Şimdi Ara

CANON SX100 - PANASONIC DMC-TZ3 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu iki makine de hemen hemen aynı fiyata sahip. kısıtlı bilgimle karşılaştıma yaptım ve panasonice daha yakın durumdayım. acaba bilen varsa özelliklerini tavsiyede bulunması mümkün mü acaba?
    şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonexistent -- 14 Ocak 2008; 21:32:16 >



  • Bende kafaları biraz karıştırayım bende bugünlerde bir adet kompakt makine almak niyetindeyim.Kafamda başta lumix lx2(28mm geniş açısı :) vardı sonra tz3e yöneldim daha sonra sx100 ve sony h3ü görünce kafam dahada karıştı.Şimdi kafamda bir sürü seçenek belirdi ama rahatlıkla yanımda taşıyabilecegim f/p oranı en iyi manuel ayarlara izin veren hızlı bir kompakt almak var zaten şu an dslr kullanıyorum.Bu seçenekler arasına lumix fx100 veya fuji f50fd de eklenebilinir.Ürünü spot düşünüyorum açıkçası garanti için 2 kat fiyat farkı vermek istemiyorum.Görüşleriniz için teşekkürler!
  • Eğer kalem pil olsaydı Panasonic iyi bir seçim olabilirdi. Diğer özellikleri aynı makinelerin. TZ3 için yeterince bilgi var burda. Hatta bir topiği bile var. Ama SX100 henüz yeni bir makine o yüzden kullanıcı yorumu pek yok. Ben Sx100 almayı düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.
  • Kalem pil tercih sebebidir ama ikinci bir yedek pille bu açık rahatlıkla giderilebilinir boyutta önemli sx100 daha kaba tz3ten birde üstündeki lens tz3 ün sx100e göre daha iyi ama işte iso 400den sonrada tz3 te gren sorunu başlıyor deniliyor kullananların çogu gerçi iso 400 ve üstünü fazla kullanan yoktur sanırım?
  • panasonıc tz3'ün manuel ayarları yok bas çek bir makinadır..ama her yönüyle memnun kalırsınız..yalnız gece flashlı çekimlerde 2 metreden fazla uzağa gitmemek şartıyla..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sarı_laci

    panasonıc tz3'ün manuel ayarları yok bas çek bir makinadır..ama her yönüyle memnun kalırsınız..yalnız gece flashlı çekimlerde 2 metreden fazla uzağa gitmemek şartıyla..

    TZ3 ün diyaframı; f3.3 ten başlıyor. Gece çekimlerinde (yada ışığın yetersiz olduğu yerlerde) problem yaratabilir
  • birde şunu sormak istiyorum panasoniclerdeki 28mm tamamda 16:9 formatı hem lx2de hemde tz3te aynımıdır birde tz3teki odaklama hızı ve ois2den memnunmusunuz?
  • f50fd hakkında bilgisi olan var mı acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamehame

    f50fd hakkında bilgisi olan var mı acaba?

    F30, F31 in gölgesinden öteye gidememiş bir cihaz bence
  • iyide f30 ve 31fd ne yazıkki üretilmiyor artık sonuçta yeni bir f30 veya f31 gbi efsane olcak bir cihaz mı beklemek zorundayız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamehame

    iyide f30 ve 31fd ne yazıkki üretilmiyor artık sonuçta yeni bir f30 veya f31 gbi efsane olcak bir cihaz mı beklemek zorundayız?

    Valla dostum, sadece karşılaştırma amaçlı yazdım ben. Bekleyip beklememek sana kalmış Biliyorsun, f30,f31 hemen hemen bütün review sitelerinde, şiddetle tavsiye edilmiş cihazlar Aynı şeyleri f50 için söylemek zor..
  • anlıyorumda o zaman şunu sorayım tz3-lx2,sony h3 ve nikon p5100 arasında seçim yapacak olsan tercihin ne olurdu?
  • http://www.dpreview.com/reviews/canonsx100is/page9.asp

    dpreview sx100, tz3 ve h3 ü karşılaştırmış.

    ama konumuza dönecek olursam, sx100 tz3ten daha iyi gibi duruyor. yoksa ben mi yanlış bakıyorum?
  • Bir kere H3 ü kafadan salla, sensörü ufak, f3.5 ten başlıyor,TZ3 ün, telesi,geniş açısı falan güzel ancak manuel ayarlar sınırlı, onunda f değeri çoğunluğun aksine nispeten daha kısık bir diyafram aralığından başlıyor (f3.3 Ancak bu, yetersiz ışıklı ortamlarda ne kadar negatif bir durum yaratır, tartışılır. Birebir denemek lazım) Bu durumda LX2 en mantıklı gibi görünüyor, vadettiği özelliklere dayanarak tabi..
  • Benim kafamdada baştan lx2 vardı gerçi çok agır makine diyor kullananlar.Canonun is olayı ile panasonic'n ois2 si arası daglar fark olur mu?
  • şimdiye kadar anladığım, canon sx100 daha iyi.

    kafam daha da bulanıklaştı gibi. sağolun. bakalım yeni yorumlar da gelebilir. en son öyle karar vermek lazım :)
  • Dpreviewdeki incelemelere güvenmemek lasım canonları abarttıgı belli ama sx100 testlere göre daha ii gbi boyut olarak biraz daha büyük.Tz3ünse en güzel özelligi 28mmden başlaması.Gerçekten zor karar vermek yav
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nonexistent

    şimdiye kadar anladığım, canon sx100 daha iyi.

    kafam daha da bulanıklaştı gibi. sağolun. bakalım yeni yorumlar da gelebilir. en son öyle karar vermek lazım :)



    Aslında seçenekler çoğalmaya başlayınca, kafa karışıklığının artmasıda doğal bence.. İstediğiniz öncelikli özellikleri yazarsanız, artı ve eksileriyle burada tartışabiliriz..

    EDIT: Tam tersi dpreview en güvenilir review sitesi bence..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 14 Ocak 2008; 23:32:03 >




  • hocam açıkçası o kadar özellikler hakkında bilgim yok. sadece şunu diyim, çok gezen birisiyim ve gezdiğim yerlerde fotoğraf çekmek istiyorum bol bol, yani ağırlıklı dış çekimler olacak. ve iyi bir kompakt makine istiyorum.
  • Walla kardeş sx100 ile tz3 arasında kaldıysan benim tercihim tz3 olurdu üzerindeki lens daha ii madem agırlıklı dış çekim yapcam diosun ışıgında bol olcagına göre tz3 senin için daha güzel bir seçim olur.Bu arada zoom önemli degil diyorsanda fuji f50fd yede bir bak derim.Hem flickr dan camerafinderdan kafandaki kameraların çektigi resimleri karşılaştırırsın.Sx100ünde renkleri bana göre çogu canon gbi pastel yine:(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.