Şimdi Ara

CANON EOS 100D Mİ NIKON D3300 MÜ YADA BAŞKA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ikisi arasında kaldım yeni başlıyacağım fakat internette net bi bilgi yok 1500 max fiyat öğrenci olduğumuda göz önünde bulundurursak aldımmı tam almalıyım üniversite bitene kadar beni idare etmeli.



  • 1500 tl sony a6000

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer cihazlar daha mantıklı geldi bana başka öneriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100d cok begenilen ve ovulen bir cihaz Ama ben Nikon dslr makineleri, Canon cihazlardan daha cazip buluyorum.

    Ancak ileride yeni lensler de alabilecegini dusunursek Pentax k50, ks1, ks2 de guzel alternatifler.

    2.el dusunursen daha fazla alternatifiniz olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 27 Nisan 2016; 20:44:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    açıkçası k50 veya k1 yerine canon yada nıkon tercih ederdim fakat ks2 çok hoş bi makine(2200 lira) ama ulaşamıyacağım bi makine 2.eldede işte insanın canı sıkılıyor ya sıkıntı çıkarsa diye o yüzden sıfır almak daha mantıklı geliyor.Başka bi öneriniz varsa seve seve araştırırım.
  • peccescu P kullanıcısına yanıt
    Gecen hafta bir tanidigin, d3200 cihazini kullandim.
    Gayet basarili buldum. Tek dezavantaji uyumlu af-s lenslerin pahali olmasi. Ilk etapta 18-55 ve 55-200 kit olarak alinabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafam daha çok karışmaya başladı nıkon d5200 mi d3300 mü canon 100d mi hangisini almalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peccescu

    Kafam daha çok karışmaya başladı nıkon d5200 mi d3300 mü canon 100d mi hangisini almalıyım?

    Bu secenekler arasinda kafa karistiracak bisey yok.

    3'u de bir birinin aynisi. Hangisini alirsaniz alin isinizi fazlasiyla gorur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın zamanda 100d aldım memnunum ancak belli başlı kısıtları olmasından dolayı sorun etmiyor değilim. (örneğin kelvin ayarlamak için hazır presetler kullanmak durumdasın. manuel olarak ayarlayabilmek başka türlü mümkün değil)
    Ancak tüm eksikliklerini de güzelliklerini de göz ardı edebilecek bir durum var o da magic lantern. Şu an beta aşamasında ancak tam sürüme ulaşması çok sürmez kanımca. Magic lantern yükledikten sonra kelvin ayarından makinanın izin vermediği iso seviyelerine kadar birçok fabrikasyon kısıtı kaldıracak makinadan.
    Magic lantern'i yükledikten sonra pahalı canon modelleriyle kafa kafaya gelecektir ki şu an en küçük dslr olması çok cazip kılıyor 100d'yi.
    Ebat olarak ufak olması dışarıya çıkarken üşendirmiyor. Taşımaktan çekinmiyorsun.
    Bence karar vermeden evel git beğendiğin modelleri test et. Ben de 100d'yi satın almadan evel birkaç model arasında kararsız kalmıştım ki pentax k-50 de bunların arasındadır. Nihayetinde 100d'yi satın aldım ki şu an gayet memnunum. bu arada Pentax'lar için sıfır lens çeşitliliği baya az ne yazık ki. Nikon ve Canon'larda durum tam tersine ne yazık ki. lens çeşitliliği fazla olsa k-50'yi tercih edebilirdim muhtemelen. fakat şu an aldığım makinenin boyutları ve lens çeşitliliği fiyat/performans'ta benim için 1.sıraya yükseltti modeli. o bakımdan benim tavsiyem 100d yönünde olacaktır.

    dipnot: iso 800'den yukarı çıkınca berbat görüntü çıktısı yaratıyor. özellikle 3.5 diyafram ve sonrasında. kapalı salonda voleybol maçı çekimi yaptım ve yaklaşık 660 kare içerisinde 1600 ve 3200 isolarda felaketti bütün sonuçlar. 800de durum iyi ancak lensinin iyi ışık almasının önemi büyüyor. özellikle düşük ışık seviyesindeyken.
    dxomark.com'a göre d3300'ün iso hassasiyetibaya iyi 100d'ye göre. 1385 iso'ya kadar yolu var deniyo ancak nikon pek kullanmadığımdan 800-1600 aralığında kullanım seçeneği mevcut mu bilemiyorum nikonlarda. o bakımdan kararını verirken bunu da göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arilium -- 28 Nisan 2016; 15:44:28 >




  • Peki d5200 hakkında Bi bilginiz var mı? 100d nin iyi ve kötü yönleri olduğunu söylemişsiniz kusuruma bakmayın ilk defa makine alacağım gereksiz soruyorsam özür dilerim çünkü üniversitede öğrenci olduğum için 4 sene beni taşımalı.belki ileriki zamanlarda lens alırım ama bütçe biraz sıkıntılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir 60d ve 100D kullanıcısı olarak canonun bu makinesi başlangıç için ideal.Ben lens ihtiyacım için satışa koydum ama elim vermek istemiyor :) 60deyle kim uğraşcak diyip hep 100dyi yanıma aldım. Nedenmi 100d + canon hafif fiyatı iyi canonun lens yelpazesinin fiyat uygunluğu bknız canon 50mm 250tl nikon 50mm 750 tl..
    Başlangıç için canon çok iyi ikinci elde zarar sıkıntın yok nikonların iso başarımı daha iyi ancak nikon pazarı canona göre düşük kalıyor.Eğer bütçen yoksa bu yoldan gidebilirsin ben gittim canon iyi hoşta ben nikonu sevmiştim aklım onda şuan ona döneceğim sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uniquee_x3 -- 30 Nisan 2016; 7:20:35 >
  • ben senelerdir pentax k100d ve tamron 17-50 ile fotoğraf çekiyordum. Sonra daha taşınabilir bir set almak istedim.aynasız makina almaya karar vermişken 100d+24mm f2.8 stm aldım: )kararımdan memnunum. 24mm pancake hem hafif hemde yeterli bir lens.pentaxı çok seven biri olarak kesinlikle pişman etmez sizi.gövdede titreşim engelleme,kaliteli sensör, eski k mount lensleri kullanabilme imkanı v.s. benim tavsiyem bütçeyi 2.300 civarı yapabilirseniz sony a6000+sigma 30mm f2.8 güzel olur. Veya olympus om-d m5+ 45mm 1.8 alabilirsiniz. 1500 tl aşmam derseniz 100d body+24mm f2.8 stm güzel bir ikili olurlar. Prime lens ilk etapta yeni başlayan birine zor gelebilir ama zoom işini ayaklarınıza yapacaksınız yürüyerek:) ama çok hafif sizi yarı yolda bırakmayacak bir setiniz olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yurt dışında 700d+18-55 mm iz stm getirtmeyi deneyin.

    http://www.amazon.com/Canon-700D-EF-S-18-55mm-3-5-5-6/dp/B00BYPW00I

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışı fiyatı neredeyse türk fiyatı ile aynı bişey değişmez yinede teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • overclock85 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bi düşüneceğim ya canon ya nikon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uniquee_x3 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim 100d gerçekten hafif bir cihaz diyorlar ama işte nıkonda bi cazip gelmiyor değil :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peccescu P kullanıcısına yanıt
    içinize hangisi siniyorsa onu alın derim arkadaşımda nikonu hiç sevmiyor mesela bastığınızdaki his önemli
  • :D yardımlarınız için teşekkürler. Bide 2.el alınır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el alınır tabi neden olmasın. canon 100d sahibi olarak aslında full frame gövde alınmayacaksa çok güzel aynasız makinalar var. tabi arkadaşların dediği gibi fotoğraf çekerken aldığınız haz da önemli. DSLR in kendine has bir tarzı vardır.
    ama amaç imaj kalitesi ise A6000 de çok güzel bir sensör var bunu herhalde tüm arkadaşlar kabul eder. hakkaten fiyatının üzerinde bir crop sensör var a6000'in üzerinde. keza olympus modelleri de öyle. 2 çarpanlı olmasına rağmen M/43 sistem de hakkaten enteresan bir sistem olympusta. OM-D M5 hava koşullarına dayanıklılık olsun, gövdede 5 noktalı titreşim engelleme olsun hakkaten çok kaliteli bir gövde. olympus tarafında panasonic ve olympus lens çeşitliliği de iyi. canon ve nikon gibi olmasa da hakketen lensleri çok pahalı değil. a6000 bence kitlens ile kullanılacaksa veya sigma 30mm f2.8 gibi bir lensle uzun zaman idare edilecekse güzel bir gövde. aynasızların tek dezavantajı optik vizörün doğal olarak olmayışı. ama şahsi fikrim canon ve nikonda crop sensörlü bir makina alınacaksa bence aynasız modeller mutlaka düşünlür. çünkü bir çok noktada daha üstün gibi görünüyorlar. ben 100d tercih ettim çünkü uzun yıllardır fotoğtaf çakmeme rağmen genelde hobi amaçlı sokak fotoğrafçılığı yaptığım için 100d+24mm bana yetti. fiyatı çok uygun bir set. ileride 50mm almak istense portre için oda ucuz v.s. açık konuşmam gerekirse uzun yıllar zenit 122 ile fotoğraf çeken birisi için bu makinaların hepsi çok güzel:) zenitin yeri de ayrı tabi:) şuanki giriş seviyesi makinalar bile eskinin üst düzey dslr makinalarından doğal olarak çok iyi:) fotoğraf işi ihtiyaç işi. kimine full frame hitap ederken, kuş fotoğrafçılığı yapan birine croplu makine hitap ediyor. bence 1.500 lirayı geçmeyeceseniz eos 1200d'yede bakın derim. hayyamda sıfırı 900 TL civarında gövde olarak. kitlensle alırsınız. ne çekeceğinize karar verince zaten alacağınız lense de karar vermiş olursunuz.




  • overclock85 kullanıcısına yanıt
    Aslında hiç 1200d düşünmedim 2.el Bi 700d düşünmüştüm garantili ama ne biliyim slr ayrı Bi havası var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.