Şimdi Ara

CARBON CLEAN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
215
Cevap
2
Favori
120.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yağınızı cc yaptırdıktan sonra değiştiriniz......cc nin enbüyük etkisi subap yataklarındaki kurumu temizleyerek kaçakları engellemesidir.Fark edilen performans artışının en büyük nedeni budur.
  • Ya arkadaşlar ben çok yaptırmak istiyordum ama riskli denildi korktum.. herhangi bir ustaya sormadım gerçi daha ama benim araç ayıptır söylemesi 207.000 de
    Şimdi bunu yaptırıp üstüne birdaha 10 misli daha masraf yapmak istemiyorum.. bu konuda gerçekten kesin bir bilgi varmı rikleri hakkında.. _?
    quote:

    Orjinalden alıntı: eurocv


    quote:

    Orjinalden alıntı: tuuberk


    quote:

    Orjinalden alıntı: tuuberk

    araci 100.000km uzerinde olup da ilk kez yaptiran varmi beyler??




    Ben 151 bin km. deki aracıma BoschCar servisinde yaptırdım, hiç farketmedi..






  • bendede alfa romeo 145 1.6 boxer var 185000 km'de bazıları olur dedi bazıları olmaz dedi ama yinede yarın yaptıracagım büyük ihtimalle sonra size yazarım bir sorun çıkartıp çıkartmadıgını...
  • Bende 110.000 km' deki honda civic aracıma yaptırdım.Bosch car servisinde 50 YTL' ye.Yaptıralı 15 gün oldu, Performans artışı oldu.Ancak geçen hafta araba gaz yememe ve toplamamaya başlayınca gittiğim ustam katalizörün dolmuş olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.Bizde mecburen 90 YTL verip katalizörü iptal ettirmek zorunda kaldık.Daha önceleri forumda katalizörü tıkadığını söyleyenler olmuştu.Eksozu yapan ustaya sorduğumda, bana 110.000 km' nin bir katalizör için çok fazla olduğunu ve zaten değişmesi gerektiğini söyledi.O yüzden pek umursamadım.Yoksa direk hakkımı arar ve yaptırdığım yerle papaz olurduk.Zira bu işlem yapılmadan önce katalizörü tıkayıp tıkamayacağını sorduğumda, bana tıkamayacağını söylemişlerdi.
  • Arkadaşlar 2 msj önce sormuştum aracım 206.000 de yaptırayımmı diye.. ama büyük ihtimalle katalizör tıkancak.. bunun iptalinden sonra vize de sorun yaşarmıyım _? çünkü benm araç her sene vizeye giriyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 22 Kasım 2006; 18:19:02 >
  • CC yaptırdıktan sonra ; enjektörlerinizide ultrasonla mutlaka temizletin!!!
    CC enjektörleri tam temizlemiyor.
  • Arkadaşlar sorum mantıksız olabilir ama bu katalizör nedir söyleyebilirmisiniz?94 model doğanımda varmıdır
  • evet arkadaşlar carbon clean işlemini yaptırdım bir kaç saatten beri kullanıyorum araçta bir rahatlama var gibi ancak servis dediki ilk bin kilometre araç daha fazla yakıt yakar ondan sonra azalır dedi şimdilik araçta bir sorun yok gayet düzgün çalısıyor
  • 100.000km yi geçen araçlara önerilmiyor diyenler var.Benim tosunda 107.000 kmde. Yaptırsammı acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kudal


    quote:

    Orjinalden alıntı: selo078

    DÜN BENDE ENJEKTÖRÜ TEMİZLETTİM.system clean adında bir aletleri var.Herşey gözümün önünde yapıldığı için içim rahat. 2 şişe temizleyici doldurup makinaya arabayı rolantide çalıştırıyorlar. Benim 1 saat sürdü, motor gücüne bağlı olarak zaman kısalabilir.Ustanın dediğine göre dikkat etmemiz gereken sürekli gaza basarak 10-15 dakikada temizlenmesine müsade etmeyin, rölantide çalışması gerekiyormuş, ve arabayı ilk depoda 1.vites hariç yüksek devirlerde kullanacaksın dahada açılıcak dedi. Ben 70YTL.ye yaptırdım rampalarda kendini gerçekten belli ediyor. K.Çekmece-Tepeüstü. Karbüratörcü Mehmet Usta, Herhangi bir taksiciye sorun size gösterir. Bakımda çok uygun YAĞ-HAVA FİLTRESİ-YAĞ FİLTRESİ-BENZİN FİLTRESİ toplam 38 YTL.



    tam adresi verebilirmisin hocam. ben beylikdüzünde oturuyorum bana yakın. bende aracıma uygulamak istiyorum C.C ' yi ama aracım 119 binde. biraz kararsizim açıkçası...

    e-5 den kanaryaya giriyorsun kanaryada sorarsın tepeüstüne nasıl giderim diye. Tepeüstünde herhangi bir esnafa veya taksiciye sorabilirsin hepsi tanıyor Karbüratörcü Mehmet usta.




  • aracım 154 bin km de 1994 model E200

    2 hafta önce yaptırdım..ilk km lerde stop eder gibi devir düşüyodu..sanırım otomatik vites olduğundan ama şuan sorun yok..

    yakıt konusunda ölçüm yapmadığımdan bir değer veremem ama aracımın alt devirlerde canlandığını söyleyebilirim
  • 110bin de son 10bin inde motorin kullanılmıs DiZEL VW var
    dizelde 100 bin üzernde CC yapan varmı?
  • Carbon-Clean = Tamamen işgüzarlık ve boşa yapılan harcamadır. Hiçbir motor Carbon-Clean yapılmadı diye problem çıkarmaz. Motorların toleransları tahminlerinizin çok ötesindedir. Gerçek Carbon-Clean ilacıyla yapılan temizlik çok pahalı bir olaydır ve Türkiye'de zaten hiç kullanılmaz. Dolayısıyla da Stock arabalar için bu bahsettiğim maliyetli Carbon-Clean olayına hiç gerek yoktur. Bizim kullandığımız araçların motorlarını normal yol koşullarında zorladım zannettiğinizde dahi (sizce maximum seviyelerde bile) üst-limitlerinin %15-20 altına ancak varabilirsiniz. Ülkemizdeki hadise tamamen bir moda ve para verdim galiba hakikaten iyileşme oldu hissinden başka bir şey değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 1 Aralık 2006; 3:17:00 >
  • Carbon-Clean'ın atacağı-temizleyeceği varsayılan pislik ve kurum yerleşik değil ise bunu araç zaten kompresyona bindiği zaman atar, yok eğer yerleşik bir kirlilik,kurumlanma ve problemden söz ediliyorsa bunun tek çaresi vardır ilgili parçanın sökülerek temizlenmesi,değiştirilmesi,taşlanması veya her ne şekilde olacaksa o şekilde ama manuel yapılması gerekir aksi mümkün değildir.( Yepyeni bir aracın boyasına pasta atmanın hiçbir manası yoktur. Yeni olduğu için zaten zor su ve kir tutar kolay yıkanır. Pastadan beklediğimiz faydayı boyanın yeniliği bize sağlamış olur. Ama 10 yaşına gelmiş ve boyanmamış bir aracın boyasına istediğimiz kadar pasta atalım yeni bir hale gelmez,yeni boyanın vereceği faydayı bize sağlamaz. Bu sorun artık araç boyanarak halledilebilir. Veya yeni bir aracın boyası harici bir şekilde bozulmuş olsun; bu seferde bozuk yerin üzerine pasta atalım sorun giderilirmi? Tabiiki hayır illaki bozuk satıhın boyanması gerekir. İşte Carbon-Clean'ın anlamsızlığı da bu örnektekiler gibidir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 4 Aralık 2006; 0:55:49 >




  • gönen otodan bı ustayla konustum transporter ararken bılgı almak ıcın
    carbon clean duzmece dedı

    bu temızlıgı yaptırmak ıcın mutlaka parcaların sokulmesı gerekıyormus
    araban 1-2 gun servıste kalır demıst

    zaten transporter almaktan vaz gectım o zaman sorun yok
  • Azicik arabadan anliyan kimse bu tip para tuzaklarina kapilmaz. Ama nedense kadinlarin mucize zayiflama ilaclarina inandiklari gibi erkeklerde bu tip mucize ama kazik motor maddelerine hemen kaniyorlar. Arkadaslar sizlere tavsiyem paranizi bosa sokaga atmayin, motorunuz icin gercekten iyi birsey yapmak istiyorsaniz kaliteli bir motoryagi kullanin. 10W40 veya 15W40 gibi kalitesiz markasiz yaglardan uzak durun. 5W40 veya 0W50 Mobil1 fullsentetik yag kullanin. Bu yagladaki katki maddeleri motor asimasini önleyecek zamanla motordaki pislikleri tasiyici özelligi ile temizliyecektir. VW Audi`nin önerdigi ve kendilerinin kazik fiyatlardan sattiklari long-life yaglardan da uzak durun.
  • SELAM ARKADAŞLAR 10 GÜNDÜR YAZMAYA ANCA FIRSAT BULDUM .99 MODEL 115000 KM DEKİ HONDA 1.6 OTOMATİK CIVIC ARACIMLA ŞEHİR İÇİNDE 14 LİTRE ŞEHİR DIŞINDA 120KM SÜRATİ GEÇMEDİĞİM HALDE BOŞ YOLDA 10 LİTRE YAKIT TÜKETİYORDUM.GEREK YETKİLİ SERVİSTE GEREK ÖZEL SERVİSTE ARABAMA NE DERLERSE YAPTIM 1000 YTL ÜZERİNDE PARA HARCADIM YAKITI AŞAĞI DÜŞÜREMEDİK 10 GÜN ÖNCE 50 YTL VERİP C.C YAPTIRDIM VE DAHA İLK DEPOMDA ARAÇ ŞEHİR İÇİNDE 12 LİTREYE ŞEHİR DIŞINDADA 150 İLA 180 KM ARASINDAKİ SÜRATTE 7.5 LİTREYE DÜŞTÜ VE ARABANIN PERFORMANSI BARİZ ŞEKİLDE YÜKSELDİ
  • 24,000 km'deki VW Caddy TDI aracımıza serviste carbon clean yaptırdım. 70 YTL verdik, ama motor daha bir farklı çalışıyor. Yokuşlarda bariz bir şekilde araç artık daha rahat. Gerçi hava filtresi de değişince birbirleriyle bağlantılı olarak araba sapıttı
  • kaça yaptınız?


    quote:

    Orjinalden alıntı: fataleagle

    2 hafta önce paçalıkları taktırmaya gittiğimde yaptırmıştım. araç taki bütün sorunlar ortadan kalktı walla. ayağımı debriyaj dan çekince titreme yapıyodu,performans azdı,kaldırıken tekliyodu falan. maaşallah şimdi hepsi geçti. ve sadece carbon clear yaptırdım. bence herkes bi yaptırsın çok da pahalı bi uygulama değil.
  • nerde kaça yaptırdınız?


    quote:

    Orjinalden alıntı: FIRST BULLET

    bu gün eşimin polosuna carbon clean yaptırdım 2001 model 1.4 motor 46.000 kmde. önce aracın benzin hortumunu söküp carbon clean cihazına bağladılar ordan çıkan bir hortumuda benzin girişine depodan yarım litre benzini cihazın deposuna çektiler sonra temizleyici maddeyiye bu depoya eklediler. daha sonra aracın yakıt pompasının elektirik bağlantısını sökerek araca kendi deposundan benzin gelmesini endellediler.bunları yaptıktan sonra aracı çalıştırdık araç carbon clean cihazının deposundaki yakıt ve temizleyici karışımı bitene kadar çalıştırılıyormuş normalde 1 saat kadar sürüyormuş ama bizim keratanın az yakacağı tuttu 2 saat sürdü işlem. yakıt bittikten sonra bağlantıları tekrar yaptılar.

    bu işlem için sadece yarım litre benzin kullanılıyor. işlemden sonra bir kaç gün egzoz dumanı biraz kötü kokuyormuş borulara kalan temizleyici bitene kadar ve arasıra egzostan su gelebiliyormuş bunlar normal şeyler dediler endişe etmenize gerek yok bir kaç gün kullandıktan sonra neler fark ettiğini yazarım kazasız arızasız ve cezasız günler dilerim








  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.