Şimdi Ara

Canon 450D ve Double Kit Lens(75-300)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ;

    Şu linkteki makineyi almayı düşünüyorum.

    http://www.fotografium.com/Canon-450D-18-55-75-300-mm-Double-Kit-DSLR_3356.html

    Yanında 75-300 lens veriyolar. Fakat bu işlerden pek anlamadığım için 75-300 ile ne tür fotoğraflar çekebilirim ?
    Uzak mı yakın mı tam bilgim yok :/

    (Fotoğrafçılığa yeni başlıyorum. Ama profesyonel makineleri kullanabilecek kapasitem var. Maks. 1700 bütçem var.)
    ( Daha çok manzara, insan fotoğrafları çekeceğim. )

    Verdiğim paraya değer mi ?
    Önerebileceğiniz alternatifler var mı ?

    Örnek fotoğraflarınız var mı 75-300 ile çekilmiş ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RakunLander -- 15 Kasım 2011; 12:21:40 >







  • Lens ile ilgili bilgim tele olmasıdır. Uzak çekimde kullanılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir de uzaktan macro da çekebiliyor. Biri geçen forumda balkondan bahçedeki gülü çekmiş ordan aklıma geldi. Foto bayağı güzeldi. Bir de fiyat olarak çok ucuz bir lens olduğunu biliyorum. 500 lira falan.

    forumdaki usta arkadaşların yorumlarına dayanarak 450d nin fena olmadığını söyleyebilirim.
  • Merhabalar;

    Öncelikle,
    - 75-300 Bir tele lenstir yani bilinen tabirle zoom yapmanıza yarar, uzak nesneleri görüntülemenizi sağlar. 300mm ne kadar bir yakınlaştırmaya tekabül eder derseniz şu simulator size fikir verebilir:http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/ İlgili fotoğraflara da şuradan ulaşabilirsiniz:http://www.fotokritik.com/fotograflar/ekipman.php?tip=objektif&id=881 Lens hakkında konuşacak olursak, kendim de kullandım bu lensi, şuan Canon'un en ucuz tele lensidir. IS Teknolojisi yoktur. 200mm den sonra ışığa çok ihtiyacınız olacaktır net çekim için. İkinci el sitelerinde 300 TL civarında bulunabilir. Ben daha sonra 55-250'ye geçtim optik, hız ve tabi ki IS açısından 55-250 çok daha önde.

    - Size tavsiyem fotografium gibi yerlerden ürün almadan önce piyasa fiyatlarına bir bakın, piyasa fiyatının üstünde (bir çok arkadaş buna karşı çıkacaktır ama hemen sitede en bilindik lenslerin fiyatlarına baksınlar 200 liralık lense 300 tl fiyat yazmışlar) ürün satıyorlar. Tavsiyem spot ürün bakmanız. Bu riskli bir tavsiye aslında, garanti olaylarında haksız düşünüyorum sanki ama garantiden tam anlamıyla yararlanıp işini gören kişi sayısı bir elin parmakları kadar. Hatta biride benim ama yine de tırt. Bu tamamen size kalmış birşey kafam orda kalmasın xxx lira fazla olsun derseniz tabi ki garantili alın.

    - 450D, 2011 itibariyle artık eski sayılacak bir gövde orda yazan liste fiyatına çok rahat 550D bulabilirsiniz, ki bu da 2 nesil daha genç makine demektir.

    Son tavsiyem daha yeni tanıdığınız bu dünyaya bir sadece bir ilandan bakmayın. Piyasada bütçeniz ve ihtiyacınız ölçüsünde gövdelere ve kullanacağınız lens aralığına uygun lenslere bir göz atın. Daha sonra kafanıza yatan marka-modeli alın




  • Çift MM değeri olan Lensler Vario Zoom lens oluyor benim bildiğim kadarı ile. 75-300 de 1 den fazla değere sahip olduğundan tele değil Vario Zoom lens dir. Şayet Tele lens ise bize kurs da yanlış öğretildi.

    Tele lens en uzak noktasını sadece yakınlaştırır ve büyütür. Vario zoom ise 75 ile 300 arası mesafeleri yakınlaştırır, büyütür ve küçültür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 15 Kasım 2011; 13:20:46 >
  • @Noctivagant

    Hocam valla vario zoom lens diye birşey duymadım, bu aralıktaki lenslere telephoto lens veya telephoto zoom lens denir. Vario bana sanki bi markanın kendi lenslerine verdiği isim gibi geldi. Siz de o markanın kursuna gidiyorsanız bişey diyemem doğrudur.
  • Vario Sony'nin bilmemnesiydi diye hatırlıyorum belki onun kullandığı teknolojinin adı olabilir emin değilim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.