Şimdi Ara

Canım sıkılıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
3
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu aralar canım çok sıkılıyor, sebebi ise mezuniyete yaklaşmam.

    Ailemden yana yüzüm gülmedi. Doğru bir ailede doğsaydım şuan büyük ihtimalle kendi işimin falan sahibiydim. Ama herşeyde önüme engel koyan bir ailem var. Belki sonradan yine parlayabilirim ama gençlikte parlama şansımı söndürdüler, hatta gençliğimi söndürdüler desem de yalan olmaz.

    Hayalim mezun olmadan bir işlere imza atıp kendi işimi falan kurmaktı. Ama onu bırakın istediğim bölüme girmeye ailemi ikna edebilmem 3 sene sürdü, ki eğer tek başıma gidersem her türlü desteği keseceklerini söylediler ki epey başarılı olduğum için okuyacağım, yani şuan okuduğum bölümü part time çalışarak okumam imkansızdı. Bunu biliyordular muhtemelen ve beni istemediğim bölüme yöneltmek için ellerinden geleni yaptılar.

    Peki sonra ne oldu, istemediğim bölümde (https://forum.donanimhaber.com/m_52051409//tm.htm#52051409) hiç görmemem gereken şeyleri görüp, bilmemem gereken şeyleri öğrendikten ve bunalıma girdikten sonra intihar etmeyeyim diye beni psikiyatra götürdüler. Sonrasında ise 3 sene kaybedip şuan okuduğum bölüm olan mühendisliğe geçtim. Şuanda ise tahmin edeceğiniz üzere en iyi okullardan birisindeyim ve hiçbir uzatma yapmadan okulu bitirmek üzereyim. Gerçekten başarı hikayesi gibi duruyor olabilir dışarıdan ama bana biraz boş zaman gerekiyordu, o elimde yoktu. Bu ailemin bana verdiği tonla zarardan sadece bir tanesi. 18 yaşımda bölüme girip 1 sene uzatma şansım olsaydı, hem daha sosyal olur, hem kişisel olarak kendimi geliştirebilir, hem de daha yazmadığım çok daha alanda kafam rahat olabilirdi. Bunların yanında tabiki güzel bir projeye imza atmak için de şansım olurdu.

    Bu geçen zaman diliminde mobil uygulama trendini kaçırdım, ailem sağolsun. Bu fırsat maliyetini bana geri ödeyebilirler mi bilinmez, ama hala daha her işte vardır bir hayır kafasındalar, delirmemek mümkün değil. Hayatımdan 3 sene çalındı. Benden yaşça küçüklerin altında çalışacağım sektörde maalesef. Ve de daha da kötüsü ekonomik krize bu kadar yakınlaşmışken özel sektörde iş aramak durumunda kalacağım, belki de en başından bölüme girseydim şuanda yurtdışında yüksek lisansımı bitirip doktoraya başlamış olurdum.

    Aile desteği gerçekten önemli her konuda, siz siz olun ailenizin kıymetini bilin. Şuraya sınav sonucumu koysam photoshop yaptım zannedersiniz, öyle sonuçlar getirdim. Öyle zengin bebeleri gibi özel derse falan da asılmadım, tamamen alın teriyle yaptım hepsini. Ama ailemin yukarıda yazdığım saçmalıkları yüzünden öyle başarıya rağmen 24 yaşında hala daha öğrenciyim.

    Okulu uzatıp bir girişime imza atasım var, ancak ailemden para almak istemiyorum. Muhattap olmak istemiyorum diyelim daha doğrusu. İstersen okulunu uzat diyip sürekli para mevzusu konuşuyorlar. İkiyüzlülük yapıyorlar yani, ki beni en baştan şuanki yere gönderselerdi zaten çoktan mezundum.

    Öte yandan kız arkadaş konusunda yüzüm gülmüyor. Takıntılı derecede sevdiğim lisedeki arkadaşımın hallerini görünce özeniyorum. Ama burada da tabiki yine kriter para maalesef. Bir de ailesinin arkasındaki desteği.

    Bu yüzden kafa dağıtmak için spora başlayasım var. Spor yapıp düşüncelerimi temizlemem gerekiyor, bir yandan da kız arkadaş edinirsem bana faydası olacağını düşünüyorum bu dönemde, dertleşecek samimi birisi olmasından ötürü. Arkadaşlarım var ama doğru düzgün beni anlayacak yok, zaten çürük arkadaşları kenara ayırınca pek birşey kalmıyor geriye.

    O yüzden hedefim spor ve kız arkadaşı, bir yandan da bir projeye imza atmak. Ama projeye imza atıcam diye okulum uzarsa diye korkuyorum. Ama projeye imza atmadıktan sonra da bu kadar eziyete ve emeğe gidip de maaşlı bir işte çalışasım yok. Zaten şu ekonomik ortamda düzgün bir iş bulsam bile diken üstünde olurum. Ki eğer freelance bir proje yapıp Google Play'e ve App Store'a koyduktan sonra gelecek dolarlar beni epey bir rahatlatır da.

    Ama kafamda bu kadar düşünce varken yoğunlaşıp birşeyler yapamıyorum.

    Dertleşmek istedim sadece. Daha çok yazasım vardı da konu çok dallanacağı için vazgeçtim. Belki güncelleme yapar eklerim.

    Okuyanlara teşekkür ederim.







  • Mesajın o kadar varsayımlarla dolu ki... Tamamen saçmalamışsın kardeş kusura bakma. Sürekli ailenden yakınmışsın. Gidip iş kuracakmışsın falan.. İş kurup şirketini tepeye kadar taşıyacak kadar güç sahibi olan biri(ya da kendini öyle gören diyeyim) 18 yaşında istediği bölüme gitmek için kapıyı çarpar çıkardı bikere. Bu bir...

    İkincisi sürekli geçmişi düşünüp ondan kopamazsan böyle debelenip durursun. Hep mutsuz olmaya mahkumsun eğer böyle devam edersen. Aklını başına al. Yolunu çizmişsin zaten. Bundan sonra güçlü olup sağlam adımlar atman lazım. 24 yaşına gelmiş okuyomuş da falan.. Aş bunları artık. İşini adam gibi yaparsan, hakkını verirsen kendinden küçüklerin altında falan da çalışmazsın.

    Kendini toplaman lazım. 20-21 yaşında olmana rağmen çok büyük bir karar vererek bölüm değiştirmişsin. Herkesin verebileceği kolay bi karar değil bu..

    Sağlığın sıhhatın da yerinde anladığım kadarıyla. Kafanı toplamak için spora başlamak güzel bir adım. Geçmişi, geleceği fazla kafana takmamaya çalış hayatını yaşa :)

    Son olarak neredeyse aynı yollardan geçtik diyebilirim. Ben sorunlarımı aştım ve hayattan zevk almaya bakıyorum şu anda. Sen de bunu yapabilirsin umarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapamıyorum değil yapmıyorum diceksin çünkü yapmıyorsun
  • Bugüne kadar hatalı yaptığım şeyler:
    -Beynime yatırım yapıyorum diyerek vücudumu ihmal ettim. Beynime de o kadar yatırım yapmadım.
    -Geçmişe bağlanıp kaldım, bana değer vermeyen bazı insanları kafamda göklere yücelttim, hatta o kadar ki bir keresinde buluşacağımızda o dönem üzerine en çok düşündüğüm şey oldu, bana kötü davranacakları düşüncesini kafamdan atamadım, iyi davrandıklarında ise çok mutlu hissettim. Ama onların bana iyi davranmasına ihtiyacım yok, istediğim zaman sert olabilirim.
    -Üniversite sınavı haricinde birşeye çok çalışmadım.
    -Eskiden birşeyin üzerine çok konuşmama özelliğimi kaybettim. Artık birşey yapacakken çok konuşuyorum üzerine, sonra da yapmıyorum doğal olarak.
    -Kız arkadaş konusunda geride durdum, uğraşasım gelmedikçe daha da uzaklaştım kızlardan. İleride nasılsa olur diyerek yıllarca erteledim.
    -Sigara ve alkole başladım.
    -Kendi mutluluğumu ihmal ettim.
    -Bazı şeyleri olduğundan fazla taktım, mesela dersleri günlerce stres yaptığım oldu vize öncesi vs.
    -Yukarıda <warlord>'un da dediği gibi üniversite tercihlerinde yeterince sert olamadım. Ama suçun bir kısmını kabullensem de çoğunluk suç ailemde.
    -Her dönem birisini, ve tabiki lisedeki o kişiyi takıntı yaptım. Onun yaşamını, ailesini. Onun gibi olmak istedim belki de.

    Doğru yaptığım şeyler:
    -Kötü alışkanlıklarımdan birisini bıraktım.
    -Doğru bölüme geçtim.



    Şimdi okul ortalamama baktım, o konuda içim kararmıştı biraz, zorlarsam istediğim seviyeye çıkabilecek bir ortalamam var. Bir yandan da proje yapabilirim ve okulumu uzatmadan bitirebilirim çok aşırı çalışarak. Ama ortalamayı tutturamazsam uyuz olurum o kadar yoğunluğa. Yada bir dersten kalıp okulumu falan uzatırsam.

    Ortalama işine kafa yormam lazım biraz daha.

    Günlük çalışma saatlerimi de arttırmam lazım.




  • forumda benim kadar uzun konu açabilen kişilerin olması gerçekten sevindirdi beni

    tüm mesajlarım istemsizce uzun oluyor anlayamadım gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustacix

    forumda benim kadar uzun konu açabilen kişilerin olması gerçekten sevindirdi beni

    tüm mesajlarım istemsizce uzun oluyor anlayamadım gitti.

    Daha beterlerini açmışlığım var, bu konu giriş cümlesi kalır o konunun.
  • durumum yoktu okuyamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hatsune Miku

    durumum yoktu okuyamadım

    Ctrl+W ile dışarıdan bitir hocam sen de.

    Bide renk etiketini kapatmamışsın, cereyan yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ae9 -- 11 Aralık 2016; 2:46:18 >
  • ae9 A kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam bu kısayol hep işime yarayacak

    not: ciddiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.