Şimdi Ara

Canon PowerShot G9 Tavsiye?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon PowerShot G9 almayı düşünüyorum ama tam olarak özelliklerini karşılaştıracak kadar bilgim yok. Şu an samsung ST95 makineyi kullanıyorum. Benim için en önemli şey gece çekimleri, çekmekten en zevk aldığım çekim modu o :D eğer canon G9 u alırsam elimdeki makineden daha iyi özellikte bir kameraya sahip olmuş olur muyum? Kullanan kişilerden yorum alabilir miyim acaba



  • samsung st95 i 4 e katlar g9...

    g12 ve g1x modellerine de bakın eğer bütçe el verirse
  • G9'un gece cekimleri (ne demekse, aslinda "düşük ışık" cekimleri olacak) cok cok iyi degil. G11, Lumix LX-3 gibi benzer fiyatli ikinci ellere bak derim.
  • Gece cekimlerinden kastim, gercekten gece cektigim icin oyle yani dusuk isik da denebilir butce olarak 400tl ayirdim, dediginiz urunler butcemin disinda kaliyor. Baska bir urun onerebilir misiniz? Bir de manuel odaklamasi var yaziyor, o odaklama kamera uzerinden tuslarla mi yapiliyor yoksa objektifin dondurulmesi ile mi gerceklesiyor, profesyonel makinelerde oldugu gibi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az ısık performansı yani yuksek iso performanslı makina icin buyuk sensor, carpanı dusuk objektifli makina almanız lazım. Boyle bir makinada malesef pek ucuz olmuyor.
    Birde ccd degilde cmos tercih ederseniz keskinlik ve renkler biraz softlasır ama yuksek iso randımanı biraz daha artar.

    sensor buyuklugu 1/1.7" ve uzeri olmalı. Bİrde mp mumkun oldugunca az olsunki fotodiodlar zengin ısık toplasın yuksek isoda can cekismesin.
    1/1.7" sensorde kalite cok bozulmadan alınacak max pixel sayısı 10 mp dir. Ustune cıktıkca malesef kalite duser. G10 da bu hatayı yaptılar neyseki g11 de geri adım atıp duzelttiler.

    İkinci ellerde mesela meshur Fuji S6500 modeline bakabilirsiniz. Bu modelde zoom fazladır ama sensor buyuk mp az oldugu icin basarılıdır.

    Canon G serileride ileri seviye kullanıcılara hitap etmek icin donatılmıs iyi makinalardır zaten.
  • Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için, fakat manuel odaklama açısından makineyi kullanmış olup da bilen var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.