Şimdi Ara

carbon filreli davlumbaz??????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
36.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yeni mutfak yatırdım davlumbaz filtreli ve bacalı kullanılabiliyor. davlumbaz ortada bacalı kullanırsak dolapların içinden boru geçmesi gerekiyor. filtreli kulanımı nasıldır bilmiyorum.

    filtreli davlumbaz kullanan vvarsa yorum yapabilir mi? filtreli kullanımı tavsiye edermisiniz?



  • Merhaba,

    Dolap yüksekliğiniz ne kadar bilmiyorum, daha doğrusu tavana kadar dolap yaptırmadıysanız genelde fleksi boru dolabından içinden değil üstünden geçer. Görüntü kirliliği olmasın derseniz, gizlemek için mutfak dolabının üstüne taç konularak boru arkasına gizlenir. Dolabın içinden geçecek dediğinize göre belki de dolaplarınız çok yüksek olmasa bile sizin baca deliğiniz dolap hizasında. Siz tarif ettiğim şekle uygun olarak yeni baca deliği kırdırabilirsiniz. Böylece boruları içeriden geçirerek dolap hacminden yemezsiniz.

    Karbon filtreli kullanımda kullanım sıklığı ve süresine bağlı olarak (ki genelde üreticiler günlük ortalama 1-2 saat kullanım için 6 - 12ayda bir değiştirilmesini tavsiye ediyor. Orijinal karbon filtreler, markaya göre 70-120 TL arasında değişen fiyatlarda satılmakta. Bazı online satış sitelerinde 30-40 TL. ye muadil ürünlerin satıldığını gördüm. Karbon filtreli kullanımda bir diğer husus da bacalı kullanıma göre performansın %30 kadar düşeceği. Örn., 600 m3/saat debisinde bir davlumbazı karbon filtre ile kullanırsanız, yaklaşık olarak 420 m3/saat lik bir davlumbazın bacalı kullanımdaki temizleme performansını gösterecektir.

    Ben birkaç ay önce benzer bir seçimle karşı karşıya kaldım. Mutfağımız balkona açıldığı için bacalı kullanım seçseydik, mutfaktan duvarı delip çıktıktan sonra balkon penceresine bir menfez koyup, boruyu buraya bağlamamız gerekecekti. Çirkin görüntü olmasın diye fleksi borunun balkondan geçen kısmını da alçıpan arkasına gizlemek gerekecekti.

    Bu kadar işle uğraşmak istemediğimizden ve günlük ortalama taş çatlasa 1 saat kadar kullanılır diye düşündüğümüzden karbon filtreli olarak kullanıyoruz. Davlumbazımız Teka, filtresi de 115 TL. Biraz canımı yaktı ama başka seçeneğimiz yok gibiydi. Kır dök işleri için vaktiniz ve imkanınız varsa bir sefer yaptırın kurtulun hersene karbon filtre külfeti çekmeyin.

    Kolay gelsin.




  • Merhaba arkadaşlar,

    Bacayı kesmek için aspiratör ve davlumbazlarda karbon filtre kullanılır. Karbon filtreyi motor fanının önüne yerleştirerek kullanabiliyorsunuz. SüpürgeMarket firmamızdan tedarik edebileciğiniz iki farkı çap ölçüsüne sahip karbon filtre mevcut. Bunlar 135mm ve 150mm'dir. Satış linklerini aşağıda paylaşıyorum;

    135mm Aspiratör/Davlumbaz Karbon Filtre
    http://www.supurgemarket.com/supurgemarket-universal-aktif-karbon-filtresi-dairesel-135x25mm-p-6517.html

    150mm Aspiratör/Davlumbaz Karbon Filtre
    http://www.supurgemarket.com/supurgemarket-universal-aktif-karbon-filtresi-dairesel-150x25mm-p-7256.html




  • sitenizden daha önce alışverişim oldu; bu ürünü de gösterdiğiniz için teşekkürler.
  • Davlumbazlı bir sistemin kurulmuş olduğu kapalı alanlarda, bu temizlik cihazının işleyişine baktığımız zaman insanları hayrete düşüren bir sistem olduğu görmekteyiz. Çünkü, alanlara kurulmuş olan bu sistemlerin çok güçlü bir fan sistemi bulunmaktadır. Cihaz çalıştırılması ile birlikte ortamda bulunan havayı çok kısa bir sürede toplamakta ve filtre kanalının içerisine çekmektedir. Buraya çekilen hava, ilk olarak ön filtre kanalından geçirilmektedir.
    Sizin dediğiniz cihaz aslında Bacasız davlumbaz . ama bu daha çok endüstriyel amaçla kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runawaytr -- 8 Şubat 2017; 11:51:23 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.