Şimdi Ara

CASPER BOOT MENÜSÜNDE LİNUX KURULUM USB GÖZÜKMÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • casper excalıbur g770 model win10 kurulu bilgisayarıma linux ubuntu kurmak istiyorum . orjınal sayfasından ubuntu indirdim ardından rufus ile usb ye yazdırdım. win ayarlarından hızlı başlatamayı kapattım . bios boot ayarlarından secure boot ayarını da kapattım . ancak ne açılışta ne de boot menüsünde linux kurulu usb diskim gözükmüyor. sanırım casper bios larda windows dışı işletim sistemi kurma engeli varmış. ne yapabilirim.




  • Selamlar

    Aklıma birkaç nokta geliyor.

    1. BIOS/UEFI ayarlarında USB flaş sürücü, USB disk vb. seçenek devre dışı veya öncelik sırasında aşağıda kalmış olabilir, etkinleştirmeniz ve yukarı taşımanız lazım
    2. BIOS ayarlarında legacy kapatıp UEFI etkinleştirmeniz lazım
    3. Rufus ile yazdırırken FAT32 seçtiyseniz NTFS'yi, MBR seçtiyseniz GPT'yi (veya tam tersini) seçip deneyebilirsiniz
    4. Öğrendiğiniz gibiyse, BIOS/UEFI yazılımı, işletim sistemi kurmayı engelliyorsa önce Casper'ın desteğine bunu sorun (çünkü ne kurup kurmayacağınıza karışma hakları yok, ancak destek vermeyebilirler), eğer böyle bir durum varsa özel BIOS/UEFI yazılımı bulup kurmanız gerekebilir.

    Şimdi pek ayrıntılı bilemiyorum ancak Casper'ın bilgisayarı ürettirdiği firma muhtemelen başka markalara da o model bilgisayar üretmiştir, Casper markasıyla bulamıyorsanız o markalarda BIOS/UEFI yazılımı bulabilirsiniz


    Aklınızda bulunsun, bazı bilgisayarlara GNU/Linux çalışması için bilgisayarı restart/reboot değil kapatıp açmak gerekebiliyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.