Şimdi Ara

Cardboard Vs Oculus Rift

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Bir süredir sanal gerçeklik üzerine araştırma yapıyorum. Bir adet cardboard siparişi eve geldi, akşama deneyerek tecrübe edebileceğim. Bir adet Vr-Box aletini de yurt dışından sipariş verdim, birkaç haftaya elime geçecek inşallah.

    Aslında küçüklüğümden beri beklediğim bu teknolojiden yeni haberdar oldum. Oysa birkaç senedir üzerinde çalışılıyormuş. Hiç denk gelmemek nasıl enterasan bir durumdur şaşırıyorum.

    Neyse... tabi asıl amaç ticari sürümü çıkacak Oculus Rift’i beklemek. Özellikle şu ana kadar Google Cardboard olsun veya türevleri olsun hiçbirini denememiş biri olarak verdiği hissiyatı oldukça merak ediyorum.

    Şu noktada Oculus Rift’ii henüz deneme şansına uzunca bir süre kavuşamayacağımı öngörerek öğrenmek istediğim birkaç durumu sormak istiyorum.

    Aslında bakıldığı zaman Oculus Rift ile Cardboard arasında mekanik düzeyde pek bir fark yok gibi duruyor. Yani iki lens, ikiye bölünmüş dijital bir ekrandan her göze ayrı ayrı olacak şekilde görüntü aktarıyor. Burada Oculus Rift ile Cardboard arasındaki lens farkı nedir bilmiyorum. Ama teknik olarak yaptıkları iş aynı. İlave olarak Oculus Rift üzerinde eklenen Jiroskop düzeneği sayesinde kafa hareketleri sisteme müdahil oluyor. Cardboardda ise bu işi telefon üstleniyor. Yani benim anladığım bu.

    Eğer Note 4 gibi yüksek ekran çözünürlüğüne sahip bir telefonumuz varsa Oculusun ilk çıkan versiyonuna yakın bir tecrübe sahibi olabiliyor muyuz

    Yok değilse, Oculus ile Cardboard arasındaki ana farklar nedir? Karton veya plastik gibi malzeme kalitesinden asla bahsetmiyorum. Daha çok sorularım çalışma mantığıyla ilgili.

    Benim görebildiklerim;

    1- Lens farklı olabilir
    2- Kullanılan panel 2k/4k çözünürlüğe sahip olabilir
    3- Jiroskop düzeneğinden maksimum verim alabilir

    Hal böyleyken eğer yeni nesil 4k çözünürlüğe sahip bir telefon ve kaliteli bir lens ile Oculus Rift’ten alınan hissiyatın ne kadarı alınabilir. Çalışma mantığı konusunda yanlış bildiğim yerler varsa ve beni bilgilendirirseniz çok sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnc -- 22 Temmuz 2015; 16:45:27 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.