Şimdi Ara

Carraro E-viva Elektrikli Bisiklet ( E-BIKE )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
6
Favori
10.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Araştırmalarımdan sonra karar verip yeni aldığım Carraro E-viva e-bike tecrubelerimi ve incelememi burada sizlere sunacağım. Öncelikle profesyonel bir bisiklet sporcusu değilim. Bundan dolayı bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacak, tecrubelerimi paylaşacağım.

    Bu bir elektrik destekli bisiklet yani e-bike. E-bike için biraz araştırma yapanlar biliyordur ancak ben az da olsa biraz bahsedeyim. Bu tarz bisikletler pedal çevirmezseniz gitmez, pedala uyguladığınız kuveete göre kendiside kuvvet uygulayarak bileşke bir kuvvetle sürmenizi sağlar. Bisikletimizin e-bike sistemi mid drive ki bu içlerinde pahalı ancak en kullanışlı olan sistemdir. Shimano E-step marka kullanmışlar ki bu ileride yedek parça ya da upgrade etme aşamasında dünyaca yaygın bir marka olduğundan sıkıntı yaşamayacağımı düşündüm. Linki burada: Shimano step Bataryası SHIMANO STEPS E6010 418Wh. 3 farklı kademesi var Eco-Norm-High
    Eco uzun mesafeler için, Norm ve High ise rampa çıkışları için. Batarya, full şarj sonrası eco mod için 93 km menzil veriyor. test etme şansım olmadı ancak 70 km karışık modda kullandım ve hala şarjı %20 lerdeydi.

    Malum Türkiye coğrafyası sebebi ile şehir içi birçok rampalar. benim gibi kilosu 90'ın üzerinde olanlar için ve hatta bazı sporcular için bile uzun ve dik rampalar çok yorucu oluyor ve benim oturduğum yer hep rampa olduğundan bisiklet kullanmayı hiç alkımdan geçirmiyordum. Ancak burda e bike'ın rampalarda sizin verdiğiniz güce yardımcı olarak kendisinin de ekstra güç vermesi rampaları kabus olmaktan çıkarıyor. benim şu ana kadar çıkamadığım rampa olmadı. ama yoruldum mu yoruldum. ancak normal bir bisikletle hayatta çıkamazdım bu rampaları. E-bike gerçekten böyle bir coğrafyada büyük nimet. Bisikleti şöyle zorladım; ben 93 kg çocuğum 20 kg bisikletin kendisi yaklaşık 20 kg toplamda 133 kg rampa çıkabildik ki hiç ayağa bile kalkmama gerek kalmadı.

    Şu ana kadar gördüğüm dez avantajları ise
    1-Ağır olması (yaklaşık 15-20 kg)
    2-vitesler geçiyor ancak azda olsa pedala boşluk verdirtiyor, ileride değiştirilebilir (üzerinde shimano altus var)
    3-44T, arka ruble max 32. yani en düşük viteste oranınız 44x32 Ağrı bir bisiklet olduğu için ayna kol 38 tercih edilseydi ki shimano'nun sitesinde 44 ya da 38 tercihleri var, çok dik rampalarda daha avantaj sağlardı. Tabi hız düşünmüyorsanız ki bu bisiklet şehir / tur bisikleti. Haa vites oranları 8 vites yetiyor mu yetiyor.
    4-Saatte 25km/s nin üzerine çıkınca, destek kesiliyor, bundan sonraki hızlanma sizin gücünüze kalmış..

    Peki neden bu bisikleti seçtim?

    1-Elektrik sistemi olarak ünlü bir marka kullanması
    2-Üretimini Türkiye'de yapmasından dolayı yedek parça sorunu olmaması.
    3-Fiyatının diğer ünlü yurtdışı markalarına göre çok daha uygun olması.
    4-Mid drive motor olması
    5-denge için bataryanın kadro üzerinde olması
    6-Şehir bisikleti de olsa malum türkiye yollarında ön amortisöre bazı yollarda ihtiyaç duyulması.

    İlk video





    2. video




    Resim ve rampa çıkış videolarını uygun bir zamanda yükleyeceğim.
    Yazıyı acele ile yazdım, düzeltmeler ile daha da detaylandırır sorularınız var ise bildiğim kadarı ile cevaplandırmaya çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinergul -- 22 Kasım 2017; 23:32:8 >







  • Bisikleti alalı yaklaşık 1 yıl oldu.

    1 yıl sonraki deneyimlerimi analatayım

    Öncelikle şunu söyleyeyim herkesin korktuğu batarya ömründen bahsetmek gerekirse 1 yıl sonra hala gayet verimli, neredeyse fark yok. dönüp dolaştığım 50km lik parkurlarda yine yaklaşık aynı pil tüketimiyle dönmeye devam ediyorum. fark varmı? belki vardır ama hissedilmeyecek derecede. yani 1 yıl sonra pil sizi üzmeyecek.

    1 yıl sonra yaşadığım sorunlara gelecek olursak;

    -jant değiştirmemin vakti gelmiş, yamultmuşum ancak bu videolara koyduğum parkur mtb parkuru gibi birşey ben çok zorladım. asfaltta devamlı kullananlar için böyle bir sorunla karşılaşacaklarını zannetmiyorum. yinede üzerindeki jant çok ta kalite bir jant değilmiş. şu an için hala akord ile idare edebiliyorum. gittiğim yollara bakılırsa anladım ki bana bir tane de mtb lazımmış :)))

    -Zincirim atıyor. Özellikle kasislere sert girdiğimde ya da stabilize yollardan hızlı indiğimde atıyor. zinciri belki yaptığım yoldan dolayı boyu uzamış olabilir değiştirmek gerekebilir ancak aldığım yere bunu sorduğumda zincir boyun normal dendi. Önceden bu kadar atmıyordu. çözümünü araştırmaktayım. Canımı biraz sıkıyor. Basit bir çözümü olduğundan eminim .

    Sonuç olarak
    Memnuniyetim devam ediyor. Hala iyi ki almışım diyebiliyorum.
  • Bütçem yetseydi bunu veya benelli alpan almak istiyordum. Ancak düz bisiklete tabi olduk :)
    Video bekliyorum hocam sizden, teşekkürler bilgi için
  • Hayırlı olsun. 250w yeterli geliyor mu, yoksa biraz daha güçlü olsa dediniz mi hiç.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman_goksel

    Hayırlı olsun. 250w yeterli geliyor mu, yoksa biraz daha güçlü olsa dediniz mi hiç.

    açıkçası rampa yardımı olarak bence gayet yeterli, 1.vitese düşüp E-bike'a high konumu aldığım noktalar olmadı değil ancak hiç ayakta pedala basma durumuna düşmedim yavaşta olsa çok dik rampaları çıktım mı çıktım. Fakat arkada 5 yaşındaki çocuğumla o rampayı çıkmaya çalışsam sanırım yetmezdi. Birde burda en düşük viteste 44x32 vites oranı daha da büyültülebilirdi bence. Yani açıkçası keşke daha fazla güç olsaydı dediğim olmadı. ancak ön aynakol bir tık daha düşük olsaydı dediğim oldu.
  • Merhaba;

    Bisikleti nereden ve kaça aldınız bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler
    İyi çalışmalar
  • Bisikleti İzmit'te oturdugumdan izmitteki bir accell bisikletiin bayiligi olan bir yerden aldim. Accell in sitesine girin, bayilerin cogundan tedarik edilebilir. Ben 5.5 e aldim yaninda hediyeleriyle @kanahmet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel detaylandırmışsınız. ben 500. km'yi devirdim. dediğiniz gibi bende çamurluk arka taşıyıcıyı çıkardım. lastikleri de değiştirdim çok kayıyordu. schwable marathon gt 365 taktım. hem daha güzel duruyor hem de full grip. Gidon dan bende rahatsızdım, 720m flat gidon sipariş verdim. bekliyorum gelmesini. böylece bisiklet biraz daha crosstrail hybrid havasına kavuştu.

    Türkiye coğrafyası için bir nimet, rampalardan dolayı hep uzak duruyordum. aslında daha iyi bir pazarlama yapılsa 60 yaşındaki insana bile tekrar bisikleti sevdirtebilir.

    Son çektiğim videoyu da ekleyeyim :)





  • Hocam detaylı anlatım için teşekkürler.
    Bu bisikleti almayı düşünüyorum.
    Şu anda sıfırı satışta yok. Martta yeni modeli çıkacakmış.
    Bir arkadaşım elektrikli scooter aldığı için bunu satıyor. Onun bisikletini almayı planlıyorum. (5bin TL'ye bırakıyor)
    Bisikletten hala memnun musunuz?
    Keşke bu değil de şunu alsaydım dediğiniz bir nokta oldu mu?
    Ben araba kullanmadığım zaman işe bununla gidip gelmeyi planlıyorum. İş-Ev arası yaklaşık 6km ancak çoğunluğu yokuş. Giderken yokuş aşağı dönerken yukarı.
    Bu fiyata elektrikli scooterda alınır ancak bir sebebim de biraz kalori harcamak.
    Teşekkürler.
  • scorpion06 kullanıcısına yanıt
    ben şu an aldığımdan beri 1.000 km yi devirdim. herhangi bir sorun yaşamadım. şarjı gayet iyi hatta kondüsyonumu arttırdığımdan dolayı artık tek şarj ile 150 km dayanabiliyor çünkü sadece yokuşlarda ve çok yorulduğumda ya da ilk hızlanma amaçlı kullanıyorum elektrik desteğini. Tek Tavsiyem alır almaz lastiklerini değiştirmeniz. özellikle böyle ıslak yolların olduğu mevsimlerde uzerindeki lastiklerin tutunma özelliği çok kötü.

    Elektrikli scooter yerine e-bike alırsanız bir taşla 2 kuş vurmuş olursunuz, Hiç spor alışkanlığım yoktu. Bana bunu da kazandırdı.
  • yasinadin kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.
    Bisikleti dün aldım.
    Lastiklerini Schwalbe Marathon GT 365 ile değiştirdim. 2 tekerin montajı dahil 290 verdim.
    Aslında bu konunun altına hangi parçayı ne ile değiştirdiğimizi markalarını fiyatlarını paylaşırsak herkese bir faydası olabilir.
    Gidonu değiştirdiğiniz marka nedir?
    Bir de selesine rahat değil diyorlar. Bir değişiklik yaptınız mı?
  • Arkadaşlar ben de düşünüyorum ama batarya ömrünü ve yedek parça olarak teminini, fiyatını merak ediyorum. Bilgi verebilir misiniz?
  • 1200 km yaptim su ana dek. Ful sarjda 96km gosterirken su an full sarjda 93km gosteriyor. Bisiklet barkod sistemi ile sisteme kayitli ve garanti kapsaminda. Benim hatamdan dolayi arka vites jant arasina girdi kadro kulagi ve arka vites kirildi. Servis, barkod no su ile dosya acti manisadaki fabrikadan 2 gunde geldi takildi. Yapildi. Uretim yeri turkiye oldugundan yedek parca sorunu yasamazsiniz. Shimano turkiye merkezi de izmirde. Yani elektriksel yedek parcalari da shimano dan. Tum shimano yetkili servisleri bu sistemlerle ilgili egitim almislar.



    Bu arada Maalesef bosh marka e-bike sistemlerinin turkiyede servisi yok. Aklinizda bulunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinergul Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ama çok pahalı.Ben de kilodan yana problem yaşıyorum ve 3 tekerlekli elektirik motor destekli bir bisiklet düşünüyorum.2bin tl ye satıyorlar.Elektiriği açmadan normal sürüşle kalori yakar ,yorulunca veya yokuşa gelince motoru açar yola devam ederim icabında.Yedi bin beşyüz tl verilir verilmesine de durumu iyi olan verir.Bu ürün bu noktada halka hitap etmemiş.Çinliler alternatifler sunarak fiyatları düşürebilirler belki.Pek sevilmezler belki ama arada lazım oluyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok guzel bisiklet, ben bu modeli turlar icin dusunuyorum. Lastik olarak, bisikletin yaninda gelen lastik nasil yoksa bi asfalt lastigi mi alsak.

    Birde aklima takilan bir model daha var, Decathlon da satilan Mecer. Hangisini almak daha mantikli bilemedim
    https://www.decathlon.com.tr/20-katlanabilir-bisiklet-id_8395834.html
  • Gençler alba tour sport modeli nasıl, 5300₺ fiyatı var!



    Bafang 250w motor ve samsung batarya demiş.



    Kullanım deneyimi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awsful

    Cok guzel bisiklet, ben bu modeli turlar icin dusunuyorum. Lastik olarak, bisikletin yaninda gelen lastik nasil yoksa bi asfalt lastigi mi alsak.

    Birde aklima takilan bir model daha var, Decathlon da satilan Mecer. Hangisini almak daha mantikli bilemedim
    https://www.decathlon.com.tr/20-katlanabilir-bisiklet-id_8395834.html
    500₺ indirime girdi mecer modeli bugün, 3999₺ şuan.



    Ben beğenmedim, gittim baktım sürdüm.

    Alba fold daha üzerine düşünülmüş bir model bence ama o da dada pahalı.

    Elektrikli bisiklet alınmaz henüz, erken bence! Sunduklarına göre istedikleri çok pahalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna4242 -- 14 Ağustos 2018; 1:38:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuna4242

    500₺ indirime girdi mecer modeli bugün, 3999₺ şuan.



    Ben beğenmedim, gittim baktım sürdüm.

    Alba fold daha üzerine düşünülmüş bir model bence ama o da dada pahalı.

    Elektrikli bisiklet alınmaz henüz, erken bence! Sunduklarına göre istedikleri çok pahalı.

    Alıntıları Göster
    Bu Carraro cok guzel gozukuyor, denemeyi de cok istiyorum ama kiralayan yer bulamadim :(
    Almanyada cok guzel modeller var, onlarda elektrikli bisiklet piyasasi baya canli. Ama ordaki fiyatlarla Turkiye ye gelince de artik alinamaz fiyatlara ulasmis oluyor.

    Ben, Edirneden Yunanistan - Bulgaristan Turlari icin kullanmayi dusunuyorum. Tabi arkaya birde heybe koymam gerekecek. 50 - 70 km lik pedal destegi yeter bana.




  • Şu an en ucuz nerede carraro e-viva modeli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuna4242

    Şu an en ucuz nerede carraro e-viva modeli?
    Dun Kadikoy Bike & Outdoor daydim. Orasi 7000 veya 7500 demisti. Ama yeni gelecek olan partilerde fiyatlar dolay kurundan dolayi 10000lere cikacakmis
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.