cihazı Bursa Vatan Bilgisayar' dan aldım ve Bursa' da yaşıyorum. Fakat üniversite eğitimi dolayısıyla Sofya'dayım. Kurban Bayramında Bursa'da olucam yaklaşık 1 hafta 10 gün kalıcam. Bu tarz bi soruna sahip cihazı kısa sürede halledip teslim edebilirlermi sizce? Çünkü Laptop suz dönmem imkansız okula :) Tekrar Teşekkürler...
  • Yaptırdığın adamın başında beklersen, ortalama 1 saat kadar zaman alır.
  • en fazla bakım sonra test felan max max max 2 gün sürer.
  • :) Donanım temizliği şart gözüküyor. Bu kadar kısa sürecekse de en kısa zamanda yaptırcam. Tavisyeleriniz ve zaman ayrıdığınız için teşekkür ederim :) Bu konu hakkında hiç bi bilgim yoktu :)
  • Rica ederim. Bilgisayarlar kuru soğuğu severler ve daha performanslı çalışırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.