Şimdi Ara

Casio Exilim hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • inceoglu; arkadaş seninki de talihsizlik olmuş galiba.hem yeni bataryada hemde farklı şarj cihazında o sorunu yaşamak yani.garantisi varsa pillerle beraber servisine göster istersen.

    Atif;hocam telleri kutuplara elinle temas ettir 15-20 sn, o kadar.elinle tutman yeterli yani.
  • walla olmadı birader ya - dandik 5 liralık her türlü bataryayı şarj eden aletlerde bile denedim piller şarj olmadı, Casio'nun şarj cihazından buldum (hırs yaptım:) ) yine olmadı. 08.01 tarihinde teknosaya verdim, gönderin garantiye diye.. abi çaresiz kaldım, çok ilginç geldi bu sorun bana. en azından farklı cihazlar bataryalar sorunu çözerdi. bakalım artık, allahtan yedeğin de yedeği unutulmuş bir makina konumunda :)
  • Bu gün Casio EXİLİM Z90 siyah üzerinde HD yazan cinsten bir makine aldım. Kampanyadan 370 TL piyasada 480 TL ye falan satılmaktaymış.Fotoğraf çekme konusunda amatör sayılırım.Bu makinayı tercih ederek doğru mu yaptım bilmiyorum. Bu makinede iyi bir görüntü için hangi ayarları kullanmam gerekir
  • Casio bozulan pilleri garanti kapsamında yenisiyle değişiyor zaten, bilginize...
  • Paylaşım için teşekkür ederim.. Gayet başarılı olarak pili kurtardım..:)
  • arkadaşlar
    Casio Z8 Pil makinenin içinde unutulmuş, ve pil şişme yapmış içinden zor çıkardık
    ne yapmak gerekiyor bu duruma pratik çözüm bulan var mı :)
    sanırım yenisi alınacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Miralge

    arkadaşlar
    Casio Z8 Pil makinenin içinde unutulmuş, ve pil şişme yapmış içinden zor çıkardık
    ne yapmak gerekiyor bu duruma pratik çözüm bulan var mı :)
    sanırım yenisi alınacak


    maalesef yapacak bişey yok gibi.benimki de makinenin içinde kalınca şişmiş.cımbızla filan çıkardım bi daha takmadım yesnisini alacaz mecburen.
  • bende casio ex z9 var şöyle bir problemi var makinayı açtığımda ekranda görüntü yok fakat diğer bütün aksamı çalışıyor . pili tam dolu gözüküyor biraz kurcalıyınca pilini hemen bitiriyor gövde kısmındada hafif bir sıcaklık oluyor. düşme darbe vs.yok pilden olmaz heralde bu problem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tunç:TheBrother

    batarya daha yeni ise benim yaptığımı bi dene,olmadı yeni batarya...


    quote:

    Orjinalden alıntı: Tunç:TheBrother

    Arkadaşlar bu batarya olayı sonunda benimde başıma geldi.

    neredeyse 4 gün boyunca boş batarya makine üstünde kalmıştı ve bende dedimki "şunu bi şarj edeyim."efenim aldım bataryamı taktım şarj aletine,bide ne göreyim.kırmızı lamba bir yanıyor bir sönüyor."aha batarya bozulmuş" dedim kendi kendime ve canım sıkıldı bu işe...sonra biraz düşündüm.tek şarjla 150-170 çekim yapabilen bir batarya nasıl olurda "zırt" diye arızalanabilir?dedim ki "bunda bi iş var..." . bataryanın bozulduğundan şüpheliydim,şarj aleti de sinyal verdiğine göre oda sağlam diye düşündüm.o vakit tek bir şey geldi aklıma,batarya tamamen tükendiği için çok azda olsa bir akım veremiyor,dolayısıyla şarj aleti bataryayı arızalı zannedip sinyal veriyor ve de şarj gerilimini üretmiyor,dolayısıyla batarya şarj olmuyor.öyleyse yapılacak bir tek şey var,şarj aletinin bataryayı algılaması için bataryanın azda olsa bir akım vermesini sağlamak.ama "batarya boş",bi miktar doldurmak lazım...ama nasıl?..aldım bataryayı üzerinde 3.7V yazıyor.dedim ki"ulan bu 3.7V bi yerden tanıdık geliyor".ve 20 sn düşündükten sonra nokia telefonumun bataryasına baktım.birde ne göreyim "3.7v"..tam aradığım voltaj değeri.nokia bataryası ile casio bataryasını yanyana koydum.her iki bataryanın artılarını vede eksilerini birbirine bağladım.yanlış anlaşılmasın hepsini birbirine değil artı artıya,eksi eksiye şeklinde iki adet tel kullanmak suretiyle.bu şekilde çok değil 25-30sn bekledim ve bağlantıyı ayırdım.sonra "bismillah" çektikten sonra casio bataryasını şarj aletine taktım ve "ohh be! oldu valla..." şeklinde derin bir nefes aldım.yaklaşık 2 saat şarj oldu ve artık kullanıma hazır :)

    demem o ki siz siz olun bi gün şarj aletinizin lambası yanıp sönmeye başlarsa,ne kadardır şarj etmediğinizi düşünün.hemen bataryayı çöpe atmayın.

    NOT:batarya ve pilleri zaten çöpe atmayın.doğa yüzyıllarca üstesinden gelemiyor bunların.






    kaç yıl geçmiş aradan ama bundan daha işe yarar bir cevap yoktu hiçbir yerde, teşekkürler... dh farkı bu sanırım ;)




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.