Şimdi Ara

canon s1 im le cektıgım fotoların uzerınde ve lcd de mavi bi nokta var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filtreli -- 31 Mart 2006; 7:14:19 >



  • 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filtreli -- 31 Mart 2006; 7:14:36 >
  • Bu mavi nokta hem LCD hem EVF hem de aktardığınız fotoğraflarda olduğuna göre CCD (sensör) üzerinde bir "yanık piksel" var. Yanık pikseller çokça duyduğumuz ölü (siyah renkli) piksellerin aksine beyaz veya kırmızı-mavi..vb sabit renklerde sürekli yanan piksellere verilen ad. Ölü piksel ise adı üzerinde tamamen sönük, ondan siyah renkte gözüküyor. Ölü pikseller koyu ortamlarda pek belli olmasalar da yanık pikseller sürekli yandıkları için göze daha çok batıyorlar.

    Bu olay sadece LCD'de olabilirdi, o zaman çekilen fotolar normal çıkardı, ama CCD'de olması fotoğrafların da bundan etkilenmesine neden oluyor.

    Normal şartlarda yapılan şu: kameranın sensörü remapping denilen bir işleme sokularak(tekrar programlama yapılarak) o pikselin görevi çevresindeki komşu piksellere veriliyor ve oradaki hatanın üstü örtülmüş oluyor. Yani fiziksel olarak değişen birşey yok. Yalnız anladığım kadarıyla ürün yurtdışından olduğu için garantisi yok. Açıkçası parasını ödeyip servise verebilirsiniz ama benim tecrübe ettiğim Canon distribütörü Erkayalar bu konuda ne kadar ilgili olacak bilemiyorum, çünkü sadece LCD'sinde 1-2 yanık pikseli olan garantili A510 bir kamera konusunda yan çizmişlerdi forumdan bir arkadaşa. Tabi CCD'de olması daha öncemli sonuçta fotoları da etkiliyor, o yüzden belki ilgilenirler. Tabi onlar remapping olayını burada yapıyorlar mı bilemiyorum. Örneğin benim Nikon 5700'ümü ABD'deyken oradaki fabrikasına göndermiştim orada yapmışlardı.

    Hoş, aslında göz ardı da edebilirsiniz, sonuçta o ufak nokta Photoshop..vb gibi bir uygulama ile çok kolay kapatılabilir. Tabi her resimde uğraşmanız gerekecek o ayrı.




  • 4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filtreli -- 31 Mart 2006; 7:14:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.